Stavba tratě
Re: Stavba tratě
Častěji při kreslení ukládej.
Ono se řekne ukládej! Nakreslím pár metrů a PC zamrzne. Kreslím znovu větší kus, uložím, pokračuji o kousek dál a opět PC zamrzne. Takže ukládám a přesto se nedaří nakreslit třeba celé pole. Uvidím, když budu ze čtverce pryč, zde se bude padání opakovat.
Tak posuň "scenery density" v nastavení na minimum. Stejně to pro editor nepotřebuješ 

Tak jsem to zkusil, ne tak často, ale PC zamrzá. Častěji ukládám, takže to jde i když pomalu. Pokud musím za 1 hodinu obnovit hru cca 5-6x, není to pravé ořechové.KaMat píše:Tak posuň "scenery density" v nastavení na minimum. Stejně to pro editor nepotřebuješ
Děkuji za tip a radu.
Míla.
Jinou radu bohužel nemám 

Umí se někdo zbavit toho STUPIDNÍHO posunu kamery ? Vytáčí mě to do ruda.
https://www.youtube.com/watch?v=JpGbveoYWws
https://www.youtube.com/watch?v=JpGbveoYWws
Mám zásadní dotaz. Jsem čerstvý majitel TS2019, začínám pomalu stavět... Bohužel některé věci nepochopím. Postavím kus tratě, včetně výhybek (vše je v pořádku, stavbu kolejí jsem nastudoval). Postavím na koleje lokomotivu - pro jednoduché ovládání - CDC 123.019. Zvednu sběrač, zapnu řízení, směr, odbrždění, kontroler, a mašina jede. Dosud vše v pořádku. Pak postavím novou trať, jiné kolejivo, a je problém. Lokomotiva se nerozjede, vyzkoušel jsem i T211, motor jde do otáček, směr, rychlost, odbržděno, loko stojí. Neumím si vysvětlit, čím to může být, jestli použitými kolejemi, nevím. Lokomotivy řady 749, 750, 751, 753, 754... nejdou vůbec nastartovat, a to ani na stažených nebo originálních tratích, přitom postupuju dle návodu, směrová páka, nastavení řízení, baterie …. start motoru - nic. 721, T211 i pomeranč T679.0 nastartovat jde, takže další záhada. Pomůže někdo?
(Před TS2019 dlouhodobě hraju Trainz Simulator 2009 AURAN)
(Před TS2019 dlouhodobě hraju Trainz Simulator 2009 AURAN)
Udělej video a upni na YT.
U těchto lokomotiv vyzkoušej Ctrl + shift+O...
S kolejemi to nemůže mít nic společného. Pokud by byla chyba tam, neumístíš lokomotivu vůbec na koleje.
Pro Romana: děkuji za Ctrl+Shift… pomohlo to, startuje to, jede to. Bohužel stále nemohu přijít na to, že lokomotivu ne některé trati nelze rozjet, video jsem nedělal, (nic se nehýbe), mám foto, loko CD123.019 - odbržděno, zapnuté řízení, sběrač nahoře, páka směru, kontrolér - vše v pořádku, zvuk motorů - jako by se už to chtělo rozjet, ale nic. Napadá mě, jestli to není způsobeno tím, že jsem v editoru zaškrtal zřejmě všechny druhy kolejiva a pak se to nějak bije...

U T211 povol ruční brzdu
Elektrická mašina se rozjede i na neelektrifikované trati. Mám to vyzkoušeno. A zrovna tuhle CD 123.019 používám jako zkušební při stavbě nové trati pro jednoduchost ovládání. Jinak pro Toma: T211 pochopitelně má odbrzděnou ruční brzdu. Jde o to, že na některých svých mapách nic nerozjedu. Pak tu mapu (stačí jedna kolej) udělám z jiného kolejiva, a lokomotivy jezdí....
Jak píše Michal, kolej nemá definovaný el provoz.
- Michal
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale zapomněl jsi dodat, že ta neelektrifikovaná trať má ve vlastnostech koleje nastavenou elektrifikaci... Jinak se elektrická mašina nerozjede. Věř nebo ne, já to mám taky vyzkoušeno.
Děkuji všem, už je mi to jasné, bohužel jsem nevěděl, že koleje mají své vlastnosti (elektrifikace, atd...). Hru mám 3 týdny, takže je třeba studovat...
Zdravím, mohl by mi prosím někdo poradit ? Když dám v editoru kopírovat trať, tak mám tu kopii posunutou v souřadnicích někde jinde a nepasují tam mapy z podkladu. Zkoušel jsem se dívat do " RouteProperties " , ale tam jsou souřadnice správně podle původní tratě. Díky všem znalým problému za odpověď.