CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník
Re: Trať 292: Hanušovice - Jeseník
Ahoj, robíš to celkom fajn, akurát dve textúry o veľkosti 4096x4096 pre obyčajnú budovu mi príde ako mrhanie pamäťou. U lokomotívy nepoviem, to sú hviezdy hry a musia vyzerať naozaj skvelo. Ale v tomto prípade je to zbytočne veľká textúra. Model vyzerá ale pekne, len tak ďalej
Braňo
Pracovně si je nech takto velké, ale pak je zmenši na 1024x1024. Uvidíš, že to bude stačit . Textury jsou pro RW daleko větší zátěž než množství polygonů. Pokud nastavíš optimálně LODy, nebude to pro hru po zmenšení textury žádný problém...
Stavěl jsem trať 292 v TRS2004 a směrové a výškové poměry jsem se snažil mít zpracovány maximálně věrně. Od traťovky jsem si sehnal přesné tabulky traťových poměrů, kde je sklon v příslušných úsecích (např. km 8,524-8,787) uveden s přesností na setiny promile (24,53‰). Tento dokument mohu klidně poskytnou, je tam mnohem více tratí především z východních Čech a severozápadní Moravy. Čím bude trať z pohledu fyziky zpracována věrněji, tím lépe...právě velké hodnoty sklonů jsou pro mě to, co mě na ní fascinuje. Norma pro řadu 751 přes Ramzovou zde je 350t a bývaly zde běžné vlaky se dřevem lehce přes 1000t s vlakovou, přípřežní a postrkovou lokomotivou. Samozřejmě rychlost se pohybovala někde v okolí rychlosti trvalé...tedy cca 30km/h.zdenekpetrzd píše:Bohužel nemám ani TTP, natož staniční řády . Snažím se to nějak spočítat a vyšlo mi že je tam sklon asi 24‰. Kdyby tam bylo víc jak 30 tak by mi o 2km dál na Ramzové lítaly koleje asi 30m nad vygenerovaným terénem
Můžu tě o ty data poprosit ?
Určitě...není problém. Zašlu je třeba na mail, stačí mi ho poslat v soukromé zprávě
-
jJeště jednou děkuji Talackovi za sklony trati, teď už je to mnohem reálnější a navíc to mnohem lépe sedí do krajiny. A jelikož jsou ty rozdíly v některých úsecích, kde už mám krajinu hotovou víc než pět metrů, tak jsem se rozhodl, že starou mapu smažu a začnu od zase od začátku. Tentokrát jsem terén vygeneroval pomocí GDEM dat, které jsou mnohem přesnější (místy je rozdíl i 15 metrů). Začal jsem domky v Hanušovicích, tak jsem udělal pár screenů.
To jsou sakra luxusní detaily doufám, že to dotáhneš takhle celý do konce
Tak je to správné,pokud stavím reálnou trat,tak nejdříve seženu podklady a potom vygeneruji terén,držím palce jen tak dál.zdenekpetrzd píše:jJeště jednou děkuji Talackovi za sklony trati, teď už je to mnohem reálnější a navíc to mnohem lépe sedí do krajiny. A jelikož jsou ty rozdíly v některých úsecích, kde už mám krajinu hotovou víc než pět metrů, tak jsem se rozhodl, že starou mapu smažu a začnu od zase od začátku. Tentokrát jsem terén vygeneroval pomocí GDEM dat, které jsou mnohem přesnější (místy je rozdíl i 15 metrů). Začal jsem domky v Hanušovicích, tak jsem udělal pár screenů.
Určitě se vyplatilo tu starou trat zbourat,protože ve finále by jsi zjistitl že ti to výškově nesouhlasí a byl by problém popřípadě něco napojit jinde. A pokud je to horská trat tak tuplem.
Tu zákrutu poznávám
Re: CZ Trať 292: Hanušovice - Jeseník
Je vidět že si na tom dáváš záležet
-
nezávidím to tie domčeky, tiež som to tak staval vo fiktívnej trati ale po 20 domčeku som si povedal dosť chcelo by to taketo spraviť pre česko slovenskú komunitu takáto set nejaký pekne každopádne
-
Závidět mi ani nemusíš, mně ty domečky hrozně baví. Jeden domek mám hotovej za 20 minut, takže celkem v pohodě. Mnohem míň mně baví ty úpravy terénu. Na tom strávím i dvě hodiny a za tu doubu udělám třeba jen 50 metrů. Pár screenů z pokroku, už je komplet hotov asi 600 metrů dlouhý úsek, jen nějak netuším jak dostat pod koleje asi 2 metry širokou řeku a ještě přes ní postavit ocelový most.michal3110 píše:nezávidím to tie domčeky, tiež som to tak staval vo fiktívnej trati ale po 20 domčeku som si povedal dosť chcelo by to taketo spraviť pre česko slovenskú komunitu takáto set nejaký pekne každopádne
Naposledy upravil(a) zdenekpetrzd dne pát 19. úno 2016 1:45:04, celkem upraveno 1 x.
-
vyzerá to super aké addony používaš?
-
smekám tvoje trať je opravdu nádherná
-
Díky, addony které používám jsou stejné jak v testovací trati, takže by to mělo všem fungovat.
-
-
-
Fakt úžasný
No, musím uznat, že s tou cs denní dobou to je vážně nádherné.
Pěkná práce...kolem této trati jsem jel mnohokrát a screeny vypadají opravdu hodně reálně. Bude to pěkná a zajímavá trať, pokud se ji podaří takto dokončit celou...držím palce