Train simulator 2016

Vše o novinkách RW ze světa
Odpovědět
Vlastik

Train simulator 2016

Příspěvek od Vlastik » úte 14. črc 2015 0:52:36

Obrázek
Kdo má zájem tak se objevili první screny a ta grafika se mi líbí:
http://www.engine-driver.com/article/sh ... erman-hill

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od kuboss » úte 14. črc 2015 10:37:45

bodaj by konecne spravili funkcne hadice...

slowly
Příspěvky: 344
Registrován: čtv 01. bře 2012 12:01:00

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od slowly » úte 14. črc 2015 10:49:56

Tak zrovna v grafice nic nového nevidím, co s ní má být?

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Roman » úte 14. črc 2015 12:05:02

Tak nevím, ale já tam taky žádnou změnu nevidím :? . Třeba špatně koukám na ty screeny :mrgreen: .Tajně jsem doufal, že zapracují na 3D počasí a jelikož je tam stále použit klasicky Sky dome, tak asi taky nic....

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Roman » úte 14. črc 2015 13:28:33

Michal píše:Taky tam neshledávám nic nového. Avizovali vůbec nějaké novinky pro TS2016? Jindy už to pomalu trousili, ale letos je nějaký podezřelý klid. :roll:
Jo, právě něco jako extrémní počasí.... Tak jsem doufal, že vychytají to 3D počasí aby respektovalo nastavení světla v denní době u trati a optimalizují pro výkon. Ale asi ne :(. Mně osobně se totiž 3D počasí jinak moc líbí. To střídání světla a stínu při přechodu oblačnosti a i ty 3D mraky jsou pěkný.
Jinak nic převratnýho ani neohlásily. A ruku na srdce, raději ať se v tom moc nerejpou :D . Teď je to docela po těch opravách dobrý :D .
Jen by ta hra mohla být i 64.bit aby mohla víc využít operační paměť.....

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Hekl338 » úte 14. črc 2015 17:13:31

Mozno konecne opravia fyziku :lol: Ako pise Roman, nech v tom moc nehrabu, mne osobne by postacilo, keby konecne idu nastavit tiene tak, ze sa mi nebudu stracat pred ocami, vratia zase moznost nastavit shaderu skla iny odlesk v noci, iny cez den a mozno aj to 3D pocasie spravit lepsie (zaciatok a koniec hmly, nasvit atd).

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Josef72 » úte 14. črc 2015 20:12:58

Přechod na 64 bit. platformu u této verze nehrozí, stejně jako žádné převratné novinky v grafice, engine je přeci stejný. Větší kontrola nad stíny by byla fajn, ale nevěřím.

Vlastik

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Vlastik » stř 15. črc 2015 1:21:09

Josef72 píše:Přechod na 64 bit. platformu u této verze nehrozí, stejně jako žádné převratné novinky v grafice, engine je přeci stejný. Větší kontrola nad stíny by byla fajn, ale nevěřím.
No právě že extreme bude na 64 bitovém systému,proto nebude možný update z nižších verzí ale bude to samotný simulátor potřeba znovu zakoupit co jsem vyčetl.Budou nějáké úlevy.
Samožejmně že addony budou fungovat to je jasné ,ale základ z TS 2015 tuším že žádné udpade nebude.
Ale je to bez záruky.

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Josef72 » stř 15. črc 2015 5:33:09

Označení "extreme" se vztahuje na současnou verzi hry, která běží a na 99,99% vždycky poběží na stávající platformě (32 bit.). Označení "extreme" neznamenalo nic jiného než obchodní značku pro nadcházející aktulizaci a mělo to souvislost s novou formou hraní scénářů. Nebo něco v tom smyslu vysvětlovali asi 2 měsíce zpátky. Prostě nic převratného.

Na 64. bitové platformě poběží na 100% až příští vrze hry dělaná na enginu "Unreal Engine 4". A ta vyjde nejdřívě v roce 2016. Otázka zpětné kompaktibility nikdy nebyla upřesněna, ale je spíše nepravděpodobná.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Roman » stř 15. črc 2015 6:09:54

Ohledně zpětné kompatibility . Už bylo oznámeno, že budou současně existovat dva simulátory, jeden na stávajícím egine a druhý s UE4. K tomu novému by měla být dostupná kompletní nová sada nástrojů pro vývojáře. Předpoklad je tedy na 99,9% takový, že staré addony nebudou pod UE4 funkční.
Jen je škoda, že už v září se zase rozdělí naše malá komunita na dvě. Ty, co si koupí TS 2016 a zbytek, který nebude investovat do nové verze. A zde je jasné, že addony využívající funkcí TS 2016 nebudou ve starší verzi TS funkční :( . Mám obavy, že to bude znamenat dočasné omezení naší tvorby .... Já osobně určitě nekoupím něco za nemalý peníz, aby to ve finále dopadlo podobně jako po vydání TS 2012. Nevěřím, že stávajícím uživatelům nabídnou zaváděcí cenu někde okolo akceptovatelných 10 euro :mrgreen: . Asi bude třeba vyčkat na první slevu :D

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Josef72 » stř 15. črc 2015 6:56:24

Romane, letos žádná nová verze nevyjde, letos bude pouze aktualizace na verzi 2016, jako tomu bylo před rokem, dvěma apod. Zcela nový simulátor bude nejdříve v roce 2016 a ani to nebylo nikde řečeno oficiálně (myslím termín).

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Roman » stř 15. črc 2015 7:46:43

Ale to já vím. Jenže letošní aktualizace nebude zdarma, tak jak správně píše Vlastík. A až někdy vyjde nový sim pod UE4, nebude mít se stávajícím nic společného a budou existovat dva rozdílné podporované simulátory od DTG ;) .

EDIT: zde http://www.engine-driver.com/article/sh ... 2016-myths je psáno, že pokud budu chtít využít všechny nové funkce, musím si TS 2016 zakoupit. Tak to chápu já. Ale to neznamená, že nějaké update zdarma neproběhne..... Určitě však nebude free verze obsahovat všechny funkce.

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Josef72 » stř 15. črc 2015 8:31:15

Vše proběhne jako v minulosti. Přechod na novou verzi zdarma, že se některé novinky promítnou jen v nově zakoupených addonech bylo přeci vždycky. Kdo chtěl v roce 2011 nový skydome, sklony v obloucích, musel zakoupit buď novou verzi hry, nebo si zakoupit komerční addon ( název si nevzpomenu). 3d mraky byly taky optimalizovány pro addony, co byly v placené verzi hry (2015). Letos ještě k žádnému rozdělení komunity určitě nedojde, nehledě na to, že jsem loni placenou verzi TS 2015 pořídil před vánoci asi za 20% normální ceny.

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 580
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od kuboss » stř 15. črc 2015 8:43:38

Presne ako pise jozef. Za TS2016 si zaplatis, iba ak chces nove addony a dalsi obsah. Jadro bude aktualizovane normalne.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Roman » stř 15. črc 2015 8:47:03

To ale nemáš pravdu. Mně osobně to vše v minulosti bylo dostupné bez toho, abych musel kupovat nějaký dodatečný addon. Pro klopené oblouky jsem si jen exportoval upravené pravidlo, 3D počasí v Testovací trati a Úzkorozchodce šlo taky bez jakéhokoli dodatečného dokupování addonů . Ale asi si nerozumíme, nemá cenu v diskusi pokračovat. Čas ukáže ;).

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1869
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Roman » stř 15. črc 2015 13:47:47

Já napíšu jen poslední věc :). Nikde jsem totiž nenašel zmínku o tom, že upgrade na vyšší verzi bude zdarma. Všude, i v diskusích se řeší jen dokoupení s novými funkcemi. Proto jsem rozvířil tu debatu a výjimečně souhlasím s Vlastíkem 8-) . Samozřejmě, že pokud to bude obráceně a vše bude po staru, budu první, kdo to bude kvitovat :D .

Vlastik

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Vlastik » stř 15. črc 2015 14:31:08

kuboss píše:Presne ako pise jozef. Za TS2016 si zaplatis, iba ak chces nove addony a dalsi obsah. Jadro bude aktualizovane normalne.
No to ještě není jisté ,ale o jádru se vede stále diskuze,myslím že to má co dočinění i s posledními záplatami pro TS 2015.
Sám osobně si myslím že tím to končí tak jako bylo potřeba Railworks znovu zakoupit i když addony v omezené míře fungovali v Rail simulator ,tak tady to bude podobné verze TS 2015 nebude kompatibilní co se týče jádra s TS 2016 mimo addonů kde budou fungovat dále.
Ale jedno je jisté že vždy ce za ty roky všechny novinky oběvili v další verzi ,kdo chtěl tak jak píše Josef mohl zakoupit addon ,ale aktualizace za ty roky byla automaticka ,takž pokud budu chtít využít novinky co budou v TS 2016 tak si budu muset zakoupit hru jako nový subjekt. To je už jisté na 100%.
Podle mě se změní i název aby to nebylo matoucí.
Naštěstí to je v září tak to není daleko do vánočních slev. :D

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 921
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Hekl338 » stř 15. črc 2015 17:34:48

Mozno sa mylim, ale ked to citam, podla mna to bude ako doteraz. Ale moc neverim, ze by chceli skusit to, ze stary engine si ma vlastne user znovu kupit, len preto, ze zmenia nazov, opravia nejake chyby a dalsie vyrobia. To by bola "obchodna samovrazda", zvlast po tom vsetkom, ako vzdy slubovali aj nemozne. Pochopil by som to v pripade noveho engine, ale takto? Cas ukaze.

Vlastik

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Vlastik » stř 15. črc 2015 18:29:13

No já tomu věřím protože když si to vezmu tak co může zachránit TS je přechod na 64 bitovou verzi,aby bylo možné čerpat víc paměti ,protože dnes některé ty tratě jsou detailně provedeny a není pochyb o tom že se nedají spustit protože současné jádro má strop pro načítání paměti.
To je myslím hlavní problém současného TS ohledně jádra.
K čemu je komerční addon když nejde spustit a nebo mohu jezdit jenom quick drive a nebo se sníženými detaly aby TS nespadlo. Tudy cesta nevede aby se musel člověk pokaždé hrabat v nastavení a restartovat hru.

Vlastik

Re: Train simulator 2016

Příspěvek od Vlastik » úte 04. srp 2015 18:11:39


Odpovědět