Trať Kladské pomezí_( Future)

Připravované nebo vydané tratě do RS
Odpovědět
anry
Příspěvky: 381
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od anry » sob 23. lis 2019 13:32:34

Míla píše:
sob 23. lis 2019 12:31:33
Tak scénáře odinstaluj a nakopíruj znovu, jinak nevím, jak ti pomoci.
Jasně, to udělám, jen nechápu, k jaké změně tam dochází. Ale dík.

anry
Příspěvky: 381
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od anry » sob 23. lis 2019 14:43:14

Michal píše:
stř 20. lis 2019 15:49:49
FrosterDune píše:
stř 20. lis 2019 15:24:15
... tak se mi ukázal Error "Out of memory" s kterým nikdo neví co dělat jak jsem se koukal ...
Tak to jsi se koukal špatně. Je to dokonce v tomto vlákně:
viewtopic.php?f=13&t=1578&p=30876#p30876
A jestli spouštíš 32-bitovou verzi hry, tak si ani víc než 4GB paměti vzít nemůže.
Tím řešením myslíte odebrat skoro veškerý trainset? To ale není řešení.Já třeba nemám zase tak pomalej počítač a ta hláška mě při načítání vyskakuje taky. A to jezdím Německé scénáře co mají až 40mega, potkávám tam neustále vlaky, nádraží jsou plné a mě neklesne fps pod 40. A tady po 5ti minutách načítání vyskočí hláška Out Of Memory. Tak toto nechápu, a spouštím 64-bitovou verzi.

Blade77
Příspěvky: 107
Registrován: ned 28. srp 2011 1:10:12
Bydliště: Praha, vozovna Motol, tramvaj... ;-)

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od Blade77 » sob 23. lis 2019 18:51:08

Bohužel, s tím ti nikdo moc nepomůže, protože řešení pro to neexistuje. :-( DTG se od toho distancuje, protože se nejedná o jejich obsah, jejich obsah je notně osekaný, pro který bohatě postačí 32-bit a bude fungovat vždy. V předchozí verzi fungovala dobře "ojebávka", àla Subterra, která v aktuální verzi funguje nepříliš dobře a ještě shodí FPSka o 20% dolů. :-(
Jirka/VonShark

anry
Příspěvky: 381
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od anry » sob 23. lis 2019 21:30:08

Blade77 píše:
sob 23. lis 2019 18:51:08
Bohužel, s tím ti nikdo moc nepomůže, protože řešení pro to neexistuje. :-( DTG se od toho distancuje, protože se nejedná o jejich obsah, jejich obsah je notně osekaný, pro který bohatě postačí 32-bit a bude fungovat vždy. V předchozí verzi fungovala dobře "ojebávka", àla Subterra, která v aktuální verzi funguje nepříliš dobře a ještě shodí FPSka o 20% dolů. :-(
Tak ono DTG, to je jasný, to pojede vždy a na všem. Ale třeba od VR nebo Just Trains, nebo Ostrava Svinov - Zilina než byla rozdělena a Praha-Tábor na kterých mám fps podstatně nižší se toto nestávalo. Bůhví kde je zakopanej pes.

Tezemis
Příspěvky: 85
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od Tezemis » ned 24. lis 2019 13:16:12

Ahojte, chci se zeptat, jak mám vlak v QD "přinutit", aby jel po konkrétní koleji? Respektive, když jedu ze Svitav na Choceň a opačně, žene mě to po starém úseku přes Brandýs a Bezpráví a ne novým revitalizovaným úsekem. Jinak stále se budu opakovat, skvělá aktualizace a práce Mílo a vám všem, kteří jste přiložili ruku k dílu!

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 371
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od sasule » ned 24. lis 2019 14:32:41

Toto patří spíše do katergorie tvorby scénářů.

Nejdřív je potřeba si najít nebo vytvořit průjezdní body. Najít = zjistit, zda na dotyčné koleji už je nějaký marker. Vytvořit = přidat na kolej marker (já používám typ Siding).
Poté - a tady píšu pouze vlastní zkušenost - se mi osvědčilo jít od výchozího bodu (player consist spawn point) a klikat postupně průjezdní body (viz výše) jak jsou postupně v cestě vlaku až do cílového bodu.

Míla
Příspěvky: 548
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od Míla » ned 24. lis 2019 17:48:49

QD od Martina je pouze pro Kladske pomezí. Pro Future není. Proto tě to žene po "staré"

Subterra
Příspěvky: 267
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od Subterra » ned 24. lis 2019 18:38:51

Míla píše:
ned 24. lis 2019 17:48:49
QD od Martina je pouze pro Kladske pomezí. Pro Future není. Proto tě to žene po "staré"
QD pro klasické KP se nemůže přenést na future verzi, QD je scénář jako každý jiný a tudíž je funkční a platný jen pro trať, na které je vytvořen.

fixall
Příspěvky: 6
Registrován: ned 18. lis 2018 12:21:32

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od fixall » ned 24. lis 2019 21:07:26

anry píše:
sob 23. lis 2019 14:43:14
Tím řešením myslíte odebrat skoro veškerý trainset? To ale není řešení.Já třeba nemám zase tak pomalej počítač a ta hláška mě při načítání vyskakuje taky. A to jezdím Německé scénáře co mají až 40mega, potkávám tam neustále vlaky, nádraží jsou plné a mě neklesne fps pod 40. A tady po 5ti minutách načítání vyskočí hláška Out Of Memory. Tak toto nechápu, a spouštím 64-bitovou verzi.
I have the same problem but only in akt8 and akt9. Some scenarios don't start and i have messege "OUT OF MEMORY". This same scenarios start without problems in akt7. I have GTX1060 6Gb i 16GB RAM.
I don't have any problems on other routes.

Tezemis
Příspěvky: 85
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od Tezemis » ned 24. lis 2019 22:03:37

Díky za odpověď. Zkoušel jsem tam dát ten siding do QD ale stejně to jede jinudy... Takže nevím

anry
Příspěvky: 381
Registrován: stř 19. úno 2014 19:05:11
Bydliště: Starobrno

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od anry » pon 25. lis 2019 17:12:35

fixall píše:
ned 24. lis 2019 21:07:26
anry píše:
sob 23. lis 2019 14:43:14
Tím řešením myslíte odebrat skoro veškerý trainset? To ale není řešení.Já třeba nemám zase tak pomalej počítač a ta hláška mě při načítání vyskakuje taky. A to jezdím Německé scénáře co mají až 40mega, potkávám tam neustále vlaky, nádraží jsou plné a mě neklesne fps pod 40. A tady po 5ti minutách načítání vyskočí hláška Out Of Memory. Tak toto nechápu, a spouštím 64-bitovou verzi.
I have the same problem but only in akt8 and akt9. Some scenarios don't start and i have messege "OUT OF MEMORY". This same scenarios start without problems in akt7. I have GTX1060 6Gb i 16GB RAM.
I don't have any problems on other routes.
A to já mám GTX 1070TI 8Gb.

bobishood2
Příspěvky: 15
Registrován: pát 05. dub 2019 16:23:44

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od bobishood2 » úte 26. lis 2019 19:58:25

Udělá někdo prosím quickdrive jako minule? bylo to fajn :-)))

FrosterDune
Příspěvky: 7
Registrován: stř 11. črc 2018 21:41:01

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od FrosterDune » úte 26. lis 2019 22:40:26

Podle mě by bylo vhodné udělat čistý QD bez NPC vlaků, max jen nějaké vagóny po okolí, tohle podle mě způsobuje ty errory, protože když udělám svoji QD s ničím jen markerama, tak to funguje v pořádku, jen moje teorie.

Tezemis
Příspěvky: 85
Registrován: pon 31. črc 2017 14:37:43

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od Tezemis » stř 27. lis 2019 17:33:59

QD by byl super, hlavně teda bez těch vlaků, jak píše kolega nahoře, je to záhul :)

Tarik P.
Příspěvky: 15
Registrován: stř 28. lis 2018 16:51:54

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od Tarik P. » stř 27. lis 2019 19:44:36

QD prosim!!! :)

CRR144
Příspěvky: 365
Registrován: pon 24. dub 2017 19:26:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od CRR144 » stř 27. lis 2019 20:19:36

FrosterDune píše:
úte 26. lis 2019 22:40:26
Podle mě by bylo vhodné udělat čistý QD bez NPC vlaků, max jen nějaké vagóny po okolí, tohle podle mě způsobuje ty errory, protože když udělám svoji QD s ničím jen markerama, tak to funguje v pořádku, jen moje teorie.
Tak keď dokážeš urobiť QD pre seba, tak ti to musí ísť aj pre ostatných na zverejnenie. Takže nechápem, čo ti bráni to urobiť a zverejniť.

FrosterDune
Příspěvky: 7
Registrován: stř 11. črc 2018 21:41:01

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od FrosterDune » stř 27. lis 2019 20:41:40

CRR144 píše:
stř 27. lis 2019 20:19:36
FrosterDune píše:
úte 26. lis 2019 22:40:26
Podle mě by bylo vhodné udělat čistý QD bez NPC vlaků, max jen nějaké vagóny po okolí, tohle podle mě způsobuje ty errory, protože když udělám svoji QD s ničím jen markerama, tak to funguje v pořádku, jen moje teorie.
Tak keď dokážeš urobiť QD pre seba, tak ti to musí ísť aj pre ostatných na zverejnenie. Takže nechápem, čo ti bráni to urobiť a zverejniť.
Třeba čas a protože mám důležitější věci na práci, pro starší Updaty jsem už jeden udělal skoro celý, ale poškodil se mi + stejně pak vyšla ta velká aktualizace, takže jsem si spíše stáhl od komunity a případně i sám poupravil (třeba někde nebyl station mark na koleje, takže tě to poslalo třeba po vedlejší koleji, ale třeba jestli to někdy udělám celé, tak to zveřejním + sám si ten QD může udělat každý, není to nic těžkého a zabere to max 5 - 10 minut a taky záleží na délce.

A taky, myslím že bude lehčí, když autor QD prostě udělá klon a v ní smaže všechny NPC vlaky a nechá tam max nějaké odstavené vozy (třeba s Uhlím nebo osobní vůz) Než dělat QD celej od začátku.

MOD: SLoučeno

Subterra
Příspěvky: 267
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od Subterra » stř 27. lis 2019 23:59:01

5-10min made my day :lol: :lol: :lol:

CRR144
Příspěvky: 365
Registrován: pon 24. dub 2017 19:26:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od CRR144 » čtv 28. lis 2019 12:19:52

A ty si myslíš, že tí čo niečo dokázali a zverejnili nemali nič na práci ? Fajn pohľad na vec.

fixall
Příspěvky: 6
Registrován: ned 18. lis 2018 12:21:32

Re: Trať Kladské pomezí_( Future)

Příspěvek od fixall » pát 29. lis 2019 22:32:37

Subterra píše:
stř 27. lis 2019 23:59:01
5-10min made my day :lol: :lol: :lol:
I made 12 scenarios for one VT650 (all day).
Hradec Kralove - Solnice
Solnice - Dobruška
Dobruška - Opočno pod Orlickými horami
Opočno pod Orlickými horami - Týniště nad Orlicí
Týniště nad Orlicí - Hradec Kralove
Hradec Kralove - Solnice
Solnice - Týniště nad Orlicí
Týniště nad Orlicí - Doudleby nad Orlicí
Doudleby nad Orlicí - Týniště nad Orlicí
Týniště nad Orlicí - Nachod
Nachod - Týniště nad Orlicí
Týniště nad Orlicí - Solnice
Solnice - Hradec Kralove
I did it for 2 hours. Everything with real trains. It really is not difficult.
https://youtu.be/2sKyFDMpvoc

Odpovědět