Modely Kal000px

Připravované nebo vydané modely a skiny do RW
Odpovědět
Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 637
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Kal000px » čtv 28. čer 2018 21:00:12

Další update 380 a pár novinek..jednou z nich je funkční volba sběračů v režimech Aut/X01/X02/Oba - X01/X02 režimy mluví za vše, v režimu Oba zvedne oba sběrače a po zrychlení nad 50 km/h by měla jeden sběrač stáhnout. V automatickém režimu závisí zvednutý sběrač na indikovaném systému. Pokud je naindukované trolejové napětí vyšší než 500V, tak automaticky zvedá sběrač X01 pro střídavé systémy, v opačném případě se zvedá sběrač X02..a jak to funguje v RW? Do svých tratí jsem na místa změn napájecích soustav umístil pomocná návěstidla, které do loko pošlou info o aktuální napájecí soustavě, čímž se dá simulovat detekce napájecí soustavy v troleji, ve videu jsou to čtyři krabičky okolo kolejí (to je třeba ještě opravit, schovám je pod zem :D ), dále v režimu Aut lokomotiva zvedá oba sběrače, pokud je na 3kV = napětí, je zapnuté vlakové topení a rychlost je nižší jak 5 km/h..
https://www.youtube.com/watch?v=IGKA9ri ... e=youtu.be
Jede jede mašinka..

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 375
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Michal » čtv 28. čer 2018 22:22:02

Pěkné to máš. Prvotní detekci systému to dělá jak? Původně jsem chtěl taky použít skrytá návěstidla, ale nakonec jsem od toho z vícero důvodů upustil.

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 637
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Kal000px » čtv 28. čer 2018 22:35:04

Idea je taková, že pokud bude národní volba CZ/SK, tak prvotní detekce proběhne uživatelem přes Ctrl+I, kde si vybereš, jestli chceš 3 nebo 25kV, to potvrdíš zvednutím sběrače a dál už to půjde změnit pouze změnou národní volby/přejetím skrytého návěstidla. Ale tohle je zatím pouze idea, jak bych chtěl, aby to fungovalo :mrgreen:
Jede jede mašinka..

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 375
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Michal » čtv 28. čer 2018 23:05:43

Aha, takže automatickou detekci systému to mít nebude. Bude to mít "jen" detekci změny systému na styku soustav.

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Jurajs_89 » čtv 28. čer 2018 23:29:25

Mysli trochu i na tu Říši, vždyť děláš vlastně první mašinu, kterou můžou Němci reálně využit :D .
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 637
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Kal000px » čtv 28. čer 2018 23:33:52

No dalo by se to nastavit i přes ID z editoru scénáře, ale takhle mi to přijde nejjednodušší.
Jurajs: Rád bych, ale vychází to dost natěsno s limitem objektů v kabině. :evil:
Jede jede mašinka..

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 375
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Michal » pát 29. čer 2018 9:15:11

Jurajs_89 píše:
čtv 28. čer 2018 23:29:25
Mysli trochu i na tu Říši, vždyť děláš vlastně první mašinu, kterou můžou Němci reálně využit :D .
Nepleteš si to s Vectronem? :mrgreen:
Kal000px píše:
čtv 28. čer 2018 23:33:52
No dalo by se to nastavit i přes ID z editoru scénáře, ale takhle mi to přijde nejjednodušší.
Tomu rozumím. :) Já se sice vydal složitější cestou, která nabízí více možností, ale je mi jasné, že je beztak nikdo nevyužije kromě mě. :lol:

kiski
Příspěvky: 794
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od kiski » pát 29. čer 2018 11:32:34

Fíha, čo sa stalo? Ručičky konečne chodia ako majú... :lol: :lol: :lol:

Máš to pekné, len tak ďalej ;)
Braňo

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Jurajs_89 » pát 29. čer 2018 14:28:03

Myslím Českou mašinu... :roll:
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

CRR144
Příspěvky: 151
Registrován: pon 24. dub 2017 19:26:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od CRR144 » pát 29. čer 2018 16:50:16

Jazdí do AUS a možno aj do DE, ale o tom nie som presvedčený. Okrem toho ich nemci kúpili na push-pull. Asi tak to myslel Jurajs_89.

Uživatelský avatar
Břetislav
Příspěvky: 88
Registrován: ned 17. čer 2018 20:29:34
Bydliště: Příbram

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Břetislav » pát 29. čer 2018 18:20:31

To je super!!! A prý že to nebude extra... Toto je mistrovské dílo! Prostě nádhera :)
Vlaků a RailWorksu se nikdy nevzdám. :D :D

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 637
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Kal000px » pát 29. čer 2018 19:38:58

CRR: Do Rakouska zajíždí do Vídně a do Linzu, do Německa nejezdí vůbec, ikdyž už je plně schválená pro provoz (schválení dostala týden po podpisu pronájmu vectronů....). Jinak ty německé 102 jsou v podstatě skoro jiné stroje ve stejné karoserii, něco jako 363.5
Jede jede mašinka..

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 375
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Michal » pát 29. čer 2018 20:32:13

Jurajs_89, CRR144: Myslel jsem to přesně tak, jak napsal Kal000px. ;)

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Jurajs_89 » sob 30. čer 2018 15:24:37

Ne, myslel jsem to tak, že to je první mašina z české rw dílny, se kterou by mohli jezdit i Němci, protože má komplet DE paket, tak by byla škoda kdyby mašina v simulatoru neuměla PZB a LZB.
Jinak 102 je opravdu prakticky jiná mašina.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

JachyHm
Příspěvky: 108
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od JachyHm » ned 23. zář 2018 19:32:56

Jurajs_89 píše:
sob 30. čer 2018 15:24:37
Ne, myslel jsem to tak, že to je první mašina z české rw dílny, se kterou by mohli jezdit i Němci, protože má komplet DE paket, tak by byla škoda kdyby mašina v simulatoru neuměla PZB a LZB.
Nevím, jak to zamýšlel Dominick, ale já jsem skript na PZB i LZB udělal a obojí je vesměs plně fční a ve fázi testování :lol:
Takže myslím, že už stejně nemá moc na výběr :lol:
JH

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Jurajs_89 » pon 24. zář 2018 15:36:28

Fáze testování? Kdybys potřeboval pomoc, dej vědět ;) .
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 637
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Kal000px » pon 24. zář 2018 17:54:35

Jede jede mašinka..

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Jurajs_89 » úte 25. zář 2018 17:20:16

Pokud si s tou mašinou před natáčením videa nějak nemanipuloval, tak po rozjezdu chybí Start program.
Taky si troufám tvrdit, že máš chybu v ikonkách - není možné aby ti nesvítilo B a pak naběhlo LZB. To nejde. B - Bereit - LZB připraveno k provozu.
Nevím jak u 380, ale u 386 pokud nejedu po LZB tak nesvítí stupnice odečtu metrů, ta nabíhá až při přechodu z PZB na LZB, ale jak říkám, u 380 to může být jinak. A kde se ti ukazuje Vziel?
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Uživatelský avatar
Kal000px
Příspěvky: 637
Registrován: sob 16. srp 2014 15:14:03

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Kal000px » úte 25. zář 2018 23:19:15

Start program je omezení 45 km/h při rozjezdu? To už Jáchym teď dodělal.
Takže B bude svítit celou dobu, co jedeš v Německu a LZB je připraveno v pohotovosti?
Stupnici metrů klidně opravím, to není nic složitýho.
Vziel by měla být číselně zobrazená rychlost na displeji? To ještě dodělám, ale skript je na to už upravenej. :) Každopádně díky za každou přípomínku!
Jinak tady je ještě jedno video v Lipsku po doplnění národní volby
https://youtu.be/ddXZvqLRVZ8
Jede jede mašinka..

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kal000px

Příspěvek od Jurajs_89 » stř 26. zář 2018 4:37:54

Přesně tak, B má svítít pořád (je-li zapnuté Störschalterem) a je jedno jestli jedeš s PZB nebo LZB. Když jedeš na LZB, tak by někde mělo svítit Ü, ale nevím, jak to má 380 řešené.
Ano, start program je to omezení po rozjezdu, můžeš se hned "vyfreiovat".
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Odpovědět