Tak jsem prožil zase jeden šílený den s RW 12. Ráno jsem si všiml, že se mi špatně vykreslují stíny. Přesněji řečeno se nevykreslují u objektů s nízkým LODem. Podívejte se na první dva obrázky. Zatímco dům, který má LOD asi 1500m se zobrazhuje dobře, tak komíny a lampa stín vůbec nemají. Jestli se nepletu, tak mají LOD kolem 200m. Na druhém snímku je vše v pořádku. V pořádku už ale není fakt, že oba snímky jsou udělány při jednom spuštění mapy. Nejdříve bylo vše jako na snímku 1, pak jsem přešel do editoru a začal dávat do mapy své objekty ( různé ). V jednu chvíli jsem si všiml, že stíny se najednou objevují i u lampy a komínů. Jak a kdy k tomu došlo nevím.
Na snímku 3 je vidět, že se objevuje pouze stín kamenného mostku, který má LOD nastaven na 1000m, zatímco zábradlí ( 110m) a násep u mostku (200m) e neobjevuje. Na snímku 4 je vše zase ok.
Všiml jsem si i dost absurdní situace, kdy se v jednom místě mapy stíny u objektů nezobrazovaly vůbec, ale asi o 700m dál ano. Posouval jsem lampu, která na jednom místě v mapě stín neměla, až jsem dorazil na místo, kde byla vidět asi půlka stínu a pak na místo, kde byl stín vidět celý. Blázinec.
Původně jsem si myslel, že je chyba u mých objektů, ale nakonec jsem našel nějaký jejich barel či sud, který má taky nízké LODy a taky se u něj stín nezobrazuje dobře.
Nenašel jsem u toho žádné pravidlo, uzavřu mapu, stíny jsou ok. Vyexportuju nový objekt ( opravený), který je v mapě již umístěn, otevřu mapu a co myslíte ? Stíny nikde.
Kdybych napsal krátký dopis na jejich helpdesk, byl by někdo ochotný to přelouskat do angličtiny ? Budu stručný.
Jedinou nestandartní věc, kterou jsem v posledních dnech udělal je, že jsem včera spustil hru bez použití TSX.