Počítačové sestavy

Vše o HW a OS v souvislostí s RW
Odpovědět
Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Hekl338 » čtv 25. kvě 2017 18:32:41

Moj osobny nazor-nekupovat. 1155 je mrtva platforma. Ak to beries ciste z hladiska RW, tak to aj tak stacit urcite nebude. 120Hz monitor je pekna vec, ale momentalne ma problem udrzat 60FPS na 1080p aj GTX 1080, takze pre TS bezvyznamne, ak to nema G sync. Ak to zoberies z celkoveho hladiska, vyhodis 30k za mizernu zostavu.

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » čtv 25. kvě 2017 18:35:23

Ok, díky za radu. Dokázali byste sestavit něco kolem 30 - 33t?
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Hekl338 » čtv 25. kvě 2017 18:41:20

Za 30-33k mozno ano, ale bez monitora. Ak chces nieco "herne" , GTX 1060 /RX 580 je dost malo, GTX 1070 je tak akurat na 1080p, ovsem vzhladom k cene GTX 1080 je pomer cena vykon u 1070 dost mizerny. Momentalne je idelany herny procak i7 7700, ovsem ak beries v uvahu celkovy vykon, ako idealna volba je dnes AMD RYZEN 5 1600 a to aj do buducna.
https://www.alza.cz/gigabyte-ab350-gami ... 35.htm?o=1
https://www.alza.cz/amd-ryzen-5-1600-d4822331.htm?o=1
https://www.alza.cz/corsair-16gb-kit-dd ... 37.htm?o=2
https://www.alza.cz/msi-gtx-1070-armor- ... 52.htm?o=1
https://www.alza.cz/kingston-ssdnow-uv4 ... 26.htm?o=1
https://www.alza.cz/seagate-barracuda-h ... 84.htm?o=1
https://www.alza.cz/seasonic-s12ii-520-d457141.htm?o=1
https://www.alza.cz/silentiumpc-gladius ... 73.htm?o=1
Tu je tak narychlo orientacne, cca ako by to mohlo vypadat. Ak nechces taktovat sam, mozes si priplatit za Ryzen 1600X, ktory dosahuje vyssie frekvencie uz z vyroby, ale 1600 nataktujes na stejne takty sam. Ber to ako nastrel. S Intelom to vyjde cca stejne, akurat ze dostanes 4C/8T, miesto 6C/12T. Pozor, Ryzeny uz nie su FX, vykonovo su uplne niekde inde. Intel je momentalne ciste na hry urcite lepsi, nie vsak nijak dramatciky ale celkovy vykon ma Ryzen jednoznacne lepsi.

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » čtv 25. kvě 2017 19:20:47

Rád bych Intel, nad tou 7700 jsem přemýšlel, ale prej je oproti tomu, co má kolega malý rozdíl, který se nevyplatí. AMD nějak nevěřím.
Jako GK bych rád tu 1070, pokud to není ta nejhorší volba.
A na kolik by přišel nějaký inteligentní monitor?
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

KaMat
Příspěvky: 1209
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od KaMat » čtv 25. kvě 2017 19:28:26

On sice má možná malý rozdíl ve frekvenci ale máš jinou spotřebu, jiná výrobní technologie atd

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Hekl338 » čtv 25. kvě 2017 19:57:29

https://www.alza.cz/intel-core-i7-7700-d4630178.htm
https://www.alza.cz/msi-b250-krait-gami ... 60.htm?o=1
Ak chces taktovatelnu 7700K, tak si musis priplatit jak za dosku, tak procak
https://www.alza.cz/msi-z270-tomahawk-d4652323.htm?o=2
https://www.alza.cz/intel-core-i7-7700k-d4624245.htm
Popravde, momentalne 7700 nedava moc zmysel, ale preco nie, kazdeho volba. GTX 1070, ak uvazujes o 1080p rozliseni je dobra volba, hoci ako som uz pisal, pri sucasnych cenach dava vacsi zmysel GTX 1080, graficky vykon sa vzdy hodi... Na 1440p to vsak karta urcite nie je, ak by si uvazoval o takom monitore.
Po skusenostiach s vyberom monitoru za posledny mesiac ti odporucam vybrat si sam. Kupil som 4 ks a 4 ks som aj vratil:)

Tomasz.L
Příspěvky: 81
Registrován: čtv 24. úno 2011 11:21:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Tomasz.L » čtv 25. kvě 2017 21:02:32

Jestli mohu tak dej na rady Hekla a dalších.... Můj názor je postav si PC sám podle jejich rad a tvých finančních možností. Taky jsem si postavil PC pro RW a jsem dnes velmi spokojenej. Samozřejmě ty věci co ti kluci radí ber orientačně poněvač každému sedí něco jiného a taky záleží na tvé finanční stránce. Pokud se rozhodneš postavit si PC, tak ti radim ohledně značky RAM koupit Corsair. Prvně jsem vybral značku Kingston a měl jsem s nimi problémy. A jako obchod ti doporučuji CZC kvůly případné (nedej bože)reklamaci. Máš tam jistotu že ti vrátí peníze nebo dají nové zboží bez nějakých vleklích potíží (má zkušenost).

Držim ti palce!

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » čtv 25. kvě 2017 21:30:20

Jo jo, alza má momentálně můj notebook na opravu (od 31.3) a ještě jsem ho neviděl, takže tam mě už nikdo neuvidí.

Na té 7700 netrvám, jen jsem na něj koukal. GTX 1080 by byla pěkná, ale v průměru stojí 16 t, nejlevnější Greinward za 14, otázkou je, jaká je, mrknu na testy.

Mrknu ja ty odkazy, co posílal Hekl, a snad se podaří neco postavit :). A ať to má smysl, tak řekněme teda těch 35 i s monitorem. Jo, a předem děkuji každému za pomoc :).
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Hekl338 » čtv 25. kvě 2017 22:09:58

Znacka komponentov, ci konkretny obchod je uz na kazdom. S Alzou, ci Mironet nemam nikdy problem, u czc uz nikdy :D Takze to je na kazdom, co kde nakupi. Stejne tak je to o znacke, RAM Kingston pouzivam stale, ani jedna reklamacia, zdroj zasadne Evga, grafiky a MB vzdy Asus... Kazdy ma to svoje oblubene:) Ak GTX 1080, tak https://www.mironet.cz/gainward-geforce ... +dp276915/ Samozrejme, je lepsie volit zdroj radsej s rezervou, ja frcim na https://www.alza.cz/evga-750-gq-power-s ... tm#recenze Clovek nikdy nevie, kedy ho napadne nejake to taktovanie, u mna vzdy:D

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » čtv 25. kvě 2017 22:21:35

Zdroj jsem chtel asi od Corsaira, ale nechám si poradit, v tom nemám problém :). Zitra na ty komponenty mrknu podrobněji, teď už se mi v tom nechce hrabat.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » pát 26. kvě 2017 11:43:12

Já tak nějak čekal, že e to asi dopadne nějak takhle :lol:.

Koukal jsem na ty komponenty a pokusil jsem se sestavit něco podle sebe. Místo i7 je i5 (snad to nebude takovej problém, nebo ano?), GTX 1080 (pokud bude dostupná), ramky od Adata, atd atd... U Case vyžaduju pozici pro čtečku karet, stačí mi SDHC do USB 3. Ten monitor je jen provizorium, časem bych chtěl něco lepšího a 2 vedle sebe.
Co na to říkáte? https://www.czc.cz/f3j8976g8kim9bd8e4b4e0o5t6/seznam
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Hekl338 » pát 26. kvě 2017 13:51:01

Skutocne chces kupovat v dnesnej dobe i5? Je to 4C/4T, coz poznas velice rychle:) Ak kupujes netaktovatelny intel, je zbytocne kupovat dosku Z270...

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » pát 26. kvě 2017 14:13:40

No dobře, takže i7 (třeba i7 6700)? Místo té z270 co tedy?
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Hekl338 » pát 26. kvě 2017 16:46:48

Rozdiel medzi 6700 a 7600 v cene je asi 500 Kc, takze by som volil urcite skor 7600, mas vyssie takty...Dosku som uz linkoval vyssie.....napriklad https://www.czc.cz/msi-b250-krait-gamin ... 69/produkt Skratka ti staci chispet B 250, alebo H270... Rozdiel je v cene a vybave dosky, ale myslim, ze B 250 uspokoji bohate.

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » pát 26. kvě 2017 17:15:24

7600 je ale i5, takže asi myslíš 7700,ne? Pokud do toho půjdu, bude vypadat RW tak, jako u Romana? Nerad bych, aby to bylo jako na mém notebooku :lol:.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

KaMat
Příspěvky: 1209
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od KaMat » pát 26. kvě 2017 17:54:38

Jurajs_89 píše:7600 je ale i5, takže asi myslíš 7700,ne? Pokud do toho půjdu, bude vypadat RW tak, jako u Romana? Nerad bych, aby to bylo jako na mém notebooku :lol:.
A já myslel, že Roman používá notebook :D :D

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » pát 26. kvě 2017 18:11:40

Ještě jedna sestava dle rad Brtnika a Hekla: https://www.czc.cz/0jjmdmj846hsl804obn47afav9/seznam

Já taky neříkám, že nepoužívá, ale jeho screany jsou prostě nekde jinde, než jsem to mel já, a ja bych si teď rád dopřál podobnou kvalitu, jako má on :).
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Hekl338 » pát 26. kvě 2017 20:44:30

Ano, 7700 tam malo byt:) Posledna zostava ok. Dobry stroj a mas tam rezervu aj pre rozlisenie 1440p.

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 581
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od kuboss » sob 27. kvě 2017 12:49:34

Sladká zostava.. ale máte niekto skúsenosti s tými ADATA pamäťami? Ja som ich mal iba raz (asi 5 rokov naspäť) a po roku odišli.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Hekl338 » sob 27. kvě 2017 21:46:22

Od ADATA som nikdy RAM nepouzill, davam vzdy Kingston.

Odpovědět