Začal PADAT simulátor

Pokud něco nevíte, podívejte se nejdřív zde
Odpovědět
andor
Příspěvky: 55
Registrován: čtv 26. čer 2014 15:48:26

Začal PADAT simulátor

Příspěvek od andor » úte 24. úno 2015 14:47:13

Simulátor hodně používám na notebooku, pěkně v posteli,
nicméně včera jsem musel notebook komplet přeinstalovat.
Nainstaloval jsem pro grafiku nejnovější ovladače - a simulátoru je konec.

Neustále mi padá,
mnohdy se ani nenačte scénář,
především mi to háže zprávu :

Save dump file to C:\TempDump\TS 2015 - v49.4admp

Úplně jsem zoufalý !!!!!!!!!!

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Začal PADAT simulátor

Příspěvek od Roman » úte 24. úno 2015 15:19:30

Padá ti čistá instalace ze steamu ?
Ideální je nejdříve zkusit hrát default instalaci ze steamu a pak postupně přidávat další addony. klidně to může dělat jeden poškozený scénář a hra se ti nikdy nespustí.

andor
Příspěvky: 55
Registrován: čtv 26. čer 2014 15:48:26

Re: Začal PADAT simulátor

Příspěvek od andor » úte 24. úno 2015 16:33:08

Udělal jsem klasické cesty,
od vyčištění cache, přes ověření intergrity ... až po novou instalaci.
Ano - vše fungovalo.
Nicméně - po nakopírování velkého archivu Assetsu ... je to v háji.

( A vše dosud naprosto fungovalo !!!! )

Tratě v quick drive se mi nespustí,
pokud se scénář v některé trati spustí - tak daleko nedojedu.
Simulátor spadne.

Okoukávám různé fóra,
kde se problém dosti opakuje,
ale rozumné řešení nenalézám.

Ovladače grafiky mám přímo ze stránek. Tak nevím ...

Opravdu zoufalost ....

Vlastik

Re: Začal PADAT simulátor

Příspěvek od Vlastik » úte 24. úno 2015 16:38:10

andor píše:Udělal jsem klasické cesty,
od vyčištění cache, přes ověření intergrity ... až po novou instalaci.
Ano - vše fungovalo.
Nicméně - po nakopírování velkého archivu Assetsu ... je to v háji.

( A vše dosud naprosto fungovalo !!!! )

Tratě v quick drive se mi nespustí,
pokud se scénář v některé trati spustí - tak daleko nedojedu.
Simulátor spadne.

Okoukávám různé fóra,
kde se problém dosti opakuje,
ale rozumné řešení nenalézám.

Ovladače grafiky mám přímo ze stránek. Tak nevím ...

Opravdu zoufalost ....
Jak píše Roman ,
nejdříve je potřeba vyladit TS na defaultních tratích a později pokud je vše v pořádku začít instalovat nové objekty a tratě.
Někdy je lepší neinstalovat ovladače grafiky co nabízí přímo steam to jsem taky jednou udělal a byla to cesta do pekel tak mi to optimalizovalo že jsem to nespustil.
O té doby pouze ovladače co nabízí výrobce a jsem spokojený.

andor
Příspěvky: 55
Registrován: čtv 26. čer 2014 15:48:26

Re: Začal PADAT simulátor

Příspěvek od andor » úte 24. úno 2015 16:46:09

Moc ti děkuji.

Jdu do toho.

kiski
Příspěvky: 791
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Začal PADAT simulátor

Příspěvek od kiski » stř 25. úno 2015 12:06:12

Čo sa týka ovládačov, tak v tomto má Vlastík pravdu, a neplatí to len pre TS2015, ale pre všetky hry... Referenčný ovládač priamo od výrobcu je pre daný grafický čipset vždy to najstabilnejšie, čo sa dá zohnať. A hlavne - nie vždy je najnovší ovládač ten najlepší... Napríklad ja mám doteraz nainštalovaný k mojej GK ovládač 344.22 (nVidia), pretože paradoxne s novšími ovládačmi som "získal" :lol: 2/3 framy oproti tomu, čo som mal predtým... Treba skúšať ;)
Braňo

scor
Příspěvky: 16
Registrován: úte 25. lis 2014 1:24:57

Re: Začal PADAT simulátor

Příspěvek od scor » stř 25. úno 2015 15:49:51

andor píše:Simulátor hodně používám na notebooku, pěkně v posteli...
Chudák tvůj noťas, ten dostává zabrat. Hry vyžadují většinou nějaký výkon CPU a GK a je třeba dobře chladit, aby vše fungovalo. Když špatně funguje chlazení, tak noťas se brání snížením frekvence těchto komponent a taky se začnou objevovat různé chyby ve stabilitě OS i aplikací. Místo různého čištění OS spíše zainvestuj do chladící podložky pod noťas a neber ho do postele (tam si radši ber ženskou).

andor
Příspěvky: 55
Registrován: čtv 26. čer 2014 15:48:26

Re: Začal PADAT simulátor

Příspěvek od andor » čtv 26. úno 2015 11:52:22

Vše co Roman tady uvedl, jsem si vzal k srdci.
Nicméně - problém na mém notebooku je nevyřešený.

Simulátor taktéž používám na klasickém PC,
( Railworks se věnuji od roku 2010 ),
a dosud jsem nikdy se simulátorem problémy neměl.

Z mého notebooku jsem zoufalý !!!
To se ví, rozhodně NE bez chladicí podložky, takže potíže s přehřátím nejsou.
Jenže - asi jsem na to kápnul.
Měl jsem v notebooku Windows 7 64bit,
( takhle byl před léty notebook zakoupený ),
nyní mám ale Windows 7 32bit.
Může být tohle příčinou pádu náročného simulátoru ?

( notebook HP ProBook 4540s )

Vlastik

Re: Začal PADAT simulátor

Příspěvek od Vlastik » čtv 26. úno 2015 12:49:07

andor píše:Vše co Roman tady uvedl, jsem si vzal k srdci.
Nicméně - problém na mém notebooku je nevyřešený.

Simulátor taktéž používám na klasickém PC,
( Railworks se věnuji od roku 2010 ),
a dosud jsem nikdy se simulátorem problémy neměl.

Z mého notebooku jsem zoufalý !!!
To se ví, rozhodně NE bez chladicí podložky, takže potíže s přehřátím nejsou.
Jenže - asi jsem na to kápnul.
Měl jsem v notebooku Windows 7 64bit,
( takhle byl před léty notebook zakoupený ),
nyní mám ale Windows 7 32bit.
Může být tohle příčinou pádu náročného simulátoru ?

( notebook HP ProBook 4540s )
I to může být příčinou protože TS potřebuje dost paměti pro určité spuštění addonů a tím disponuje jenom verze x64 .

andor
Příspěvky: 55
Registrován: čtv 26. čer 2014 15:48:26

Re: Začal PADAT simulátor

Příspěvek od andor » úte 03. bře 2015 16:25:30

Tak už simulátor na notebooku zase šlape.
Měl jsi pravdu s tím Windows.

Když ale sleduji na netu různé fóra zabývající s pády simulátoru,
tak hlavně nejnovější verze dělá lidem, především na osmičkám, dosti potíže.

Důležité ale je, že mne Railworks, díky Vám všem, už pěkně šlape. Díky !

Odpovědět