Problém -spuštění hry

Pokud něco nevíte, podívejte se nejdřív zde
Odpovědět
romis
Příspěvky: 2
Registrován: ned 08. bře 2009 0:02:32

Problém -spuštění hry

Příspěvek od romis » ned 08. bře 2009 0:12:49

Ahoj všem nadšencům,prosím o radu,při spuštěni této hry mi problikne na pár sekund obrazovka ale pak se zase vrátí do normálu a hra nenajede.Všechny help jsem už prošel ale žádný takový problém jsem nenašel ,můžete někdo poradit? děkuji předem
Sestava Graf.k. Saphire x1650,athlon 2000,sound blaster

Vlastik

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od Vlastik » ned 08. bře 2009 11:36:55

Nepíšeš jestli máš nainstalován update MK2(1)a v tom by mohl být problem.
Je potřeba při nainstalování MK1 při načítání kliknout na tlačítko Options a nastavit si jazyk z default na english a dát test a ok,poté se spustí samotná hra tu ukončit a nainstalovat update MK2 po instalaci update MK2 si zase v options vše nastavit a zkontrolovat tlačítkem test a dát ok a hra by měla normálně naběhout.
Pokud nainstaluješ MK 2 s default jazykem tak se ti hra nespustí a jenom problikne což asi bude tvůj problém.

romis
Příspěvky: 2
Registrován: ned 08. bře 2009 0:02:32

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od romis » pon 09. bře 2009 22:10:55

Vlastik píše:Nepíšeš jestli máš nainstalován update MK2(1)a v tom by mohl být problem.
Je potřeba při nainstalování MK1 při načítání kliknout na tlačítko Options a nastavit si jazyk z default na english a dát test a ok,poté se spustí samotná hra tu ukončit a nainstalovat update MK2 po instalaci update MK2 si zase v options vše nastavit a zkontrolovat tlačítkem test a dát ok a hra by měla normálně naběhout.
Pokud nainstaluješ MK 2 s default jazykem tak se ti hra nespustí a jenom problikne což asi bude tvůj problém.
Zdravím Vlasto,
prosím tě chci ti poděkovat za pomoc ,ale bohužel po tvém návodu jsem naistaloval MK1 dal options zadal english a dal test a udělalo to to samé jako předtím prostě jen problikne černá obrazovka i v testu a nerozjede se to a to snižuji rozlišení obarzovky i hloubku na 16 bit a stále se to nemůže rozjet ,ani po instalaci MK2 ,máš prosím tě ještě nějakou radu jak spustit tuto hru ,budu vděčný za každé tvé písmeno a radu ,dík moc
PS. kluk má sedm a je nadšenec do autobusů a vlaků ,tak mu to chci spustit,aby nehrál ty krvelačné hry

Vlastik

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od Vlastik » pon 09. bře 2009 22:52:25

Zdravím Vlasto,
prosím tě chci ti poděkovat za pomoc ,ale bohužel po tvém návodu jsem naistaloval MK1 dal options zadal english a dal test a udělalo to to samé jako předtím prostě jen problikne černá obrazovka i v testu a nerozjede se to a to snižuji rozlišení obarzovky i hloubku na 16 bit a stále se to nemůže rozjet ,ani po instalaci MK2 ,máš prosím tě ještě nějakou radu jak spustit tuto hru ,budu vděčný za každé tvé písmeno a radu ,dík moc
PS. kluk má sedm a je nadšenec do autobusů a vlaků ,tak mu to chci spustit,aby nehrál ty krvelačné hry
Jediné co mě napadá je tedy ještě jedna věc,po nainstalování RS se musí nainstalovat i ovladače pro AGEIA PhysX a poté se napíše finish a RS je nainstalováno.
Další co mě napadá je špatně nakonfigurovaná grafická karta v options karty dát default aby se vrátila na základní stav,je potřeba ověřit kompatibilitu a hlavně jestli podporuje shader 3.0,a do třetice povypínat v options "Multisample type na =0.rozlišeni zkusit základní na 1024x768 a hloubku nechat na 32 bitů.
To by v tom byl čert to nerozchodit,jinak to bude chtít podrobnější výpis konfigurace hlavně té grafiky a kdyžtak i scren co se stane po načtení rs a pod.. :roll:

scholy
Příspěvky: 1
Registrován: ned 29. bře 2009 14:48:03

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od scholy » ned 29. bře 2009 15:02:26

Myslím si,že PhysX jde pouze na kartách od Nvidie,jelikož koupily Ageiu a Ati karty to tím pádem nepodporuje.

leonell
Příspěvky: 21
Registrován: pát 06. čer 2008 22:55:16

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od leonell » ned 29. bře 2009 21:32:46

Co jsem se dočetl, tak PhysX respektive jeho hardwarová podpora, jde na kartách Nvidie a s hacknutými drivery i na ATI.
Nicméně, a co je podstatné, RS využívá softwarový PhysX takže karta a její HW podpora není potřeba a zřejmě ani není využita.

horkins
Příspěvky: 7
Registrován: úte 23. čer 2009 19:17:36

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od horkins » úte 23. čer 2009 19:21:27

mám problém .. nainstaluju hru rail simulator a když chci nainstalovat mk1 napíš mi to The installed version is not compatible a v nastavení nejde nastavit jazyk na eng. budu rád za každou radu...

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od Josef72 » úte 23. čer 2009 19:57:27

Možná hloupý dotaz, ale máš originál hru ? Případně ti někdo spíš pomůže, když dáš více informací. Třeba jaký máš operační systém apod.

horkins
Příspěvky: 7
Registrován: úte 23. čer 2009 19:17:36

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od horkins » úte 23. čer 2009 21:05:58

Jo Mám orig. hru a mam windows xp.

horkins
Příspěvky: 7
Registrován: úte 23. čer 2009 19:17:36

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od horkins » úte 23. čer 2009 21:09:04

Graficka karta Nvidia geForce 8600gt ....2gb ram ...procesor AMD Athlon 64 x2 .....

Vlastik

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od Vlastik » úte 23. čer 2009 22:17:20

mám problém .. nainstaluju hru rail simulator a když chci nainstalovat mk1 napíš mi to The installed version is not compatible
Zdravím,zkus tedy dát reinstal RS a nechat v mechanice dvd a hned po nainstalování hry a ovladačů tam instalovat mk1 ale tento si předem nerozbalovat ze zipu,ale dát EXTRAHOVAT VŠE A SPUSTIT.

mělo by to pak normálně se nainstalovat bez té hlášky,a hlavně je potřeba zadat správný cd key co máš v manuálu.

Při případné instalaci mk2 ,se řid radami zde na foru.

Konfigurace vyhovuje.

Pěkný večer a držím palce.

horkins
Příspěvky: 7
Registrován: úte 23. čer 2009 19:17:36

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od horkins » pon 29. čer 2009 9:03:42

Zdravim potřeboval bych poradit jak nastavit anglický jazyk v rail simulator 2 Railworks děkuji.

Vlastik

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od Vlastik » pon 29. čer 2009 15:05:46

Zdravim potřeboval bych poradit jak nastavit anglický jazyk v rail simulator 2 Railworks děkuji
Verze stažená ze steamu má automaticky angličtinu a není tam nic třeba měnit a zadávat.

Grassel88
Příspěvky: 1
Registrován: stř 23. zář 2009 20:12:19

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od Grassel88 » stř 23. zář 2009 20:15:13

Čaudys mam problém,při spusteni hry kdy dám start tak skočí okno Please Login to steam??a hra se nespustí díky za rady

Vlastik

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od Vlastik » stř 23. zář 2009 22:53:25

při spusteni hry kdy dám start tak skočí okno Please Login to steam??
Musíš mít nejdříve udělaný účet na steamu,tedy za předpokladu že máš zakoupenou verzi RW ,po registraci a ověření si můžeš v nabídkách steamu si změnit heslo pro lepší zapamatovatelnost a pak stačí klikonut už jenom na ikonu na ploše RW.

Uživatelský avatar
JardaZ
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 24. zář 2009 17:32:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od JardaZ » čtv 24. zář 2009 17:39:53

Ahoj,
problém se steamem jsem taky měl ale vyřešil jsem i v nelegální verzi railworks. Ve staženém obraze byl adresář kde bylo vše potřebné.

Mám také jeden dotaz.
Není to přímo problém se spouštěním jako takovým. Hned co vyšel jsem si ofiko v krámě koupil Rail Simulator. Od té doby běžel bez problémů až do teď. Bez jakékoli zjevné příčiny začal padat. A to buď při načítání tratě jako takové (když chci jet nějaký scénář) a nebo ve free jízdě v okamžiku kdy si zvolím vlak se kterým pojedu. Absolutně netuším co s tím. Ví někdo jak pomoct? Díky moc. (Jo OS je Vista ale nemyslím že by to bylo tím .. od vydání až do teď to pod nima běhalo normálně)

PS: Prosím ušetřete mně zkratkové terminologie. V počítačích jsem pololama :-) Lokomotivy miluju hlavně v praxi takže reálnou parní mašinu rozeberu, složím a odjedu s ní ale čas, který jsem trávil v depu je znát na mých znalostech pc a různých zkratek a dalších termínů. Díky moc.

Vlastik

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od Vlastik » čtv 24. zář 2009 18:39:52

Hned co vyšel jsem si ofiko v krámě koupil Rail Simulator. Od té doby běžel bez problémů až do teď
No spíše než na samotnou hru ybch to viděl v konfiguraci PC,není to jenom o OS ale i detailech nastavení GK,nebo zvukové,dále to může být i nastavení přímo v RS.

Osobně tedy mám také Win Vista od jeho oficiálního vydání a problémy jsem stím neměl až na přiřazení práv Win.

Asi tedy co bych doporučil a čím by to mohlo být také je to že jsi třeba použil vozidla určená výhradně pro RW,jelikož není zaručena kompatibilita vozidel.
Na začátku co vyšel RW jsem měl tento problém také,a to že jsem použil konfigurační soubory (blueprint) pro RS do RW a výsledek byl ten že při klepnutí na vozidlo mě to hned poslalo do oken a obráceně to samé.

Uživatelský avatar
JardaZ
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 24. zář 2009 17:32:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od JardaZ » čtv 24. zář 2009 19:20:20

Dík moc. Ale myslím že konfigurací to taky nebude. Stalo se to během hry. Spustil jsem několikrát různý scénář a šel bez problémů. Pak jsem si pustil jiný a bez jakého koli přenastavování nebo jakékoli manipulace s OS nebo s nastavením hry to začalo blbnout.

: Edit a vozidla mám také jen ta co jsou origo ve hře. Jednak moc nevím kde stahovat jiné (snad se dočtu někde tady na foru) a když už jsem stáh tak stejně nešli takže jsem je znovu odinstaloval.

Josef72
Moderátor a modelář
Příspěvky: 806
Registrován: sob 28. bře 2009 13:37:36
Bydliště: Proboštov / Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od Josef72 » čtv 24. zář 2009 19:34:55

Možná to s tím nesouvisí, ale dost velký a zatím ne zcela vyřešený problém je po posledním update. Více zde http://railsimulator.blogspot.com/2009/ ... h-bug.html


Ale jak říkám, nevím zda to s tím souvisí.

Vlastik

Re: Problém -spuštění hry

Příspěvek od Vlastik » pát 25. zář 2009 18:11:43

Možná to s tím nesouvisí, ale dost velký a zatím ne zcela vyřešený problém je po posledním update.
Ano je to tak,poslední update zamena více problémů a starostí,na druhou stranu chápu tedy že bylo potřeba udělat změny v kodu hry,nicméně teď to bude zase pokus-omyl,než se to dá všechno do původního stavu.
Více se lze dočíst zde:
http://www.railsimdownloads.com/wiki/ti ... us+Updates

Odpovědět