Train Simulator 2019

Vše o novinkách RW ze světa
Icik
Příspěvky: 15
Registrován: stř 26. pro 2012 11:08:10

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Icik » čtv 11. říj 2018 22:26:03

Načítání jde taky rychleji, to pozoruji také.
Pozor! Po update se vám automaticky stále spouští 32-bit verze. Je nutné buďto vybrat ze Steam nabídky 64-bit verzi a nebo přímo v adresáři se hrou spouštět souborem RailWorks64.exe.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 926
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Hekl338 » čtv 11. říj 2018 23:20:26

Ok, moja chyba, vypol som V sync na 60 a to sa uz v nenarocnej scene skutocne prejavi https://imgur.com/rvhnasH https://imgur.com/T1kAj4B Ovsem tam, kde bol limit CPU, specialne na taketo testy pouzivam Praha-Tabor, takých usekov tam je dost, viz napr. predosly screen, tam sa to skuotcne moc neprejavilo. 38-42 FPS vs 41-43. Ak mas CPU pretoceny na 5 GHz, mozes doasihanut samozrejme lepsie vysledky, kedze RW je silne zavisle na jednom rychlom jadre, ja to drzim na 4.7 GHz all cores/ 0 AVX, 1.168V. Nepochybujem o zlepseni stability v narocnych scenároch, pre stavitelov trati urcie velke +, ryhclejsie nacitanie mi moc nepride, ale to uz pri Samsung 960 PRO fakt nepoznam:D Dropy pri jazde a nacitani stvorcov vsak stale ostali, ale to by museli asi hodne upravit, aby to zmizlo. Rychle SSD to obmedzi, ale nikdy zial nepotlaci.

Brtnik
Příspěvky: 40
Registrován: stř 08. bře 2017 20:58:04

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Brtnik » pát 12. říj 2018 0:51:18


KaMat
Příspěvky: 1185
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od KaMat » pát 12. říj 2018 4:32:11

To přece Hekl má 😉

Subterra
Příspěvky: 52
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Subterra » pát 12. říj 2018 8:57:30

Já mám 7700k (4,5 GHz) s 1080ti a nárust fps je celkem znatelný. Ve stanicích kde jsem míval okolo 20fps mám teď cca 30 a mimo stanice (na Südbahn Bruck - Graz) mám stabilních 50-60fps (dle okolí), při míjení vlaků 40-45fps. Jinak mi taky přijde rychlejší načítání během hraní, ne o moc, ale je tam. Nastavení hry: rozlišení 4k, vše na max a 2x2SSAA (plus nějaké nastavení v NVCP). Co se týká využití RAM na x64, tak maximum jsem měl právě v Grazu a to 4-4,2GB víc jsem zatím nikde neměl.

kiski
Příspěvky: 788
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od kiski » pát 12. říj 2018 10:15:10

Oproti tunajším borcom mám zostavu podstatne slabšiu, ale mierny nárast FPS som zaznamenal aj ja, písal som to aj na FB. Nie o moc, záleží naozaj od aktuálnej scény, ale zvýšenie tam každopádne je. Skôr mi ale vadí to, že sa nedá nikde vybrať, aby sa 64-bitová verzia spúšťala ako východzia. Je to hlúpe, keď si spustím 64-bit, upravím si nejaké grafické parametre a keďže hra samozrejme požaduje reštart, kliknem automaticky na Yes. No lenže ďalší štart hry je opäť do 32-bitovej verzie, kde sa paradoxne tieto zmeny prejavia, napr. zmena rozlíšenia :D Ale v pôvodnej 64-bitovej nie. Choré.
Braňo

Echineo
Příspěvky: 78
Registrován: pon 28. lis 2016 18:49:41
Bydliště: Poprad, Slovensko

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Echineo » pát 12. říj 2018 17:51:40

Subterra píše:
pát 12. říj 2018 8:57:30
Já mám 7700k (4,5 GHz) s 1080ti a nárust fps je celkem znatelný. Ve stanicích kde jsem míval okolo 20fps mám teď cca.
Mať 20 FPS a 1080 Ti tak sa rovno obesím.

Icik
Příspěvky: 15
Registrován: stř 26. pro 2012 11:08:10

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Icik » pát 12. říj 2018 18:09:39

Subterra píše:
pát 12. říj 2018 8:57:30
Já mám 7700k (4,5 GHz) s 1080ti a nárust fps je celkem znatelný. Ve stanicích kde jsem míval okolo 20fps mám teď cca 30 a mimo stanice (na Südbahn Bruck - Graz) mám stabilních 50-60fps (dle okolí), při míjení vlaků 40-45fps. Jinak mi taky přijde rychlejší načítání během hraní, ne o moc, ale je tam. Nastavení hry: rozlišení 4k, vše na max a 2x2SSAA (plus nějaké nastavení v NVCP). Co se týká využití RAM na x64, tak maximum jsem měl právě v Grazu a to 4-4,2GB víc jsem zatím nikde neměl.
Tady je opravdu asi něco špatně. 20 fps nemám nikdy nikde. Možná je ta trať sakra náročná. Bohužel ji nemám, tak neotestuji.
Ale je to divné. Kdybys napsal, že máš 20 fps s Geforce 1050ti, tak je to asi ok.

Subterra
Příspěvky: 52
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Subterra » pát 12. říj 2018 18:41:30

tohle se da nasimulovat v kazdy vetsi stanici. si to nekde zkus dat ve 4k vsechno na max a 2x2SSAA napr v Mnichove nebo necem podobnym, kde bude hafo vlaku. 20fps na tu chvilku nez projedu stanici mi nevadi, ted uz teda s vyssima fps neni problem vubec zadnej. TS proste neumi poradne vyuzit vykonnostni potencial ty karty a to same plati o CPU

Echineo
Příspěvky: 78
Registrován: pon 28. lis 2016 18:49:41
Bydliště: Poprad, Slovensko

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Echineo » pát 12. říj 2018 18:46:48

Prečo dávaš 2x2 SSAA?

Subterra
Příspěvky: 52
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Subterra » pát 12. říj 2018 18:53:17

protoze lepsi obraz?

Echineo
Příspěvky: 78
Registrován: pon 28. lis 2016 18:49:41
Bydliště: Poprad, Slovensko

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Echineo » pát 12. říj 2018 20:11:33

To je mi jasné len som akosi zabudol na to, že 100 ľudí 100 chutí. Ja mám radšej solídne FPS počas celej hry.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 926
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Hekl338 » pát 12. říj 2018 20:22:55

Icik píše:
pát 12. říj 2018 20:21:24




Tady je opravdu asi něco špatně. 20 fps nemám nikdy nikde. Možná je ta trať sakra náročná. Bohužel ji nemám, tak neotestuji.
Ale je to divné. Kdybys napsal, že máš 20 fps s Geforce 1050ti, tak je to asi ok.
A co je na tom spatne? RW je uplne jedno, ci budes mat GTX 1060, alebo GTX 1080 Ti, 2080 Ti, alebo Titan V. Ani jednu kartu pri hrani RW CPU nenakrmi :D. Kto hra RW 1080p, postaci mu bohate GTX 960/970 a pokial nema nejake AMD FX, tak je to akurat. To ze si to das 4k sice viac zatazi GPU, ale stejne ti ide na pol plynu, vidis to aj na svojom screene. Otestuj narocnejsie useky, kde hra potrebuje vykreslit viac poly a sleduj HW zatazenie. FPS ti pojde rapidne dole a grafika pojde na 50%. Lebo caka, ze CPU doda data, ale ten jaksi nestiha, lebo pouziva jedno jadro, ktore aj ked vytaktujes na 5.3 GHz, stale to bude malo. Naopak, nastav 3x3 AA, kvalita obrazu stupne minimalne, zato grafika bude mliet z posledneho, ked pojdes hustym lesom a travou-spusta alfakanalu. V RW je zle aj ten AA. Tym istym trpi aj TSW, preto som ho dodnes nekupil.

Subterra
Příspěvky: 52
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Subterra » pát 12. říj 2018 20:37:09

Echineo píše:
pát 12. říj 2018 20:11:33
To je mi jasné len som akosi zabudol na to, že 100 ľudí 100 chutí. Ja mám radšej solídne FPS počas celej hry.
vsak ja stabilni fps mam, ve stanici 30 a mimo okolo 50. to mi bohate staci. nepotrebuju ve hre jako je TS hodnit fps a proto kazdy fps co mi prijde navic radsi premenim do kvality obrazu

Subterra
Příspěvky: 52
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Subterra » pát 12. říj 2018 20:48:16

napr na trati Berlin - Leipzig scenar Nightflight mam pri tomhle nastaveni 25fps na zacatku v kabine, procak jede na 100% (jedno jadro, zbytek idluje 0-10%) a grafika bezi na 60-70%

Echineo
Příspěvky: 78
Registrován: pon 28. lis 2016 18:49:41
Bydliště: Poprad, Slovensko

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Echineo » pát 12. říj 2018 21:10:11

Ja mám i5 4460 @ 3,2 Ghz a GTX 960 2GB pri 1080p sa na to nemôžem pozerať. Insbruck Hbf je 15 FPS a to je pre mňa neprijateľné a to dokonca nemám ani zobrazené všetky objekty. FXAA, x8 Anizotropná filtrácia. A po novom nespĺňam ani doporučené požiadavky na HW. :lol:

HawkCZ
Příspěvky: 3
Registrován: úte 09. říj 2018 22:37:29

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od HawkCZ » pát 12. říj 2018 21:45:05

Hoši, já hraju na Lenovu X220 (i5 2520) :D. Nemůžu mít zapnuté Dynamic Lights a aby to bylo hezké tak 1x FXAA. Když dám 4x FXAA, je obraz mnohem lepší, ale nad 20 fps se nedostanu. Když zapnu dynamic lights, tak 15 maximum :-). Tak si nestěžujte :D.

Každopádně větší RAMkou to už asi nezlepšim, co? :-).

Jinak s 64bit zlepšení hlavně bez dynamic lights.

Icik
Příspěvky: 15
Registrován: stř 26. pro 2012 11:08:10

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Icik » pát 12. říj 2018 22:28:24

Subterra píše:
pát 12. říj 2018 20:48:16
napr na trati Berlin - Leipzig scenar Nightflight mam pri tomhle nastaveni 25fps na zacatku v kabine, procak jede na 100% (jedno jadro, zbytek idluje 0-10%) a grafika bezi na 60-70%
Hm, tak u mě taky nic moc. 31 fps a grafika 86 %. Ale nádraží tam mají fakt pěkné... ;)

http://imgWorld.cz/cY7fPoiRo2.jpg

Subterra
Příspěvky: 52
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Subterra » pát 12. říj 2018 22:40:35

Icik píše:
pát 12. říj 2018 22:28:24
Subterra píše:
pát 12. říj 2018 20:48:16
napr na trati Berlin - Leipzig scenar Nightflight mam pri tomhle nastaveni 25fps na zacatku v kabine, procak jede na 100% (jedno jadro, zbytek idluje 0-10%) a grafika bezi na 60-70%
Hm, tak u mě taky nic moc. 31 fps a grafika 86 %. Ale nádraží tam mají fakt pěkné... ;)

http://imgWorld.cz/cY7fPoiRo2.jpg
a to máš ještě o půl giga na procáku navíc :D

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 926
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Hekl338 » pát 12. říj 2018 22:47:40

Ano, v tom to cele je, CPU RW limituje https://imgur.com/a/y5emrdP Cim vyssi takt,tym pre RW lepsie, ale ani pri taktoch okolo 5GHz to nestaci. Zatazenie HW ma vypadat nejak takto https://imgur.com/a/cg7quBn , ale toho sa v RW nedozijeme zial nikdy.

Odpovědět