Trať Kladské pomezí_( Future)

Připravované nebo vydané tratě do RS
Odpovědět
Pepe124
Příspěvky: 32
Registrován: sob 24. úno 2018 16:47:11

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Pepe124 » pon 15. říj 2018 21:50:19

A nejde stavět v té 32bit verzi, to se chová stejně? Nevím, nerozumím tomu.. jen se spíš ptám..

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 373
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od sasule » pon 15. říj 2018 21:57:01

Shrnul bych to prozatím jednoduše. Je potřeba stavět ve 32bitech. Já něco zkoušel na Vláře, také bez problémů.
Problémy na Kladském pomezí mohu potvrdit.

Dále, Romane, zkus si vytvořit trať ve 32bitech (jedna kolej, jedna výhybka, jedno návěstidlo, dva linky). Potom koukni na Tracks.bin, v Track Ribbons hledej "signal_property". Budou tam přesně 3. První definuje návěstidlo, druhé dva konce linků. Potom je potřeba se podívat na cOwnedEntity. Ve 32 bitech tam bude smysluplné číslo, které na sebe bude ukazovat. Pak zkus posunout linkem v 64bitech a porovnej si Tracks.bin. Nebudeš se stačit divit...
Shrnul bych to tak, že 64bitová verze při práci s DB neumí správně pracovat s čísly.

KaMat
Příspěvky: 1335
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od KaMat » pon 15. říj 2018 21:58:24

Já mám vše svoje, i pravidla. Návěstidla jsem neprocházel, tak nevím, jestli mi to rozházelo linky, ale hned po updatu na novou verzi mi přestali správně fungovat návěstidla na jednokolejce. Když jsem úkol zpustil asi po 10te, tak najednou naskočilo volno :D :D. 020 schválně zkusím editovat, až se mi bude chtít. Ve 32bit stavbu testnu, ale opět se mi musí chtít :D

Brtnik
Příspěvky: 63
Registrován: stř 08. bře 2017 20:58:04

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Brtnik » pon 15. říj 2018 22:10:56

Míla píše:
pon 15. říj 2018 19:19:03
Bohužel přišel virus jménem Railworks 64bit. Trať je absolutně nepojízdná. U desítek návěstidel chybí nulové linky, angličáky jsou nesjízdné, jedině tunely nejsou zasypané....
Zdravím,tak mě to nedalo a v 64 bitech jsem vzal rychlík z Jaroměře přez Starkoč do Trutnova ve volné jízdě.Než jsem soupravu postavil v Jaroměři k perónu a i potom co jsem v Trutnově skončil,jsem pojezdil několik angličanů a v pohodě,bez problému.I návěstidla po cestě fungovala jak měla a to jsem vymetl v nádražích vedlejší koleje.Oproti minulosti jsem neviděl změny.
A co se tedy stane,když TS spustíš v 32 bitech,taky je to mrtvý? Když pustíš trať na jiném pc,jak jede? Nebo to blbne jako u tebe?
Já jsem si zase všimnul,že mě jdou tak "nějak jinak" zvuky,někde jdou hlasitěji kompresory,jinde zace víc kvílej trakční motory,Hektoři nehoukaj a chvílema se do zvuku motorů plete cosi neidentifikovatelnýho....atd...
Ale jinak si na 64 bit nemůžu stěžovat,mám na tratích v průměru okolo 15-20 FPS navíc a rychlejší spouštění.

KaMat
Příspěvky: 1335
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od KaMat » pon 15. říj 2018 22:15:05

Brtnik píše:
pon 15. říj 2018 22:10:56
Míla píše:
pon 15. říj 2018 19:19:03
Bohužel přišel virus jménem Railworks 64bit. Trať je absolutně nepojízdná. U desítek návěstidel chybí nulové linky, angličáky jsou nesjízdné, jedině tunely nejsou zasypané....
Zdravím,tak mě to nedalo a v 64 bitech jsem vzal rychlík z Jaroměře přez Starkoč do Trutnova ve volné jízdě.Než jsem soupravu postavil v Jaroměři k perónu a i potom co jsem v Trutnově skončil,jsem pojezdil několik angličanů a v pohodě,bez problému.I návěstidla po cestě fungovala jak měla a to jsem vymetl v nádražích vedlejší koleje.Oproti minulosti jsem neviděl změny.
A co se tedy stane,když TS spustíš v 32 bitech,taky je to mrtvý? Když pustíš trať na jiném pc,jak jede? Nebo to blbne jako u tebe?
Já jsem si zase všimnul,že mě jdou tak "nějak jinak" zvuky,někde jdou hlasitěji kompresory,jinde zace víc kvílej trakční motory,Hektoři nehoukaj a chvílema se do zvuku motorů plete cosi neidentifikovatelnýho....atd...
Ale jinak si na 64 bit nemůžu stěžovat,mám na tratích v průměru okolo 15-20 FPS navíc a rychlejší spouštění.
Problém je v uložení při změně databáze ;), kterou jsi ty jako uživatel provádět nemusel.

Subterra
Příspěvky: 278
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Subterra » pon 15. říj 2018 22:16:36

https://forums.dovetailgames.com/thread ... ute.13312/

tady link z vedlejšího vlákna, DTG o tom ví a doporučují editaci tratí v 32bit verzi

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 2128
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Roman » pon 15. říj 2018 22:28:56

Pravda je, že když jsem zkusmo editoval kolejovou spojku (Alt+levá myš) byla tam hrozná "numera" :) . Ale editovat to šlo a nerozhodila se výhybka po uložení.. Ale pokud to DTG ví, není co řešit.

KaMat
Příspěvky: 1335
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od KaMat » pon 15. říj 2018 22:45:56

Tak jsem to testnul Romane i u tebe. Stejný problém. ;)

Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 133
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od JachyHm » úte 16. říj 2018 7:09:23

Nehaprují... Ono je to strašně jednoduché. Jak už tady psal Saša...
Kujoni nějak prohodili float s unsigned longem. Jenomže unsigned long má 8 bytů a float 4. Navíc je to úplně jinak kódovaný. Takže to některý čísla zmrší do podoby, že je hra/serz neumí přečíst, protože ti chodí pevně po blocích... A tedy jim to o ty 4 nevychází. Takže to prostě přečte 4 no a na prvních 4 bytech má zpravidla long 0x00. Takže místo všech čísel, ID linků atp to zapíše nuly...
Oprava bude vcelku jednoduchá - stačí ty typy prohodit zpátky. Problém je, že tohle DTG samo nedokáže a bude to opět muset zadat Kujonům. A pokud se to nebude dělat v rámci "reklamace", tak se obávám, že se toho v nejbližší době nedočkáme. :(
V 32bit editoru chyba není, takže na editování lze v klidu používat ten a na hraní potom 64bit.
JH

Pepe124
Příspěvky: 32
Registrován: sob 24. úno 2018 16:47:11

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Pepe124 » úte 16. říj 2018 8:11:48

Kluci je to zajímavé sledovat debatu lidí kteří o tom vědí snad vše, jen žasnu, klobouk dolů..
V každém případě Mílo myslíš že to dáš dohromady ve 32 bitech? Byla by to veliká škoda kdyby se ti to celé rozhodilo..

Míla
Příspěvky: 574
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Míla » úte 16. říj 2018 10:07:54

Ahoj,
když čtu toto vlákno, řekl bych, že naši chlapi vědí o problematice víc, než odborníci z DTG a jsem tomu rád, protože se můžeme my, co nemáme tyto odborné zkušenosti, vždy obrátit o radu.
Ano, trať bude, pracuji ve 32 bitech, takže se můžete těšit. Bude to brzy!!
Míla

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 2128
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Roman » úte 16. říj 2018 15:58:32

KaMat píše:
pon 15. říj 2018 22:45:56
Tak jsem to testnul Romane i u tebe. Stejný problém. ;)
OK :). Asi je třeba větší zásah do databáze, než jsem dělal já :)

KaMat
Příspěvky: 1335
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od KaMat » úte 16. říj 2018 16:04:27

Já jen posunul kolej 😂

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 2128
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Roman » úte 16. říj 2018 16:51:32

KaMat píše:
úte 16. říj 2018 16:04:27
Já jen posunul kolej 😂
Já se jen hrabal v kolejové spojce a nic jsem neposouval. Když jste psali o těch angličanech.... :)

Míla
Příspěvky: 574
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Míla » pát 19. říj 2018 11:13:18

Vážení příznivci železnice.
Je to tady, další aktualizace tratě A_Kladské pomezí. Co je nového, na co se můžete těšit?
Přibylo mnoho nových kolejí a to rovných 169 km, z toho 91 km elektrifikovaných! Nové úseky jsou Jaroměř- Hradec Králové hl.n.,
Hradec Králové hl.n. - Týniště nad Orlicí-Choceň, Choceň-Ústí nad Orlicí-Letohrad, Letohrad -Týniště nad Orlicí.
Dvě překrásné lokálky a to z Častolovic do Solnice, kde můžete nakládat auta ze Škody a.s.
a z Doudleb n.O. do Rokytnice v Orlických horách, která vede malebnou krajinou a kde pojedete mnohdy na stoupání 26 promile.
Trať Týniště nad Orlicí-Choceň je stavěná dle podkladů z roku 2016, tudíž v Čermné nad Orlicí jsou mechanická návěstidla.
V Borohrádku je ze širé tratě vlečka, která byla nakonec zrušena. Tato vlečka je kryta " krycími návěstidly", která mají základní polohu Volno!
Pokud tedy pojedete po traťové koleji, na vlečce se nebude posunovat, krycí návěstidlo bude na Volno a předvěst k němu také. Pokud budete ne vlečce a výhybka bude
na vlečku postavena, bude na Stůj. Z nostalgie proto nechávám jak mechanická návěstidla tak i vlečku.

Byly zprovozněny další vlečky např. ve Dvoře Králové nad Labem do města, kde je Teplárna a.s. a vlečka v Opočně pod Orl. horami. Tato vlečka
je v Českém Meziříčí, areál cukrovaru. A další menší vlečky.

Ústí nad Orlicí je postaveno nové, dle dostupných podkladů. Nové mapy Google jsem v editoru neměl, takže jsem stavěl jen dle Mapy.cz a videa.
Taktéž Častolovice a Rychnov nad Kněžnou.


Upozornění: V Ústí n.O. 2.nástupiště u koleje 4 a 4a je rozděleno výhybkovým křížem a cestovními návěstidly z obou stran, takže jsou de facto dvě nástupiště. Na nástupiště 2. kolej 4a se vejde
malá souprava či lokomotiva se třemi vozy, na 2. kolej 4 až 10 vozů+Lv. Nikdy nestůjte s vlakem mezi, neotevřou se vám vozy a cestující si mohou stěžovat, že neodjeli.

V úseku Ústí nad Orlicí Choceň je obousměrný autoblok, můžete jet po obou kolejích i v opačném směru. Návěstidla se automaticky přehodí,
jakmile vjedete do úseku. Základní návěst autobloku je Volno.

Byly opraveny od vás připomínkové chyby v trati, které se vyskytovaly, opraveny či úplně vyměněny náspy, sjednoceny objekty pro lepší načítání jak
v editoru, tak i módu Drive. Dále byly vyměněny některé cesty a silnice z téhož důvodu. Je sjednoceno pravidlo pro koleje a cesty.

Napadlo vás někdy, kolik říček, řek a potoků protéká mapou A_Kladské pomezí? Tipněte si! 10, 16 či 20 nebo 23??

Nutno poděkovat všem tvůrcům objektů, bez kterých by trať nemohla vzniknout. Děkuji.
Dále děkuji Romanovi, který na moji žádost přepsal některé objekty z tratě 020 do mého addonu a tím nejsou na jeho trati závislé.
Dále děkuji Jardovi Smékalovi, který se přihlásil s pomocí a bravurně elektrifikoval všechny úseky včetně nové elektrifikace ve stanicích Jaroměř a Týništi n.O.
Odvedl rychlou a hlavně perfektní práci.
Děkuji i Sašovi, který mě pomáhá s tratí průběžně. Vytvořil všechny staniční cedule,navíc mnoho nových světelných návěstidel, které nebyly
v základní nabídce. Pomohl mě se sjednocením objektů, ( najdete v mém addonu) aby se trať lépe načítala, bylo vyšší FPS, sjednotil pravidla pro koleje i silnice.
A pomohl mě řešit technické problémy s objekty v programu RW_Tools a mnoho dalších drobností, které jako hráči neuvidíte a které zlepšují požitek z jízdy.

Je pravděpodobné, že přes některé přejezdy vám před nosem projedou auta. Dělá to několik přejezdů, u kterých nejsem schopen závadu odstranit. Už jsem je
vyměnil, vyměnil i silnici, pohyboval s linky a přesto jsou závadné. Proč? Pokud víte odpověď, napište, rád se poučím, případně rád opravím.

S C É N Á Ř E!! S tratí je vydáno několik scénářů, které vytvořil bývalý zkušený strojvedoucí Honza Honig pod zkratkou JH. Jsou vytvořeny pokud to RW umožňuje dle skutečnosti, dle jízdních řádů a řazení vlaků.
Doporučuji jezdit scénáře na 64bit, protože na 32 bit mohou spadnout. ( kde je větší trafik) Totéž je vhodné si scénáře častěji ukládat.
Proto jsou některé delší, kde je třeba mít trpělivost strojvedoucího. Přejeme vám hezké zážitky z jízdy po trati, která je velmi rozmanitá.


Tuto trať jsem stavěl od září 2016, čili dva roky a za tu dobu celková délka tratě A_Kladské pomezí měří 537 km! plus některé vlečky.
Pokud najdete chyby, pište, za měsíc či dva bych vydal opravu. Vězte, jsem jen člověk, který také dělá chyby.


Přeji hezkou zábavu
Míla
Link ke stažení je na 1. straně tohoto vlákna.

Pepe124
Příspěvky: 32
Registrován: sob 24. úno 2018 16:47:11

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Pepe124 » pát 19. říj 2018 12:39:48

Mílo celý týden, každý den minimálně 10X koukám na toto téma jestli náhodou už něco.. A teď jsem se dočkal... Nemůžu se dočkat až skončím v práci a vrhnu se na první kilometry v nové aktualizaci.
Moc děkuji tobě i lidem kteří ti pomohli za tento výjimečný projekt!

Subterra
Příspěvky: 278
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Subterra » pát 19. říj 2018 16:57:10

Díky moc Mílo za trať! plán na víkend je myslím jasnej :lol: budu se snažit co nejdřív poupravit svůj balík scénářů, aby vedly až do koncových stanic (pokud tam daný vlak jede samozřejmě) a dále ho také rozšířím o nově přidané úseky (obousměrně) ;)

Jurajs_89
Příspěvky: 666
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Jurajs_89 » pát 19. říj 2018 17:16:06

Poprosil bych poslat traťovku do Ústí, je tam tak návěstidlo potřebující péči, mezitím se bude odjíždět na rozkazy. A když už budou v terénu, ať si ještě udělají zastávku v Chocni. Na odbočce na Hradec chybí návěst zvedněte sběrač - v opačném směru pak chybí návěst stáhněte sběrač.
Přílohy
20181019165248_1.jpg
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Tezemis
Příspěvky: 91
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Tezemis » pát 19. říj 2018 17:37:57

Ahoj, je možné že nevidím trať v Quick Drive?

Míla
Příspěvky: 574
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Míla » pát 19. říj 2018 17:59:03

Pepe124 píše:
pát 19. říj 2018 12:39:48
Mílo celý týden, každý den minimálně 10X koukám na toto téma jestli náhodou už něco.. A teď jsem se dočkal... Nemůžu se dočkat až skončím v práci a vrhnu se na první kilometry v nové aktualizaci.
Moc děkuji tobě i lidem kteří ti pomohli za tento výjimečný projekt!
Pepe není zač, hlavně aby se trať líbila a byla provozuschopná.

Odpovědět