Train Simulator 2019

Vše o novinkách RW ze světa
Echineo
Příspěvky: 80
Registrován: pon 28. lis 2016 18:49:41
Bydliště: Poprad, Slovensko

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Echineo » sob 13. říj 2018 7:26:51

Tak síce RW využíva HW hrozne išiel som sa pozrieť do TSW a tu je výsledok https://imgur.com/a/Uukiayu.
Pzn: Nesplňujem ani minimálne požiadavky :lol:

Hans
Příspěvky: 84
Registrován: čtv 25. pro 2014 16:02:59
Bydliště: Tam v dáli :D

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Hans » sob 13. říj 2018 15:25:50

Ahoj, já mám dotaz k té nové 64-bitové verzi. Skoro všichni pozorujete, že vám to jede stejně nebo líp, ale mě vůbec, já když zapnu TS 64-bit, tak mi to nejde na víc jak na 7-8 fps. Čím by to mohlo být? Nevíte? 32-bit mi jede úplně stejně jako předtím. Nemůže to být tím, že mám "jen" 8GB OP?

Echineo
Příspěvky: 80
Registrován: pon 28. lis 2016 18:49:41
Bydliště: Poprad, Slovensko

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Echineo » sob 13. říj 2018 16:49:23

Ani mne to nejde o nič lepšie tak buď kľudný 😄

Hans
Příspěvky: 84
Registrován: čtv 25. pro 2014 16:02:59
Bydliště: Tam v dáli :D

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Hans » sob 13. říj 2018 19:00:35

Echineo píše:
sob 13. říj 2018 16:49:23
Ani mne to nejde o nič lepšie tak buď kľudný 😄
Jasně no. Ale já tam mám vyloženě zhoršení... :D

zdenekpetrzd
Příspěvky: 67
Registrován: sob 02. srp 2014 20:01:15

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od zdenekpetrzd » sob 13. říj 2018 20:03:11

Hans píše:
sob 13. říj 2018 15:25:50
Ahoj, já mám dotaz k té nové 64-bitové verzi. Skoro všichni pozorujete, že vám to jede stejně nebo líp, ale mě vůbec, já když zapnu TS 64-bit, tak mi to nejde na víc jak na 7-8 fps. Čím by to mohlo být?
Na FB stránce Train Simulatoru se dost často řešilo, že se hra spouští na integrované grafice v procesoru, místo externí GPU. Je dost možný, že je to i tvůj případ. RAMkou to být prakticky ani nemůže, on si ten simulátor málo kdy vezme přes 4GB. :)

KaMat
Příspěvky: 1209
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od KaMat » sob 13. říj 2018 20:52:10

Nepovídej :D Já mám už rekord 6gb :D

Subterra
Příspěvky: 88
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Subterra » sob 13. říj 2018 21:20:50

KaMat píše:
sob 13. říj 2018 20:52:10
Nepovídej :D Já mám už rekord 6gb :D
kde? :D

KaMat
Příspěvky: 1209
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od KaMat » sob 13. říj 2018 21:33:31

U sebe na trati.

HawkCZ
Příspěvky: 14
Registrován: úte 09. říj 2018 22:37:29

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od HawkCZ » sob 13. říj 2018 21:53:01

Pánové soft na sledování zátěže cpu a ram - doporučení co používáte?

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1896
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Roman » sob 13. říj 2018 22:13:29

KaMat píše:
sob 13. říj 2018 20:52:10
Nepovídej :D Já mám už rekord 6gb :D
Jenom :)
Obrázek

Obrázek

Jinak se ale nezlepšilo vůbec nic. Stejná klepatura tenkých objektů a fps se zvýšilo jen minimálně. I když už jsem dlouho RW nezapnul, tak asi nemám až tak odhad.... Jedině porovnat stejnou scénu v 32 a 64 bit.
Grafika mi jede maximálně na 75%...
Hlavně budou muset autoři upozorňovat uživatele, že trať a scénáře jsou funkční jen v 64 bit verzi :D

KaMat
Příspěvky: 1209
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od KaMat » sob 13. říj 2018 22:18:16

Tak tři poznatky. Přestalo mi svítit volno na jednokolejné trati. Návěstidla jsou mrtvé. Další poznatek, kterej mě fakt neuvěřitelně sere, jsou rozjebané angličany.
Markery, které vedli přes spojovanou kolej ( červený trojúhelníček ) se rozhodili taky.

Echineo
Příspěvky: 80
Registrován: pon 28. lis 2016 18:49:41
Bydliště: Poprad, Slovensko

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Echineo » ned 14. říj 2018 11:04:31

HawkCZ píše:
sob 13. říj 2018 21:53:01
Pánové soft na sledování zátěže cpu a ram - doporučení co používáte?
Ja som použil MSI Afterburner + RivaTuner Statistic Server

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 581
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od kuboss » ned 14. říj 2018 16:25:42

KaMat píše:
sob 13. říj 2018 22:18:16
Tak tři poznatky. Přestalo mi svítit volno na jednokolejné trati. Návěstidla jsou mrtvé. Další poznatek, kterej mě fakt neuvěřitelně sere, jsou rozjebané angličany.
Markery, které vedli přes spojovanou kolej ( červený trojúhelníček ) se rozhodili taky.
taktiež tunely si opäť idú svoje..

KaMat
Příspěvky: 1209
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od KaMat » ned 14. říj 2018 17:07:19

Já má vyrobený na tunel svůj vlastní objekt a ten nemizí. Na vině budou asi originální.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1896
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Roman » ned 14. říj 2018 17:28:09

kiski píše:
pát 12. říj 2018 10:15:10
Skôr mi ale vadí to, že sa nedá nikde vybrať, aby sa 64-bitová verzia spúšťala ako východzia...
Co třeba přejmenovat RailWorks.exe na RailWorks32.exe a z RailWorks64.exe vytořit kopii RailWorks.exe :lol: ???

kiski
Příspěvky: 794
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od kiski » pon 15. říj 2018 10:39:06

Roman píše:
ned 14. říj 2018 17:28:09
kiski píše:
pát 12. říj 2018 10:15:10
Skôr mi ale vadí to, že sa nedá nikde vybrať, aby sa 64-bitová verzia spúšťala ako východzia...
Co třeba přejmenovat RailWorks.exe na RailWorks32.exe a z RailWorks64.exe vytořit kopii RailWorks.exe :lol: ???
Toto som už niekde videl. Takže teraz neviem, či je to narážka na ten text na FB alebo momentálny nápad... :D Každopádne to nefunguje, pretože hra si znovu updatuje .exe súbory vzhľadom nato, že súbory nesedia s origo. Lepšie povedané, funguje to iba raz.
Braňo

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1896
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Roman » pon 15. říj 2018 13:44:41

No jelikož FB nemám, těžko to bude narážka na něco, co nečtu.
A asi tedy vlastním nějakou speciální verzi TS, jelikož se mi aktualizuje *.exe soubor pouze při aktualizaci nebo pokud nechám ověřit integritu. Jinak veselé spouštim 64. bit jako primární po přejmenování. I po restartu se mi spustí 64 bit. Tak nevím...

Subterra
Příspěvky: 88
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Subterra » pon 15. říj 2018 15:11:38

Roman píše:
sob 13. říj 2018 22:13:29
KaMat píše:
sob 13. říj 2018 20:52:10
Nepovídej :D Já mám už rekord 6gb :D
Jenom :)
Obrázek

Obrázek

Jinak se ale nezlepšilo vůbec nic. Stejná klepatura tenkých objektů a fps se zvýšilo jen minimálně. I když už jsem dlouho RW nezapnul, tak asi nemám až tak odhad.... Jedině porovnat stejnou scénu v 32 a 64 bit.
Grafika mi jede maximálně na 75%...
Hlavně budou muset autoři upozorňovat uživatele, že trať a scénáře jsou funkční jen v 64 bit verzi :D
Ta RAMka co se ti ukazuje je čistě kolik využívá TS a nebo celková? Včera jsem na hlaváku s větším provozem měl 5,5GB. Na těch screenech to nevypadá na nějakou hustou oblast, aby si TS samotné vzalo 8GB, tím nechci tvrdit, že to není možné.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1896
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od Roman » pon 15. říj 2018 16:34:36

Celková, ale na pozadí nic neběží. Jen co si vezme systém... Ale je to KaMatova trať, to mluví za vše :D.

kiski
Příspěvky: 794
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Train Simulator 2019

Příspěvek od kiski » pon 15. říj 2018 19:26:20

Roman píše:
pon 15. říj 2018 13:44:41
No jelikož FB nemám, těžko to bude narážka na něco, co nečtu.
A asi tedy vlastním nějakou speciální verzi TS, jelikož se mi aktualizuje *.exe soubor pouze při aktualizaci nebo pokud nechám ověřit integritu. Jinak veselé spouštim 64. bit jako primární po přejmenování. I po restartu se mi spustí 64 bit. Tak nevím...
Nemám odkiaľ vedieť, či niekto má alebo nemá FB. Bol tam však rovnaký príspevok, preto som to napísal. Ale to je jedno - mne po premenovaní steam automaticky stiahol súbory znovu, takže celé mi to išlo iba raz. Až taký veľký úkon to však zasa nie je, takže spustím Steam klienta iba raz a potom už spúšťam 64-bitovú verziu cez odkaz.
Braňo

Odpovědět