Mapy.cz do RailWorks

Programy a utility k RW
Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm »

Zřejmě editace konfiguračního souboru nějakým editorem nepodporujícím Unicode.
Ale víc toho nevyčtu :)
Zkuste vymazat veškerou diakritiku z konfigu.
JH
Stavitel Já
Příspěvky: 4
Registrován: úte 19. kvě 2020 22:39:47

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od Stavitel Já »

Udělal jsem, ale teď mi pro změnu píše program toto:

17:45:16 Start aplikace!
Traceback (most recent call last):
File "main.py", line 893 in <module>
Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm »

Stavitel Já píše: sob 28. lis 2020 17:52:29 Udělal jsem, ale teď mi pro změnu píše program toto:

17:45:16 Start aplikace!
Traceback (most recent call last):
File "main.py", line 893 in <module>
Tak to je zajímavé :?
Podle toho textu výše z toho nejde poznat absolutně nic, každopádně vzhledem k tomu že se provádění ukončilo ještě předtím než začalo, tak bych se zřejmě smířil s tím že to fungovat nebude.
JH
Stavitel Já
Příspěvky: 4
Registrován: úte 19. kvě 2020 22:39:47

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od Stavitel Já »

Omluvám se, omylem jsem zprávu odeslal, dřív než jsem ji dopsal.

Každopádně problém mám stejný jako měl tady Hekl, před tím, než přepnul na češtinu, ale problém je v tom, že já mám všechno v češtině.
elJouzka
Příspěvky: 11
Registrován: pon 31. říj 2016 21:50:55

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od elJouzka »

Zdravím mám problém s načítání map. Cca půl roku vše fungovalo jak má, ale teď se mi nenačítají žádné nové obrázky. Pouze ty co už se jednou načetli. Vubec nevím co s tím. Děkuji za radu.
DanRW
Příspěvky: 1
Registrován: sob 13. bře 2021 20:18:12

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od DanRW »

Nejaké rady? https://ctrlv.sk/ujpY
fmmf
Příspěvky: 1
Registrován: ned 28. bře 2021 12:48:10

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od fmmf »

DanRW píše: sob 13. bře 2021 21:30:24 Nejaké rady? https://ctrlv.sk/ujpY
Před pár dny jsem se chtěl pustit do stavby tratě a taky jsem s tím chvíli bojoval, až jsem nakonec zjistil, že problém je ve vypisování do konzole.

Na poslaném obrázku je vidět, že program používá výchozí kódování znaků příkazové řádky tvého systému (CP 437), které ovšem není kompatibilní s českými znaky.

Verze bez konzole by měla fungovat správně (aspoň mně funguje), tak bych zatím používal tu.

Pro verzi s konzolí je třeba spustit příkazovou řádku (cmd.exe) jako Administrátor a následujícím příkazem změnit používané kódování na nějaké podporující češtinu (CP 852, CP 1250, CP 65001):

Kód: Vybrat vše

chcp 65001
Potom je třeba přejít do složky se staženou aplikací a spustit ji; například takto:

Kód: Vybrat vše

cd C:\Users\<User>\Downloads
.\MapyCZForTS.exe
(je důležité aplikaci spustit přes příkazovou řádku ze stejného okna, kde bylo změněno kódování; v novém okně by to nefungovalo, jelikož změna je jen dočasná pro aktuální okno)

Protože mě ale už přestalo bavit to pořád pouštět takhle a zdrojový kód aplikace je open-source, tak jsem se pustil do úprav aplikace; mimo jiných i aby fungovala bez ohledu na výchozí nastavení příkazové řádky. Až bude opravená verze hotová, přidám sem odkaz.
Odpovědět