Stavba tratě

Otázky, problémy a nejasnosti při stavbě tratí
Odpovědět
KaMat
Příspěvky: 1253
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » čtv 08. čer 2017 19:30:46

Častěji při kreslení ukládej.

Míla
Příspěvky: 415
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » pát 09. čer 2017 13:05:59

Ono se řekne ukládej! Nakreslím pár metrů a PC zamrzne. Kreslím znovu větší kus, uložím, pokračuji o kousek dál a opět PC zamrzne. Takže ukládám a přesto se nedaří nakreslit třeba celé pole. Uvidím, když budu ze čtverce pryč, zde se bude padání opakovat.

KaMat
Příspěvky: 1253
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » pát 09. čer 2017 14:41:39

Tak posuň "scenery density" v nastavení na minimum. Stejně to pro editor nepotřebuješ :D

Míla
Příspěvky: 415
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » sob 10. čer 2017 8:41:50

Díky, zkusím to.

Míla
Příspěvky: 415
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Míla » čtv 15. čer 2017 14:20:07

KaMat píše:Tak posuň "scenery density" v nastavení na minimum. Stejně to pro editor nepotřebuješ :D
Tak jsem to zkusil, ne tak často, ale PC zamrzá. Častěji ukládám, takže to jde i když pomalu. Pokud musím za 1 hodinu obnovit hru cca 5-6x, není to pravé ořechové.
Děkuji za tip a radu.
Míla.

KaMat
Příspěvky: 1253
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » čtv 15. čer 2017 15:16:41

Jinou radu bohužel nemám :(

KaMat
Příspěvky: 1253
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » stř 07. úno 2018 11:16:38

Umí se někdo zbavit toho STUPIDNÍHO posunu kamery ? Vytáčí mě to do ruda.
https://www.youtube.com/watch?v=JpGbveoYWws

stanix1
Příspěvky: 4
Registrován: úte 08. led 2019 19:56:34

Re: Stavba tratě

Příspěvek od stanix1 » sob 19. led 2019 19:05:39

Mám zásadní dotaz. Jsem čerstvý majitel TS2019, začínám pomalu stavět... Bohužel některé věci nepochopím. Postavím kus tratě, včetně výhybek (vše je v pořádku, stavbu kolejí jsem nastudoval). Postavím na koleje lokomotivu - pro jednoduché ovládání - CDC 123.019. Zvednu sběrač, zapnu řízení, směr, odbrždění, kontroler, a mašina jede. Dosud vše v pořádku. Pak postavím novou trať, jiné kolejivo, a je problém. Lokomotiva se nerozjede, vyzkoušel jsem i T211, motor jde do otáček, směr, rychlost, odbržděno, loko stojí. Neumím si vysvětlit, čím to může být, jestli použitými kolejemi, nevím. Lokomotivy řady 749, 750, 751, 753, 754... nejdou vůbec nastartovat, a to ani na stažených nebo originálních tratích, přitom postupuju dle návodu, směrová páka, nastavení řízení, baterie …. start motoru - nic. 721, T211 i pomeranč T679.0 nastartovat jde, takže další záhada. Pomůže někdo?
(Před TS2019 dlouhodobě hraju Trainz Simulator 2009 AURAN)

KaMat
Příspěvky: 1253
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » sob 19. led 2019 21:56:57

Udělej video a upni na YT.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1966
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Roman » ned 20. led 2019 13:44:18

stanix1 píše:
sob 19. led 2019 19:05:39
Lokomotivy řady 749, 750, 751, 753, 754... nejdou vůbec nastartovat, a to ani na stažených nebo originálních tratích, přitom postupuju dle návodu, směrová páka, nastavení řízení, baterie ….
U těchto lokomotiv vyzkoušej Ctrl + shift+O...
S kolejemi to nemůže mít nic společného. Pokud by byla chyba tam, neumístíš lokomotivu vůbec na koleje.

stanix1
Příspěvky: 4
Registrován: úte 08. led 2019 19:56:34

Re: Stavba tratě

Příspěvek od stanix1 » pon 21. led 2019 12:05:47

Pro Romana: děkuji za Ctrl+Shift… pomohlo to, startuje to, jede to. Bohužel stále nemohu přijít na to, že lokomotivu ne některé trati nelze rozjet, video jsem nedělal, (nic se nehýbe), mám foto, loko CD123.019 - odbržděno, zapnuté řízení, sběrač nahoře, páka směru, kontrolér - vše v pořádku, zvuk motorů - jako by se už to chtělo rozjet, ale nic. Napadá mě, jestli to není způsobeno tím, že jsem v editoru zaškrtal zřejmě všechny druhy kolejiva a pak se to nějak bije...
Obrázek

Tom
Příspěvky: 17
Registrován: úte 30. srp 2011 6:32:27

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Tom » pon 21. led 2019 16:06:16

U T211 povol ruční brzdu

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 422
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Michal » pon 21. led 2019 19:12:37

stanix1 píše:
pon 21. led 2019 12:05:47
loko CD123.019 - odbržděno, zapnuté řízení, sběrač nahoře, páka směru, kontrolér - vše v pořádku, zvuk motorů - jako by se už to chtělo rozjet, ale nic.
Máš tu loko na elektrifikované koleji? Jinak se elektrická mašina nerozjede.

stanix1
Příspěvky: 4
Registrován: úte 08. led 2019 19:56:34

Re: Stavba tratě

Příspěvek od stanix1 » pon 21. led 2019 19:20:30

Elektrická mašina se rozjede i na neelektrifikované trati. Mám to vyzkoušeno. A zrovna tuhle CD 123.019 používám jako zkušební při stavbě nové trati pro jednoduchost ovládání. Jinak pro Toma: T211 pochopitelně má odbrzděnou ruční brzdu. Jde o to, že na některých svých mapách nic nerozjedu. Pak tu mapu (stačí jedna kolej) udělám z jiného kolejiva, a lokomotivy jezdí....

KaMat
Příspěvky: 1253
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Stavba tratě

Příspěvek od KaMat » pon 21. led 2019 21:48:16

Jak píše Michal, kolej nemá definovaný el provoz.

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 422
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba tratě

Příspěvek od Michal » pon 21. led 2019 22:46:47

stanix1 píše:
pon 21. led 2019 19:20:30
Elektrická mašina se rozjede i na neelektrifikované trati. Mám to vyzkoušeno.
Ale zapomněl jsi dodat, že ta neelektrifikovaná trať má ve vlastnostech koleje nastavenou elektrifikaci... Jinak se elektrická mašina nerozjede. Věř nebo ne, já to mám taky vyzkoušeno.

stanix1
Příspěvky: 4
Registrován: úte 08. led 2019 19:56:34

Re: Stavba tratě

Příspěvek od stanix1 » úte 22. led 2019 9:13:07

Děkuji všem, už je mi to jasné, bohužel jsem nevěděl, že koleje mají své vlastnosti (elektrifikace, atd...). Hru mám 3 týdny, takže je třeba studovat...

efko3
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 11. zář 2014 14:03:01

Re: Stavba tratě

Příspěvek od efko3 » pát 01. úno 2019 11:36:17

Zdravím, mohl by mi prosím někdo poradit ? Když dám v editoru kopírovat trať, tak mám tu kopii posunutou v souřadnicích někde jinde a nepasují tam mapy z podkladu. Zkoušel jsem se dívat do " RouteProperties " , ale tam jsou souřadnice správně podle původní tratě. Díky všem znalým problému za odpověď.

Odpovědět