Modely

Pokud něco nevíte, podívejte se nejdřív zde
Odpovědět
donsaliery
Příspěvky: 73
Registrován: sob 02. led 2010 10:53:42
Bydliště: Praha

Modely

Příspěvek od donsaliery » sob 15. kvě 2010 22:31:20

ahoj, je mozné předělat nejak modely z MSTS nebo TRS pres nejaky program do RW?? dekuji

Vlastik

Re: Modely

Příspěvek od Vlastik » sob 15. kvě 2010 23:56:56

ahoj, je mozné předělat nejak modely z MSTS nebo TRS pres nejaky program do RW?? dekuji
Ahoj,bohužel jediné jak dostat modely do RW je přes grafické programy které disponují pluginy,pro shadery.
Pokud někdo vytvoří svůj model v programu a exportoval ho do msts a nebo traizu tak to pak za určitých podmínek samozřejmně jde.

donsaliery
Příspěvky: 73
Registrován: sob 02. led 2010 10:53:42
Bydliště: Praha

Re: Modely

Příspěvek od donsaliery » ned 16. kvě 2010 10:08:26

Ahoi diky, a kdyz bych sehnal odnej hotovy model treba v Autocadu tak uz by sel predelat do RW jestli sem to spravne pochopil? a jeste protoze umim celkem dobre s programem Key creator tak jestli po vymodelovaní jde s tohoto programu ten model pretahnout treba do autocadu a tam ho otexturavat atd.. uplne stim zacinam takze bych potreboval sehnat nejake navody od uplneho zacatku az do vlozeni do hry dekuju ;)

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely

Příspěvek od Josef72 » ned 16. kvě 2010 11:10:35

3D programy pro hru jsou 3DS Max, 3d Canvas, Blender. To jsou jediné tři programy o kterých vím, že umí exportovat do hry. Jinak řečeno, jestli vytvoříš model v jakémkoliv programu mimo těch tří, tak ten svůj výsledný model musíš nějak dostat do některého z těch tří programů. Jiné informace nemám.

Vlastik

Re: Modely

Příspěvek od Vlastik » ned 16. kvě 2010 12:40:24

uplne stim zacinam takze bych potreboval sehnat nejake navody od uplneho zacatku az do vlozeni do hry dekuju
Zkus stránky http://krs.web2001.cz a manuály začínající 9.xx,to jsou vzorové pro tvorbu modelu v maxku od a až po z,z toho se dá pochopit tvorba do RW.

Jinak moc dobře nedoporučuji export z autocadu do maxka,neboť ten výsledný model v maxku navýší o závratnou sumu poly,za předpokladu že nepracuješ v autocadu šetrnějc. Je lepší vždy rovnou začít modelovat v maxku,alespon ty detaily.

donsaliery
Příspěvky: 73
Registrován: sob 02. led 2010 10:53:42
Bydliště: Praha

Re: Modely

Příspěvek od donsaliery » ned 16. kvě 2010 19:33:50

Dekuju ja se kouknu na nejake convertory jak to predelat to jednoho z techto programu a pak tam ten model dodelat protoze sem nenasel ani jeden navod v CZ jazyce pro autocad kompletniho modelovani a funkci , jinak nevite nejakej convertor v Key creatury? do jednoho z tech 3 programu? dekuju

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely

Příspěvek od Hekl338 » čtv 20. kvě 2010 8:25:06

Len doplnim ohladne CADu. Pokial sa model vytvori v CADe, ci 3ds maxe, je to jedno. Problem s vyssim poctom poly nastane vtedy, ak sa model v CADe robi v tzv. blokoch,to naozaj pocet poly nezmyselne narastie. Inak som rozdiel s vyssim poctom poly nezaznamenal.

donsaliery
Příspěvky: 73
Registrován: sob 02. led 2010 10:53:42
Bydliště: Praha

Re: Modely

Příspěvek od donsaliery » čtv 20. kvě 2010 21:46:01

Hekl338 píše:Len doplnim ohladne CADu. Pokial sa model vytvori v CADe, ci 3ds maxe, je to jedno. Problem s vyssim poctom poly nastane vtedy, ak sa model v CADe robi v tzv. blokoch,to naozaj pocet poly nezmyselne narastie. Inak som rozdiel s vyssim poctom poly nezaznamenal.
to je supr a je nejakej convertor kterej ten model prevede treba do 3D canvas?? ja bych modeloval hodne protoze zvladam jen Keycreator.. a kdybych moh ten model prehodit do 3D canvas a tam ho otexturovat a prenes do hry tak tvorim jak blazen :D

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely

Příspěvek od Josef72 » čtv 20. kvě 2010 22:28:21

Tak si ten 3d Canvas stáhni a uvidíš, jestli je tam nějakej společnej formát, případně si projdi tamní fórum. Tu bezplatnou verzi ale samozřejmě nemůžeš použít pro tvorbu Rw, ale vyzkoušet si nějakej převod můžeš. Jestli to jde.

donsaliery
Příspěvky: 73
Registrován: sob 02. led 2010 10:53:42
Bydliště: Praha

Re: Modely

Příspěvek od donsaliery » čtv 20. kvě 2010 22:37:42

Josef72 píše:Tak si ten 3d Canvas stáhni a uvidíš, jestli je tam nějakej společnej formát, případně si projdi tamní fórum. Tu bezplatnou verzi ale samozřejmě nemůžeš použít pro tvorbu Rw, ale vyzkoušet si nějakej převod můžeš. Jestli to jde.

jj mam ho stazenej zkousel sem to vnem ale sem ztoho uplne mimo.. forum jeste zkusim prevod sem nasel z key creatoru jen 3DM Export for KeyCreator 1.0 ale na to sem uz nenasel klic... takze nevim ... bohuzel furt neco hledam nebo zkousim ale nejak nenachazim...

Odpovědět