Trať Kladské pomezí

Připravované nebo vydané tratě do RS
Odpovědět
Tezemis
Příspěvky: 58
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Tezemis » pát 02. lis 2018 23:15:32

Ahoj! Mám takový dotaz, všiml jsem si jedné věci, jde to asi mimo trať. Stáhl jsem si nové vozy od Sasi BDmtee a všiml jsem si jedné věci. Když s nima jedu na trati HK Poděbrady tak je slyšet výrazně skákání těch vozu ale na Kladskem pomezí nejsou skoro vůbec slyšet. Nevíte čím to může být? Kolejema? Já fakt nevím a zajímá mě to :D vím je to blbost, když mi někdo poradíte, budu rád :) PS: u obou užívám stejný consist soupravy, tak nevím.. (Jakoby na Kladskem pomezí ty vozy nebyly nově aktualizované? Nevím)

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 322
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od sasule » pát 02. lis 2018 23:24:17

Snadné. Na Kladském pomezí není nastaveno, že se má kolej tvářit jako styková. Je to dáno vývojem, kdy prvně koleje měly zvuky, kde bylo i "klapání" a vývojem se došlo k tomu, že tento zvuk musí být na vozech (a k tomu - v případě kolejí od Romana - nastaven zvuk "TratStyk")

Pokud bude Milan chtít, lze to nastavit pro CELOU trať přes Tracks.bin a poté manuálně nastavit úsekům, kde je bezstyková kolej bezstykový zvuk.

Ergo, kdybys neměl vozy aktualizované neslyšíš nic :mrgreen:

Pepe124
Příspěvky: 17
Registrován: sob 24. úno 2018 16:47:11

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Pepe124 » sob 03. lis 2018 8:40:16

Mě by se líbilo kdyby koleje pořádně ramplovali :)

Subterra
Příspěvky: 60
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Subterra » sob 03. lis 2018 13:14:05

Ahoj Mílo, dodělávám scénář a narazil jsem v Chocni na problém. Dal jsem na trať Os 5013 před vjezdové návěstidlo od Zámrsku a poslal ho na Choceň nást.1 kolej 3, ale odmítá mi to spočítat trasu. Tak jsem zkoušel sólo soupravu a po kouskách jsem zjišťoval, který úsek mu vadí a hra odmítá spočítat trasu z "Chocen kolej 1b" na "Chocen kolej 3a" (a dál pak na to nástupiště). Vložil jsem tam teda ještě mezi to vlastní marker (viz screen) a nespočítá to ani trasu mezi "Chocen kolej 1b" a "(S) Siding1", přitom koleje jsou nastavené jako obousměrné a mají elektrifikaci. Nevíš, čím by to mohlo být?
Bez názvu.jpg
chyba.jpg
Na screenu je červeně vyznačen problémový kus, který to prostě odmítá použít. To samé platí, pokud dám soupravu na Zámrsk TK1 po průjezdné směr ÚnO, tak mě to taky cpe přes Choceň kolej 2, místo kolej 1.

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Míla » sob 03. lis 2018 14:33:44

Pajas133 píše:
pát 02. lis 2018 15:58:29
Pěkné odpoledne,
Mám v trati následující problém, když zapnu scénář Dřevo do Teplic n. M. Vyskočí mi po načtení chybová hláška - Driver "Manipulak" at Lat 50.62130 Long 15. 82116 - Unkown error.. pod tím dalších pár řádků kde se liší pouze konec místo unkown error je Missing Marker za tím jsou názvy pár stanic. Omlouvám se předem foto mi nějak nechtělo forum nahrát. Neznal by někdo radu? Přiznám se jsem v RW začátečník i když dost věcí jsem se už naučil, ale s tímto si nevím rady. Moc vám děkuji za odpovědi.
Je mi líto, ale na toto ti neodpovím. Tvůrce scénáře ti to určitě řekne, v čem je zádrhel.
Míla

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Míla » sob 03. lis 2018 14:40:16

Subterra píše:
sob 03. lis 2018 13:14:05
Ahoj Mílo, dodělávám scénář a narazil jsem v Chocni na problém. Dal jsem na trať Os 5013 před vjezdové návěstidlo od Zámrsku a poslal ho na Choceň nást.1 kolej 3, ale odmítá mi to spočítat trasu. Tak jsem zkoušel sólo soupravu a po kouskách jsem zjišťoval, který úsek mu vadí a hra odmítá spočítat trasu z "Chocen kolej 1b" na "Chocen kolej 3a" (a dál pak na to nástupiště). Vložil jsem tam teda ještě mezi to vlastní marker (viz screen) a nespočítá to ani trasu mezi "Chocen kolej 1b" a "(S) Siding1", přitom koleje jsou nastavené jako obousměrné a mají elektrifikaci. Nevíš, čím by to mohlo být?
Bez názvu.jpg
chyba.jpg
Na screenu je červeně vyznačen problémový kus, který to prostě odmítá použít. To samé platí, pokud dám soupravu na Zámrsk TK1 po průjezdné směr ÚnO, tak mě to taky cpe přes Choceň kolej 2, místo kolej 1.
Ahoj, zde je problém jednoduchý. Také mě nešla postavit vlaková cesta na 1. kolej. Saša na to náhodou přišel, když se toulal po trati. Pravděpodobně při natahování troleje se rozpojila 1. kolej. Je to cca 100m od výhybky. Je nutné ji svařit. Vlez do Editoru, vlevo nahoře klikni na ikonku kolejí, stanice ti zčervená, vše jsou objekty loft. Potom klikni na nástroj svaření koleje, je to velká kostka a jeď kurzorem po první koleji.Zahlédneš tuto kostku nad kolejí. Klikni na ni levým a v koleji se ti utvoří malý červený trojúhelník . A je to! potom v klidu postavíš na 1. kolej
Ať se ti daří.
Míla

Subterra
Příspěvky: 60
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Subterra » sob 03. lis 2018 14:59:43

Míla píše:
sob 03. lis 2018 14:40:16
Subterra píše:
sob 03. lis 2018 13:14:05
Ahoj Mílo, dodělávám scénář a narazil jsem v Chocni na problém. Dal jsem na trať Os 5013 před vjezdové návěstidlo od Zámrsku a poslal ho na Choceň nást.1 kolej 3, ale odmítá mi to spočítat trasu. Tak jsem zkoušel sólo soupravu a po kouskách jsem zjišťoval, který úsek mu vadí a hra odmítá spočítat trasu z "Chocen kolej 1b" na "Chocen kolej 3a" (a dál pak na to nástupiště). Vložil jsem tam teda ještě mezi to vlastní marker (viz screen) a nespočítá to ani trasu mezi "Chocen kolej 1b" a "(S) Siding1", přitom koleje jsou nastavené jako obousměrné a mají elektrifikaci. Nevíš, čím by to mohlo být?
Bez názvu.jpg
chyba.jpg
Na screenu je červeně vyznačen problémový kus, který to prostě odmítá použít. To samé platí, pokud dám soupravu na Zámrsk TK1 po průjezdné směr ÚnO, tak mě to taky cpe přes Choceň kolej 2, místo kolej 1.
Ahoj, zde je problém jednoduchý. Také mě nešla postavit vlaková cesta na 1. kolej. Saša na to náhodou přišel, když se toulal po trati. Pravděpodobně při natahování troleje se rozpojila 1. kolej. Je to cca 100m od výhybky. Je nutné ji svařit. Vlez do Editoru, vlevo nahoře klikni na ikonku kolejí, stanice ti zčervená, vše jsou objekty loft. Potom klikni na nástroj svaření koleje, je to velká kostka a jeď kurzorem po první koleji.Zahlédneš tuto kostku nad kolejí. Klikni na ni levým a v koleji se ti utvoří malý červený trojúhelník . A je to! potom v klidu postavíš na 1. kolej
Ať se ti daří.
Míla
Díky za radu, ale vzhledem k tomu, že scénář bude součástí balíku, který chystám, tak by bylo dobré, aby se tato oprava dostala ke všem formou aktualizace. Počítám, že to máš určitě v plánu :)

Subterra
Příspěvky: 60
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Subterra » sob 03. lis 2018 15:02:58

Pajas133 píše:
pát 02. lis 2018 15:58:29
Pěkné odpoledne,
Mám v trati následující problém, když zapnu scénář Dřevo do Teplic n. M. Vyskočí mi po načtení chybová hláška - Driver "Manipulak" at Lat 50.62130 Long 15. 82116 - Unkown error.. pod tím dalších pár řádků kde se liší pouze konec místo unkown error je Missing Marker za tím jsou názvy pár stanic. Omlouvám se předem foto mi nějak nechtělo forum nahrát. Neznal by někdo radu? Přiznám se jsem v RW začátečník i když dost věcí jsem se už naučil, ale s tímto si nevím rady. Moc vám děkuji za odpovědi.
Scénář bude asi můj, pravděpodobně se změnily názvy některých markerů po aktualizaci a tak jsou teď jako missing a hra neví, kam daný vlak odkázat. Můžu na to mrknout, jestli to někde najdu, protože z "nového" balíku jsem právě tyto 2 díly odstranil.

Pajas133
Příspěvky: 2
Registrován: pát 02. lis 2018 15:07:50

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Pajas133 » sob 03. lis 2018 15:12:22

Scénář bude asi můj, pravděpodobně se změnily názvy některých markerů po aktualizaci a tak jsou teď jako missing a hra neví, kam daný vlak odkázat. Můžu na to mrknout, jestli to někde najdu, protože z "nového" balíku jsem právě tyto 2 díly odstranil.
Moc děkuji, měl jsem předchozí verzi tratě tak je možné, že to bude tím, přiznám se že jsem nejspíš udělal chybu, že jsem při nové aktualizace vše krom toho co bylo napsáno, že se má smazat pouze přepsal a tak tam zůstaly ještě předchozí scénáře, budu se ještě muset víc naučit s RW pracovat abych věděl kde co najdu :)

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Míla » ned 04. lis 2018 8:17:47

Ahoj,
ano, je vždy lepší při aktualizaci si staré soubory zálohovat, potom trať odstranit a novou verzi nakopírovat. Zbytky, jak píšeš, mohou nadělat neplechu.
Píši to při pokaždé vydání.
Míla

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1891
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Roman » pon 05. lis 2018 11:00:15

Dotaz.
Odjíždím z Chocně směr Újezd u Chocně a na odjezdovém návěstidle je znak 50 - čekávej 40. Tedy odjezdové návěstidlo je předzvěstí vjezdového do Újezda. Má to tak být??? Chybět mi asi nic nebude, jelikož v případě chybějícího návěstidla se vždy zobrazí výstraha nebo rovnou zůstane stůj...

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Míla » pon 05. lis 2018 12:21:18

Ne, není předzvěstí, mám chybu v zápisu ID návěstidel. U linku mám zaškrtnuto -je předzevěstí a to sem nepatří.
Míla

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Míla » stř 07. lis 2018 18:06:37

U P O Z O R N Ě N Í

Dnešním dnem vydávám opravu aktualizace 6 tratě A_Kladské pomezí.
Bylo opraveno vše co jste mě připomínkovali, dále některé chybné zápisy v ID návěstidel,chybné linky,
svaření koleje v Chocni,zapnut proud na dvou úsecích tratě ( jinak by při tvorbě scénáře vlaky tyto úseky neprojely)
odstraněny poslední zbytky objektů z JustTrains pomocí programu Logmate,
zapnuto kódování v úseku Smiřice - Předměřice n.L. ( r=120),

zapnut zvuk v kolejích na lokálkách a v některých úsecích tratí, kde uslyšíte při jízdě klapot kol,

Je nově upravený soubor ap, kde je modifikovaný skript pro AŽD návěstidlo i Autoblok, které už by mělo správně stavět
i při použití portálu na trati.
Tento soubor je nutné stáhnou znovu, starý si případně zálohujte a nakopírujte nový. Link zde:
https://www.sasuletrainz.cz/download/tr ... skou-drahu

Pro ty, kteří nevědí, soubor se nachází v Assets\ Cs-addon\Sasule

Byla upravena mechanická návěstidla, která znovu stáhnete a nakopírujete.
Jsou volně ke stažení po registraci,či přihlášení. Verze 20181106.
Link zde:
https://www.sasuletrainz.cz/download/tr ... navestidla

Dále je třeba stáhnout si ze stránek budovy nádraží, mimochodem velmi zdarřilé, které jsou v trati.
Jednu budovu stanice( např. Stará Paka, Čermná n.O. atd) tu máte ze starého odkazu.( jachyhm.cz)
Nyní předkládám nový link na stránky samotné tvůrce ( Pikku a Mikitrainz), odkud jsem použil ještě jednu budovu,
takže by vám chyběla. https://mikitrainz-cz-sk.webnode.cz/download/

Poděkování za pomoc patří Sašovi, který modifikoval koleje, abych mohl zapnout zvuk,upravil oba druhy návěstidel
po chybách, které vykazovaly při jízdě ve scénáři,
Michalovi, který našel a odstranil zbytky objektů od JustTrains a jiné a tím vyčistil trať od zbytečného balastu.

Ostatní co je psáno v Čti mě, které je přiloženo u trati, platí i nadále pro nové hráče!
Zálohujte si scénáře, odstraňte původní verzi, případně si ji zálohujte!!a novou verzi,opravu, nainstalujte.
Link ke stažení najdete na 1. straně tohoto vlákna.
Přeji hezkou a pohodovou jízdu a zábavu
Míla

Tezemis
Příspěvky: 58
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Tezemis » pát 09. lis 2018 16:35:10

Ahoj, chtěl bych se zeptat, na jakých úsecích byl zapnut zvuk kolejí? Něco jsem projížděl a zatím jsem si zvuku kolejí nevšiml. A ještě bych se chtěl zeptat, toto byla poslední aktualizace, která přidávala nové úseky tratě? ;)

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Míla » pát 09. lis 2018 19:26:24

Ahoj,
zvuk je hlavně na lokálkách a toto je oprava aktualizace 6 a v aktualizaci 6, která vyšla 19. října byly i nové úseky. Teď je jen oprava chyb, které se vloudily, ale nové úseky už jsou od posledka. Proč?
Míla

Tezemis
Příspěvky: 58
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Tezemis » sob 10. lis 2018 2:11:05

Ahoj, děkuji za odpověď. Myslel jsem, jestli například do budoucna budou ještě nové úseky, nebo tato verze je již poslední. Jinak na zvuky kolejí, tak jsem se chtěl jen zeptat, na jakých úsecích zvuky přibyly. Děkuji za trať ;)

Míla
Příspěvky: 374
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Míla » sob 10. lis 2018 10:04:33

Jak jsem psal, jsou to lokálky jako např. Martinice Rokytnice nad Jizerou, či Doudleby n.O. Rokytnice v Orl. horách apod.
Jinak jsem se setkal s dotazem, zda tato oprava akt.6 je i základ tratě. Takže ano, pokaždé, když je aktualizace či oprava je vždy na stažení kompletní trať od začátku, co vyšla 1. verze před dvěma lety.
Míla

KojbanCZ
Příspěvky: 2
Registrován: sob 20. říj 2018 11:53:27

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od KojbanCZ » sob 10. lis 2018 15:15:30

Ahoj Mílo,
trať funguje skvěle, je parádní!
Akorát mi chybí pár objektů, které se mi nedaří sehnat...

Kód: Vybrat vše

Assets\pawerybs\PR_commercial_buildings\Shell_Tankstelle1.bin
Assets\pawerybs\PR_commercial_buildings\Shell_Tankstelle2.bin
Assets\RSItalia\Addon\RailNetwork\Interactive\Legname\np_tronchi_legno_02.bin
Assets\RSItalia\Addon\Scenery\Buildings\ITA Edificio 106\ITA Edificio 106.bin
Assets\RSItalia\Addon\Scenery\Buildings\ITA Edificio 106a\ITA Edificio 106a.bin
Assets\RSItalia\Addon\Scenery\Buildings\ITA Edificio 106\ITA Edificio 107.bin
Assets\RSItalia\Addon\Scenery\Buildings\ITA Edificio 106\ITA Edificio 108.bin
Assets\RSItalia\Addon\Scenery\Buildings\ITA Edificio 106\ITA Edificio 110.bin
Assets\RSItalia\Addon\Scenery\Buildings\ITA Edificio 106\ITA Edificio 111.bin
Assets\RSItalia\Addon\Scenery\Buildings\ITA Edificio 106\ITA Edificio 113.bin
Assets\RSItalia\Addon\Scenery\Buildings\ITA Edificio 106\ITA Edificio 114.bin
Assets\RSItalia\Addon\Scenery\Buildings\ITA Edificio 106\ITA Edificio 115.bin
Assets\RSItalia\Addon\Scenery\Buildings\ITA Edificio 106\ITA Edificio 116.bin
Assets\RSItalia\Addon\Scenery\Buildings\ITA Edificio 106\ITA Edificio 117.bin
RW_Tools mi také vyhazuje problém u těchto objektů:

Kód: Vybrat vše

Assets\mube\Praha-Brno-Olomouc\Scenery\Procedural\Operna stena kamennᅠ nasyp\Operna stena-kamen nasyp.bin
Assets\smekac\Objekty CZ\Scenery\Lipn■k_nad_Becvou\lipnik_nad_becvou_bud02.bin
Ty ale nainstalované mám. Není tam nějaká chyba v názvu (diakritika, mezery)?

Předem moc díky za odpověď!

Subterra
Příspěvky: 60
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Subterra » sob 10. lis 2018 20:40:35

Ahoj Mílo, mám další 2 věci na opravu. V Chocni pokud pojedeš po TK1 směr ÚnO, tak u té koleje jak byla rozpojená, padne rychlost ze 160 na 80. Problém je v tom, že soupravy co projíždí Choceň směr ÚnO pak místo 160 jedou pouze těch 80. A druhý problém je rozpojená kolej (pravděpodobně) před vjezdovým návěstidlem na TK1 od Zámrsku. Pokud dám soupravu na TK1 do úrovně portálu pro TK1, tak to odmítně spočítat trasu. A vlastně mám ještě třetí viz. screen :D
Desktop Screenshot 2018.11.10 - 19.53.15.27.jpg
Desktop Screenshot 2018.11.10 - 19.52.56.65.jpg

Jack.Grave
Příspěvky: 66
Registrován: úte 02. bře 2010 4:51:40
Bydliště: Praha

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Jack.Grave » ned 11. lis 2018 1:42:41

:arrow: KojbanCZ
Posílám SZ.
Jack
"Grau, teurer Freund, ist alle Theorie" J.W Goethe

Odpovědět