Tak jsem malinko pokročil. Ještě dodělat lucernový výtah a je hotovo po modelové stránce.
Ty animace není problém udělat jakkoliv, ale po zhlédnutí několika videí jsem zjistil, že se každé návěstidlo chová jinak... Tak to hrotit moc nebudu.
Ad animace: Tak to určitě, a taky se bude i stejné návěstidlo chovat pokaždé jinak, protože závisí, jak už tady někdo poznamenal, na právě obsluhující osobě (jinak se bude chovat, když ho bude přestavovat nějaká silná osoba a jinak když nějaké tintítko), nicméně přesně plynulý pohyb je, řekl bych, "nereálný", takže jestli by to šlo, tak aby to bylo alespoň trochu "trhavé".
Tak nějak zjednodušeně jsem dodělal výtah. Ale mám dotaz, pokud to někdo bude vědět. Co jsem vypozoroval z těch výkresů (nikde jsem nenašel detail) je clona ovládaná tak, že táhlo od ramene tlačí na kulisu, která přes čep přestaví clonu (ta provede rotaci) ? Je to logické, ale nejsem si jist. Z největší pravděpodobností se na to stejně vykašlu, protože to ve hře nebude nikdo zkoumat a nebude to ani vidět, ale spíš mě to zajímá z technického hlediska.
Tak nějaká ukázka z přípravy lokomotivy 721. Stejně to asi dělám jen pro sebe, protože scénáře nikdo netvoří a tak to nebude využito https://youtu.be/BgdfpB4ERJk
Toho se určitě využije!! Já mám v hlavě jeden scénář, který jestli se povede, tak myslím, že by mohl stát za to. Zatím ale ještě jsem ve fázi přemýšlení a nabírání inspirace. Leč tohohle stoprocentně využiju!!
Roman to je skvela vychytavka! Ja ju urcite vyuzijem..ale verejnych scenarov vydavam malo lebo si ich robim zvacsa s vlastnou skladbou vozidiel, casto komercnych..
Tak zase nějaké kostrbaté stromečky . Tentokrát pokus o borovici .
Ono není až tak těžké podle nějaké fotografie vymodelovat strom, ale optimalizovat ho pro hru už docela jo. Divily by Jste se, jak u blbýho stromku naskakují polygony
A tak se optimalizuje a ubírá, ubírá....