Jacek píše: Otáčky motoru při pouštění spojky poklesnou, při jízdě se mění podle rychlosti a ne podle pohybu páky plynu. Při přeřazení otáčky klesnou a zase se zvednou. V MSTS něco takového udělat absolutně nejde a nemám tušení jestli a jak by to šlo v RW. Jestli to bude vyžadovat nějaké ovladače či skripty, to jako zvukař asi těžko vytvořím, že... programátor nejsem. Můžeme to zkusit, ovšem nevím jak dlouho to bude trvat, obávám se, že zvuky berty byla proti tomu hračka...
Ohledně těch otáček motoru... RW prostě nastaví výkon a tažnou sílu právě dle RPM. Tedy když by RPM bylo úměrné rychlosti x a převodu y, asi by jsme tu mašinku nerozjeli

. Myslím tedy

Sice mám nějakou představu jak to řešit, ale to je jen moje vize. A s mojí vizí jsme vždy narazil na default RW, přes který vlak nejede

. Tedy alespoň na úrovni nastavení a zápisu do skriptu co zvládnu já. Nelze naše modely co se jízdních a simulační ch vlastností srovnávat s esem. Je třeba si uvědomit, že Michal nedělá nic jiného než skript, a to několik let, který není hotov. Pokud chce někdo mít rozmanité modely k ježdění, musí to tolerovat. Moje zkušenost je taková, že se jedná o drtivou většinu uživatelů. A pak klidně nad těmi , maximálně, ale opravdu maximálně 10 % v klidu s Honzou mávneme rukou

. Naopak se našlo nemálo uživatelů, kteří by uvítaly dokonce zjednodušené ovládání. A další věc je, že mně osobně nebaví studovat různé příručky a manuály

. Řazení jsem okoukal na jednom krátkém videu z Hurvínka na vysekl na dvanácti řádkách skriptu asi za dvě minuty:) Funguje to a dál jsem to neřešil a řešit momentálně nehodlám

. Kdo mně zná, ví, že nad ničím nedumám

. Prostě nápad, vize, a je to. Jako Honza s modelováním. Když ho to baví, vykouzlí za pár minut úžasný věci. Ale patlat se s něčím, měsíce, roky..... Výsledek musí být hned

. Je to zábava, koníček, odreagování
Jedná se o první CS lokomotivu s mechanickým přenosem výkonu. Už i tak si myslím, že je to malinko nad rámec defultu. Třeba s další překvapíme pokročilejšími vlastnostmi

. A nebo taky ne, když budou rypáci rejpat