Trať Kladské pomezí_( Future)

Připravované nebo vydané tratě do RS
Odpovědět
CRR144
Příspěvky: 345
Registrován: pon 24. dub 2017 19:26:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od CRR144 » čtv 24. říj 2019 22:21:28

Skús najskôr sólo lokomotívu. Ak ti tá nepadne, tak je problém s dĺžkou súpravy.

Tezemis
Příspěvky: 80
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Tezemis » pát 25. říj 2019 0:29:32

Solo mašina nepomohla, hra při načítání padne.

KaMat
Příspěvky: 1311
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od KaMat » pát 25. říj 2019 4:33:38

Jaké máš PC?

Subterra
Příspěvky: 249
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Subterra » pát 25. říj 2019 7:35:12

https://www.youtube.com/watch?v=exs2tC_HrvQ a nebo zkus https://ulozto.cz/file/jabJodK8iY83/qd- ... ehceno-rar trochu jsem tam promazal ČT a odlehčil to o cca 300-400 vozů.

Tezemis
Příspěvky: 80
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Tezemis » pát 25. říj 2019 10:38:47

Mám notebook i5, gtx 1050ti, 8gb rám, HDD.. Z Týniště do HK se scénář načte, ale na koridoru už ne. Mrknu na odkazy, pánové moc děkuji.

Tezemis
Příspěvky: 80
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Tezemis » pát 25. říj 2019 13:49:11

Takže podle návodu na YT to funguje, ale seká se to celkem fest :D jinak, ani odlehčení nepomohlo, asi holt budu muset dát komplet provoz z tratě pryč :)

Subterra
Příspěvky: 249
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Subterra » pát 25. říj 2019 15:43:35

Provoz tam žádnej neni, ideálně si odmaž lokomotivy co se povalují kolem, ty žerou nejvíc.

kiski
Příspěvky: 902
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od kiski » sob 26. říj 2019 11:12:45

Súhlas. Lokomotívy berú najviac. Preto vždy apelujem na autorov rušňov, aby sa snažili držať v určitých medziach aj počtu textúr, aj počtu trianglov. Bohužiaľ, málokedy sa to stretáva s porozumením. Nie každý má totiž high-end zostavu posledných dní, navyše hra je mizerne optimalizovaná.
Braňo

CRR144
Příspěvky: 345
Registrován: pon 24. dub 2017 19:26:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od CRR144 » sob 26. říj 2019 14:33:04

Ale musíš uznať Braňo, že na tých sa šetrí aj najhoršie.... :) Aby to aj vyzeralo aj poslúžilo, tak to je kumšt to zladiť.

kiski
Příspěvky: 902
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od kiski » sob 26. říj 2019 15:15:06

Milan, súhlasím. Pretože s tým šetrením narážame na ten cit autora - čo je už veľa a čo ešte môže byť. Osobne si myslím, že v tejto oblasti som ja nikdy problém nemal, ale samozrejme to je na posúdení iných. Keď však porovnávam svoje rušne s rušňami iných autorov a pýtam sa ich na tieto čísla, veľakrát som zhrozený. Ale zasa kto chce kam, pomôžme mu tam všakáno... Potom sa ale netreba čudovať, keď scenáre na slabších PC padajú pre tieto veci.
Braňo

KaMat
Příspěvky: 1311
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od KaMat » sob 26. říj 2019 19:28:46

kiski píše:
sob 26. říj 2019 15:15:06
Milan, súhlasím. Pretože s tým šetrením narážame na ten cit autora - čo je už veľa a čo ešte môže byť. Osobne si myslím, že v tejto oblasti som ja nikdy problém nemal, ale samozrejme to je na posúdení iných. Keď však porovnávam svoje rušne s rušňami iných autorov a pýtam sa ich na tieto čísla, veľakrát som zhrozený. Ale zasa kto chce kam, pomôžme mu tam všakáno... Potom sa ale netreba čudovať, keď scenáre na slabších PC padajú pre tieto veci.
Souhlasím s tebou částečně. Nemůžeme zohledňovat uživatele, kteří mají 10 let staré železo. A nebo ano? Pokud ano, proč třeba nezohlednit i železo staré 15 nebo 20 let :))

CRR144
Příspěvky: 345
Registrován: pon 24. dub 2017 19:26:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od CRR144 » sob 26. říj 2019 23:33:23

No a to je práve to umenie, nájsť ten správny kompromis.

p.s: ale to už bočíme preč od témy vlákna, takže asi by to bolo dobré nejak dodatočne poriešiť :)

kiski
Příspěvky: 902
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od kiski » ned 27. říj 2019 8:41:15

KaMat píše:
sob 26. říj 2019 19:28:46
Souhlasím s tebou částečně. Nemůžeme zohledňovat uživatele, kteří mají 10 let staré železo. A nebo ano? Pokud ano, proč třeba nezohlednit i železo staré 15 nebo 20 let :))
To ani netvrdím, ale trocha striedmosti by nezaškodilo. Hlavne teda s ohľadom nato, že tá hra je mizerne optimalizovaná, a čokoľvek, čo môže pomôcť v plynulosti behu a zabráneniu pádu sa hodí. Pochopiteľne, 10 rokov starý počítač je už dosť, tam môžeš zohľadnovať čo chceš a veľmi to nepomôže. Len problém je, že aj na novších strojoch hra padá, a jeden z dôvodov môže byť aj práve zbytočná náročnosť modelov - nie ovšem jediný dôvod. Ja ako autor rušňov ale môžem ovplyvniť práve tento aspekt, podobne ako staviteľ trate zasa iný. Celé je to o kompromise.

Milan má pravdu, sme off-topic. KaMat, presuň balast inde.
Braňo

Subterra
Příspěvky: 249
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Subterra » ned 27. říj 2019 12:27:44

Tohle by vyřešily hlavně nové traffic modely, které by byly maximálně očesané od veškerých funkcí a vychytávek, prostě jen aby svítily, jezdily a měly nějaké zvuky a co se exteriéru týká, tak by mohly být samozřejmě také mnohem jednodušší a bez ruzných detailů žeroucích paměť. Koneckonců, když kolem vás prosviští ve scénáři nějaká souprava, tak ji asi nikdo nezkoumá.

kiski
Příspěvky: 902
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od kiski » ned 27. říj 2019 12:48:38

Určite by to niečo vyriešilo...
Braňo

KaMat
Příspěvky: 1311
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od KaMat » ned 27. říj 2019 17:15:41

kiski píše:
ned 27. říj 2019 8:41:15
KaMat píše:
sob 26. říj 2019 19:28:46
Souhlasím s tebou částečně. Nemůžeme zohledňovat uživatele, kteří mají 10 let staré železo. A nebo ano? Pokud ano, proč třeba nezohlednit i železo staré 15 nebo 20 let :))
To ani netvrdím, ale trocha striedmosti by nezaškodilo. Hlavne teda s ohľadom nato, že tá hra je mizerne optimalizovaná, a čokoľvek, čo môže pomôcť v plynulosti behu a zabráneniu pádu sa hodí. Pochopiteľne, 10 rokov starý počítač je už dosť, tam môžeš zohľadnovať čo chceš a veľmi to nepomôže. Len problém je, že aj na novších strojoch hra padá, a jeden z dôvodov môže byť aj práve zbytočná náročnosť modelov - nie ovšem jediný dôvod. Ja ako autor rušňov ale môžem ovplyvniť práve tento aspekt, podobne ako staviteľ trate zasa iný. Celé je to o kompromise.

Milan má pravdu, sme off-topic. KaMat, presuň balast inde.
Já bych to udělal, ale neumím to přesouvat do jiných témat :D :D :D

Marty6
Příspěvky: 2
Registrován: úte 14. srp 2018 23:32:36

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Marty6 » ned 27. říj 2019 17:45:39

Ahoj,
nevíte, proč se mi nechtějí ukázat návěstidla na lávce? Je to jen v České Třebové, jinak všude jinde jsou. Když tam jsou mlíka, tak to asi nemám nainstalované, ale vše jsem instaloval dle pokynů. Je to na odjezdu z ČT u odbočky a pak v opačném směru nejspíše autobloky/předvěsti k vjezdu.

kiski
Příspěvky: 902
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od kiski » ned 27. říj 2019 19:45:21

Sakra, ty si admin jak noha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Braňo

KaMat
Příspěvky: 1311
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od KaMat » pon 28. říj 2019 0:31:36

kiski píše:
ned 27. říj 2019 19:45:21
Sakra, ty si admin jak noha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Co si tak pamatuju, tak jsem jen moderátor svého vlákna :D. Můžu to rovnou smazat. To umím :)

Míla
Příspěvky: 542
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Trať Kladské pomezí

Příspěvek od Míla » pon 28. říj 2019 8:07:37

Marty6 píše:
ned 27. říj 2019 17:45:39
Ahoj,
nevíte, proč se mi nechtějí ukázat návěstidla na lávce? Je to jen v České Třebové, jinak všude jinde jsou. Když tam jsou mlíka, tak to asi nemám nainstalované, ale vše jsem instaloval dle pokynů. Je to na odjezdu z ČT u odbočky a pak v opačném směru nejspíše autobloky/předvěsti k vjezdu.
Ahoj,
to bude zřejmě tím, že nemáš stažený balík "nejen pro Vlárskou dráhu" z 26.9.2019 od Saši zde:https://www.sasuletrainz.cz/ po přihlášení
Zde najdeš mimo jiné i návěstidla, která ti chybí.

Odpovědět