Modely Kiski

Připravované nebo vydané modely a skiny do RW
Odpovědět
Hekl338
Modelář
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely Kiski

Příspěvek od Hekl338 »

No, ono si to ani nemohol vediet, ked si to neskumal :D Ako pisal Roman, riesili sme to pred casom u mojej trati, ked to bolo znatelne, kedze ako tak viem, jak sa to ma chovat v reale a v RW je to kravina. Jedine, k comu sme dospeli, ze je to chyba RW, ktoru evidentne nemienia odstranit a jedine riesenie byu bolo vytvarat nakladne vozne prazdne a lozene, s tym, ze by nakladka v RW nefungovala. Takto hmotnost vozna RW zohladnuje vcelku spravne, ovsem nalozenim v RW vobec. Mozno by stalo za to do FAQ nieco v tom zmysle napisat...
Vlastik

Příspěvek od Vlastik »

Už při vyšší zátěži jde rychlost rapidně dolů:
Obrázek
Takže nemúžeš počítat že do kopce pojedeš 80 km/h s 880 tunovou zátěží. :D
KaMat

Příspěvek od KaMat »

Vlasťo vždyť on jede na volnoběh a z kopce.
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

Jen ještě upřesním. Test probíhal způsoben samovolného rozjezdu ze stanice Čremošné s mnoha rozličnými soupravami vozů rozdílných řad a to prázdnými a loženými. Opravdu náš výsledek je podložen praktickými zkušenostmi a výsledky ;)
slowly

Příspěvek od slowly »

Vlasto jsi teď trochu mimo, šlo o volnoběh ;) .
Prosím a už nepište, že mám utaženou ručku :mrgreen: .

Tak mi to nedalo a prostřídal jsem co se dalo (mašiny, vozy...) a opravdu, ložený vozy se chovají jinak.

Pořád tu je jedna věc a to ta, že samotná lokomotiva se rozjíždí stejně jako s loženými vozy, tedy děsně pomalu. Zkoušel jsem jiné loko (150,721,E03.....) a ty se rozjedou pěkně, jako s prázdnými vozy, jen 141 se rozjíždí opravdu pomalinku (z kopce na volnoběh).

A ještě ke zvukům, když se zmáčkně bdělost tak to pípne, pokud se podrží je z toho morseovka, netuším zda je to ok :) .
Vlastik

Příspěvek od Vlastik »

Tak mi to nedalo a prostřídal jsem co se dalo (mašiny, vozy...) a opravdu, ložený vozy se chovají jinak.
Tak to je logické protože prázdný vůz má 20 tun a ložený 88tun. :D
Takže je rozdíl jestli mám za sebou 200 tun nebo 880 tun. :D
KaMat

Příspěvek od KaMat »

Vlastik píše:
Co jsi pil ? :D
Asi by to chtělo pročistit :)
slowly

Příspěvek od slowly »

Vlastik píše:
Bože, to to mám vysvětlovat jak miminu a zrovna tobě jak je to myšlený? Mě přijde, že vůbec nečteš co se tu všechno píše, jen si přečteš jeden příspěvek a na ten něco plácneš :D .
kiski

Příspěvek od kiski »

Páni, tak ako píše Kamat a Roman - píšte sem len problémy a bugy týkajúce sa samotného modelu rušňa. Veci ako tichá húkačka, alebo nefungujúca klávesová skratka, to beriem, ale veci týkajúce sa samotného enginu hry tu nikto z nás nevyrieši, tak to tu prosím nezapratávajte. Podstatné je, že slowly prišiel nato, prečo sa mu to nechcelo rozbehnúť z kopca dole - zabrzdená ručná brzda - mimochodom, ak sa ti to zdá stále pomaly, tak sa nerozbiehaj z kopca dole :lol: :mrgreen: neviem, čo ti mám k tomu viac napísať...

A aby som len netáral do vetra, tak som si dal tú námahu, a za tú istú súpravu som zapriahol namiesto 141 radu 350. Rozbeh z kopca na "voľnobeh" bol presne ten istý... V tomto ohľade rušňu určite nič nie je.

Hekl: teraz mi došlo, čo ten screen znamená... ty vole, normálne si ma vystrašil... :lol: :lol:

Slowly - a hlavne, netreba mačkať tlačítko bdelosti vtedy, keď netreba. To pípnutie totiž presne to znamená - nevyžiadaná obsluha TB... ;)
Braňo
slowly

Příspěvek od slowly »

kiski píše:Podstatné je, že slowly prišiel nato, prečo sa mu to nechcelo rozbehnúť z kopca dole - zabrzdená ručná brzda - mimochodom, ak sa ti to zdá stále pomaly, tak sa nerozbiehaj z kopca dole :lol: :mrgreen: neviem, čo ti mám k tomu viac napísať...
No já pořád neruzumím tomu, proč jste se všichni chytli tý ruční brzdy, že ji mám zataženou? Právě naopak. Copak to nikdo nečte? Copak jste neviděli obrázky a video? To že jsem upozornil na nechunkční klávesové zkratky neznamená, že jsem ji nepovolil.
Nechce se to rozběhnout, pokud máte za mašinou ložený vozy, pokud jsou prázdný tak se vlak rozjede v pořádku, na což tu Roman s Heklem upozornili, je to chyba hry, tak ok.
Poslední na co jsem upozornil je to, že i samotná mašina (solo) a to pouze 141 (E499), se rozjíždí stejně pomalu jako s loženými vozy což ostatní lokomotivy nedělají. Proto si myslím, že to může být i mašinou. Zkuste si solo mašinu rozjet va volnoběh z kopce.

Dávám je poznatky co se mi nezdájí, to že z toho vyleze chyba hry, nebo něco jinýho je přece dobře. Alespoň jsem něco napsal oprati ostatním a myslím to dobře, jen jako zpětnou vazbu. Model je samozřejmě parádní ;) .
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

Tak Jsem ji pořádně provětral a musím pochválit.
Nějaké připomínky bych sice měl, ale sám za sebe vím, že každý dělá to co umí a nějaký strop máme všichni ;) .
Co musím pochválit, je opravená charakteristika. Ta jedna z prvních pojízdných verzí, co jsem měl možnost testovat to měla dost bídný a nedalo se s tím moc jezdit. Teď je to tak nějak, jak Jsem si představoval ;) .
Pokud by byl zájem, klidně ten scénář, co jsem si upravil pro bobinku dám ke stažení....

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Hekl338
Modelář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hekl338 »

kiski píše:Hekl: teraz mi došlo, čo ten screen znamená... ty vole, normálne si ma vystrašil... :lol: :lol:
Fakt? Takze je spravne, ze neobsluhujem tlacitko bdelosti, smetak padne dolu, ale masina taha dalej aj bez stavy? Tak podla mna nie :mrgreen: Ale ak to nerobi inym, mam cosi zle len ja.
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

Hekl338 píše:
kiski píše:Hekl: teraz mi došlo, čo ten screen znamená... ty vole, normálne si ma vystrašil... :lol: :lol:
Fakt? Takze je spravne, ze neobsluhujem tlacitko bdelosti, smetak padne dolu, ale masina taha dalej aj bez stavy? Tak podla mna nie :mrgreen: Ale ak to nerobi inym, mam cosi zle len ja.
No, tak nemožnost vypnout VZ mě teda irituje ze všeho nejvíc. Prakticky při každém externím pohledu jsem stál a to i v případě, že jsem se snažil v určité periodě mačkat "Q". Ale stál jsem, nevšiml jsem si, že by mi mašina táhla dál....
Hekl338
Modelář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hekl338 »

No prave, ja v podstate tiez nie, az po chvili, ked cumim na to, ze rychlost napada, kedze to slo do kopca.:D A v pohode ide este pridavat vykon. Ale tak skuste aj ostatni, mozno mam cosi blbo ja no. Hoci uz som masinu raz zmazal a dal znovu a i tak.
kiski

Příspěvek od kiski »

Hekl, teraz som mašinu prebehol a naozaj asi budeš mať niečo blbo. VZ zasiahne, padnú zberače, rýchlobrzda, a mašina stojí. Vôbec nefičí ďalej ako tebe. Takže tak. Ani mi nikto nič okrem teba podobné nedával... Asi si jediný, komu to robí.

No VZ-ko sa naozaj nedá vypnúť. S tým sa budete musieť všetci zmieriť :lol: :roll:

Ale slowlymu sa musím ospravedlniť - pri skúške samotných mašín na rovnakom úseku pri rovnakých podmienkach (porovnávané s 350) sa naozaj mašina rozbieha dolu kopcom na voľnobeh neúmerne pomaly oproti 350. Budem sa musieť mrknúť na blueprinty simulácie, podľa mňa tam bude niekde pes zakopaný. Ale kde, zatiaľ netuším. Ak niekto na niečo príde, sem s tým. Takže slowly - prepáč, mal si pravdu... :? :oops:
Braňo
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

kiski píše:
No VZ-ko sa naozaj nedá vypnúť. S tým sa budete musieť všetci zmieriť :lol: :roll:
Což je při vší snaze o realitu dost úlet ;)
Hekl338
Modelář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hekl338 »

Mozno mam. Ale tri krat, rucne som zmazal tvoju zlozku z RW, znovu nakopiroval do Assets, clear cache, spustim scenar, stale padne zberac, masina ide dalej. Bavime sa ciste o tomto baliku http://uloz.to/xH4Miezx/141-pack-v1-01-zip, predosle verzie som nemal, ziadne medziopravy. Ale ak som jediny, nerieste to no :D
kiski

Příspěvek od kiski »

Tak ľudom sa nezavďačíš - keď je mašina pikovláčik, je zle, keď sa musí mačkať VZ ako v reále, tak je tiež zle... Holt a teraz si vyber :lol: :lol:

Stále bádam nad tým brzdením, ešte som stále neprišiel na nič. Porovnávam blueprinty - myslel som, že keď nemám rovnakú hodnotu Handbrake pre loko aj pre vlakovú brzdu, že to robí šarapatu. Ale aj keď tam dám rovnaké hodnoty, furt je tá loko brzdená. Tak nechápem. Odpor vzduchu? Alebo čo to môže byť... Fakt som v koncoch :(
Braňo
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

kiski píše:Tak ľudom sa nezavďačíš - keď je mašina pikovláčik, je zle, keď sa musí mačkať VZ ako v reále, tak je tiež zle... Holt a teraz si vyber :lol: :lol:

Stále bádam nad tým brzdením, ešte som stále neprišiel na nič. Porovnávam blueprinty - myslel som, že keď nemám rovnakú hodnotu Handbrake pre loko aj pre vlakovú brzdu, že to robí šarapatu. Ale aj keď tam dám rovnaké hodnoty, furt je tá loko brzdená. Tak nechápem. Odpor vzduchu? Alebo čo to môže byť... Fakt som v koncoch :(
Ale VZ v reále můžeš vypnout :) . U zamračených je to taky mimo stanoviště a já na to mám klávesovou zkratku. Taurusy taky nemají PZB a SIFU "po ruce" a vypínají se klávesovými zkratkami. To samé nová BR 155.
Jinak hledáš špatně ohledně té adheze :)
Špatně jsi to obšlehl z našeho nastavení 151/350 . Je tam parametr RollingFrictionCoefficient 0.00085 a ty máš 0.0085 . :roll:
slowly

Příspěvek od slowly »

Já měl obě verze, taky mazal složky atd., ale po neobsloužení VZ mašina padne a stojí v obou verzích, tedy u mě.

Kiksi v poho, hlavně že už víš co jsem myslel ;)

Ještě ke zvukům. Při externím pohledu je hodně slyšet to přepínání stupňů, tam bych to asi potlumil, nebo vypnul (jen názor). Nevím jak je to tedy dělané a provázané ;) .
Odpovědět