Mapy.cz do RailWorks

Programy a utility k RW
Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm » pát 16. lis 2018 17:00:25

Vzhledem k neaktuálnosti Google map na mnoha místech republiky jsem pro potřeby KaMata vytvořil aplikaci na podstrkávání hře mapové podklady Seznamu, místo Googlovských.
No a protože jsem na tom strávil poměrně dost času, tak jsem se rozhodl, že to dokopu do zveřejnitelné verze.
Přibylo úplně základní GUI, aby to vypadalo alespoň trochu user friendly, log soubor a ošetření pár vyjímek :lol:
Složka s celým projektem a !!=>MANUÁLEM<=!! na GitHubu.
Exportovaný exáč s konzolí
(nic zajímavého tam není, doporučuji používat jenom pro potřeby řešení problémů, beztak je všechno co je tam logované i do souboru.)
A exáč bez konzole pouze s GUI.
Případné chyby / připomínky / návrhy na vylepšení plz buď sem, nebo na Git.
Naposledy upravil(a) JachyHm dne pát 16. lis 2018 18:59:08, celkem upraveno 1 x.
JH

KaMat
Příspěvky: 1308
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od KaMat » pát 16. lis 2018 17:45:12

Jen doplním, že mapy fungují i na Slovensku.

Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm » pát 16. lis 2018 19:13:45

Jinak doporučuji používat zoom 19 - tj. ten o jedno zprava. Na tom je to zkoušené a nevim, jak se to bude chovat na ostatních. ;)
JH

Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm » ned 18. lis 2018 2:20:31

Na Kiskiho žádost přidaná podpora pro volbu kýžené zobrazované vrstvy. Aktuálně jsou k dispozici veškeré mapové vrstvy, které Seznam nabízí.
JH

popocatepetel
Příspěvky: 83
Registrován: pát 21. led 2011 19:11:58

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od popocatepetel » úte 20. lis 2018 4:42:29

Ahoj JachyHm. Veľmi pekne ďakujem za tento program. V podstate by sa mi bez tohto programu nedalo stavať, keďže RW decals s GoogleEarthom 6.1 už nefunguje. Teda, GE 6.1 mi nemôže načítať dáta zo servera, len novšie verzie GE a s tými zase nespolupracuje RW Decals. A ten nástroj čo je v editore v Train Simulátore mi nechce zobraziť satelitné snímky z google máp. Vedel by ste, prosím Vás, do toho Vášho programu dať aj možnosť podkladov z google máp? Ten Bing je super a perfektne detailný, ale na niektorých úsekoch mi ukazuje ešte staré podklady. Bol by som Vám za to veľmi vďačný.

Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm » úte 20. lis 2018 13:44:23

RW decal jsem nikdy nepoužíval.
Používal jsem jenom Google Mapy v editoru, ale ty jsou na hodně místech prehistorické.
Jak přesně to nefunguje? API jsi tam zadával? Jinak Google mapy fungují vždy, když vypneš překládání za Seznamovské.
JH

popocatepetel
Příspěvky: 83
Registrován: pát 21. led 2011 19:11:58

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od popocatepetel » úte 20. lis 2018 15:33:58

Zadával som API. Kedysi som s tým experimentoval, všetko fungovalo, len mi na tom liezlo na nervy to, že som nemohol natiahnuť koľaje na diaľku, medzi stanicami, pretože mi to vytvorilo podklad len na blízkom okolí. Viem, že sa dá nastaviť ten podklad na tuším max. 7x7, ale to mi bolo málo, tak som používal ten RW Decals. Lenže GE 6.1 už neťahá dáta zo servera, tak musím používať google mapy. Ale tie mi nejaku nejdú. Mám všetko nastavené, ale podklady nikde. Fungujú len podklady cez Váš program. A tam sú niektoré oblasti už staré, potreboval by som aj nejako spojazdniť google mapy. Viem, že tie by mali ísť ak si vypnem mapy cz, ale netuším v čom je problém. Tak som sa Vás pýtal, či by sa to nedalo nejako okašľať, keby ste do toho programu dal možnosť zapnúť aj google mapy. Dúfam, že som to napísal nejako zrozumitelnejšie.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 935
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od Hekl338 » úte 20. lis 2018 17:58:02

W 10 64 bit, nejaky napad? https://imgur.com/a/rwh9SCU

Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm » úte 20. lis 2018 19:35:45

Ahoj,
netuším co by to mohlo být. Takový error jsem nikdy neviděl. :o
Řešil jsem se Sašou v souvislosti s W10 jiný error, ale ten je už ošetřený a fungovalo to.
Tohle je evidentně nějaký problém ještě při kompilaci. :?
Každopádně zkusím to ještě dneska vyřešit.
JH

Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm » úte 20. lis 2018 23:25:01

Nahraná aktuální verze. Je překompilovaný bootloader pod mingw-64 na W7 s MSVCR v.1900 64bit a MSVC tools 14.15.26726.
Obojí by měly být aktuální verze MSVC(R/P). Pokud to nepůjde teď, tak musím s politováním oznámit, že se jedná o nějakou vnitřní chybu Pythonu a bohužel s tím nepůjde asi nic dělat.
JH

Míla
Příspěvky: 532
Registrován: pon 17. srp 2015 13:59:17

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od Míla » stř 21. lis 2018 8:55:02

Ahoj ,
poslední dobou nemohu načíst mapy Google do editoru,( o tom jsem psal) řešil jsem toto s Michalem,jelikož Google má nové podmínky ohledně platební karty. A tak jsem uvítal jako podklad mapy cz.
Stáhl jsem MapyCZforTS_no_command_line.exe, otevřel jako správce, nastavil mapy letecké 2014-2015, zapnul je a otevřel RW. Nastavil jsem zoom jeden dílek zprava, spustil trať, stiskl Ctrl+G a nic, jen modré kruhy. Zápis byl tento, viz screen.
Zda je to mezi PC a židlí či jiná příčina, nevím. Můžete mě s tím poradit? Rad bych dokončil A_Kladské pomezí, ale bez map to nepůjde.
Děku
log.png
ji.
Míla.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 935
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od Hekl338 » stř 21. lis 2018 9:54:00

Update nepomohol, hlasi to rovnaky problem. Takze som rozchodil google a pokracujem s nim.

Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm » stř 21. lis 2018 14:18:35

Ad. Míla:
To vypadá, jako kdyby došlo k chybě při zápisu do souboru hosts, bo aplikaci nedošel jediný požadavek. :?
Klikl jsi na to tlačítko "zapni mapy.cz"? Jinak projde požadavek na Google v nemodifikované podobě. Takže pokud Google nefungoval předtím, tak by nešel ani teď. A nejsem si teď z hlavy jistý, jestli to něco printuje do logu, když na to tlačítko uživatel klikne.
Pokud ano, jsi schopný spustit hru s Logmatem a vyplivnout sem obsah?

Ad. Hekl:
Tak to asi bohužel. Jedinně ještě můžu zkusit zkompilovat aplikaci do 32bit, ale pochybuju, že to pomůže. Tak jako tak chyba je nahlášená přímo vývojářům Pythonu, tak uvidíme. Ale míň jak rok tomu nedávám. :?
JH

Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm » stř 21. lis 2018 15:37:58

Ad Hekl:
Nahraná verze 0.4.1.5, znovu přebuildnutý bootloader, upravených ještě pár dalších věcí. Zbavil jsem to kompletně jakýchkoli lomítek a neescapnutých charakterů. Zkus ještě jednou prosím.
Jinak rozhodně doporučuji to nemít ve složkách s diakritikou, neboť to rozhodně taky může dělat problém, jakkoli mbcs se používá převážně pro Asijské jazyky.

Ad. Míla:
Přidáno ještě pár věcí do logu, co mi snad pomůže, kdyžtak prosím zaškrtni v menu "rozšířené logování" a případně spouštět hru s parametry

Kód: Vybrat vše

-LogMate -SetLogFilters="All"
Předem se všem omlouvám za komplikace, ale zkoušel jsem to na všech mně dostupných systémech, tedy W7, W8 a KaMat se Sašou na W10. Všude to šlo takže opravdu netuším, kde jinde by mohl být problém. Ale pokusím se to co možná nejrychleji řešit ;)
JH

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 935
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od Hekl338 » stř 21. lis 2018 16:38:27

Takze zmena, ale aplikaciu to aj tak nedokaze spsutit https://imgur.com/a/YNlZSdA

Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm » stř 21. lis 2018 16:52:23

To už je lepší! To alespoň vím co znamená :lol:
Horší je, že totálně netuším proč by to nemělo najít v Unicodu "ž"...
Leda, že by za to nějak mohla Slovenčina a její kódování. To jsem neověřoval, to je fakt.
Ale přijde mi to mimořádně divný.
Nepoužíváš na něco Python nějakou jinou verzi?
JH

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 935
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od Hekl338 » stř 21. lis 2018 19:37:22

Tak po prepnuti widli do cestiny dalsia zmena :D https://imgur.com/a/n9A52di
Naposledy upravil(a) Hekl338 dne stř 21. lis 2018 20:07:17, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm » stř 21. lis 2018 19:41:05

Ad Hekl a Míla:
Nahraná nová verze 0.5.1.6. Opravuje zamrzání a práci s konfiguračním souborem a hlavně opravuje práci se souborem hosts, kterou jsem nechtěně zmršil viď. Heklův poslední problém. Taky používá 127.0.0.1 místo IP adresy počítače. Z nějakého důvodu tohle na Windows 10 nešlo. 127.0.0.1 funguje. Snad už to teď bude bez problému. A až se Sašou vyřešíme lítání čtverců o pixel doleva a doprava, tak už to bude dokonalý. :lol:
JH

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 935
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od Hekl338 » stř 21. lis 2018 20:29:19


Uživatelský avatar
JachyHm
Příspěvky: 126
Registrován: stř 08. říj 2014 17:43:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapy.cz do RailWorks

Příspěvek od JachyHm » stř 21. lis 2018 20:42:45

Nojono... Protože jsem to zapomněl odkomentovat, když jsem to s Mílou zkoušel. :lol:
Teď už to snad sakra bude fungovat :lol:
JH

Odpovědět