Nová verze kolejiva 4.0 z 20.04.2011
Nové:
Z technických a estetických důvodů jsem byl nucen dříve vydávaný balík rozdělit na 3.části,
a) kolejivo,tunelové portály,mostovky,přechodnice,
b) všelijaké loft násypy,opěrné zdi a podobně cca 50modelů,
c) loft přejezdy.
Zásadní novinkou jsou nové tunelové portály,neb ty co zde dosud byly to byl děs a hrůza,v tomto smyslu už nebudou rozděleny na elektrika/diesel a nebudou součástí kolejí.
Nově budou v samostatné složce "Tunnels" a bude tam více druhů a to beton(foceno nové spojení) a stará zed,dále kvůli možnosti naváděcích pruhů v tunelu a budou i odlišeny délkově tak že 10m bude bez pruhů,25 a 50m s vodícími pruhy.
Všechny tyto náležitosti krom kolejiva doznaly i svých složek se svými texturami,tím jsem docílil stavu kde jsem měl chaos pomalu ve všem neb jsem šetřil a sdílel co se dalo,bohužel výsledek byl akorát chaos.
Instalace:
Pro zachování kompatibility z předešlé verze jsem se omezil na kosmetické změny které nenaruší už položené kolejivo,toto se ovšem nevstahuje na loft náležitosti jako jsou všechny násypy,loft přejezdy,loft tunelové portály a tunelový portál pro 1 kolej,toto všechno je před touto instalací nutné z trati odstranit!
Po odstranění všech vypsaných náležitostí ,je potřeba odinstalovat verzi z 25.11.2010 a popřípadně i starší verze kolejiva,jak jsem už upozornoval od verze 3.0,nejsou podporovány koleje rezavé a žula,tak pokud někdo má ještě starou verzi tak odstranit i tyto náležitosti a odinstalovat i verzi 2.0.
Po odinstalaci se vše z Rw odstraní ( ze složek né z trati) a nainstalovat první vydaný balíček kolejiva z verze 4.0,tím se zase vše vrátí do normálu a v trati se pozmění textůry podloží a low kolejí,ostatní zůstane stejné.
Pokud se vám při prohlídce trati v editoru uvidíte toto:
označuje to že chybí textůra podloží (použitá kolej s podložím nepodporující verzi 4.0)

pokud se vám stane toto že mezi dvěma spoji budou koleje zakončeny červeným ukazatelem a při kliknutí do prostřed se mi ukáže červeně orámovaný obrazec koleje tak to znamená že uvedená kolej není podporavána a kompatibilní s verzí 4.0 a je potřeba řešit to bud nainstalování starší verze kolejiva a po odstranění a nebo úpravě pak nainstalovat zpět novou verzi 4.0,pokud to neuděláte tak vám RW hodí chybu což má za následek pád.
A to samé platí i v případě tunelových portálů a násypů!
Download zde :
http://forum.railworks2.cz/viewtopic.ph ... 3134#p3134