Počítačové sestavy

Vše o HW a OS v souvislostí s RW
Odpovědět
Jurajs_89
Příspěvky: 666
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » čtv 15. čer 2017 17:07:27

Ahoj, tak opět přicházím s otázkou.
Občas se mi stane, že když spustím hru, nebo se ze hry přepnu do Woken, tak se změní obraz. Text a celkově obraz je daleko hrubší a vzhledově horší než předtím. Jediný co pomůže, tak se reset (obnovení továrního nastavení) na monitoru. Máte nápad, kde by mohl být problém? LCD 24", Benq GW2470H FHD
Díky. A děkuji všem, kteří mi pomohli s výběrem sestavy ;) :) .
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Brtnik
Příspěvky: 62
Registrován: stř 08. bře 2017 20:58:04

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Brtnik » čtv 15. čer 2017 20:15:56

Zdravím,
takové chování jsem viděl u kolegy,když monitor jel přez HDMI kabel,jen mě mate,že píšeš,že ti to dělá jen občas.Předpokládám,že taky jedeš na HDMI kabel.Půjč si někde kabel VGA a k tomu redukci na DVI a zkus to přez něj.Jaký používáš rozlišení ve hře? 1920x1080? Pokud jiné,může to v kombinaci s HDMI dělat i ono.Jesliže to dělá jen občas,aby nebyl monitor nějakej nemocnej.Jakým způsobem se instalovali ovladače grafiky??Nejlepší by bylo to pustit přez DVI kabel,ale tento monitor ho nemá.......... :idea:...........vyzkoušet comp na jiným monitoru........

p.s. - ale taky jsem viděl monitory zapojené přez HDMI kabel a bez problému......variant je mnoho........

Jurajs_89
Příspěvky: 666
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » čtv 15. čer 2017 21:32:16

No jasně, jede to přes HDMI. Ovladače jsem já neinstaloval, jsem línej a nechal jsem si PC složit v CZC. Já tam pak jen dal aktualizaci.
Rozlišení neměním, ve všem je pořád 1920x1080. Můžu ještě zkusit jiný HDMI vstup a nebo kabel DVI -> VGA.
Ale pokud pomáhá reset monitoru, tak bych to viděl na monitor.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Jurajs_89
Příspěvky: 666
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » pát 13. zář 2019 14:28:59

Ahoj, potřeboval bych pomoci s výběrovým řízení na nový monitor.
Při přesunu PC na nový místo mi bohužel (spíš ale bohudík :lol:) neprošla stávající kombinace 2x malý monitor, tak se musím poohlédnout po jednom velkém.

Mé požadavky jsou následující:
  • úhlopříčka větší než 30"
  • zaoblená obrazovka
  • rozhraní Displayport
  • frekvence minimálně 100 Hz
  • cena do 20t Kč
  • funkce Gsync by byla skvělá, ale značně prodražuje, tak nevim, jestli má smysl
  • rozlišení 3440 x 1440 je dost velkým plusem nad 2560 x 1080
Favoritem je Samsung C34F791, a dalšími účastníky pak Acer XZ350CUbmijphz (horší rozlišení) a AOC AG352QCX (horší rozlišení).

Dodání signálu mají na starosti procesor Intel corei7 7700 a grafická karta MSI GeForce GTX 1080 ARMOR 8G OC.
Díky všem za rady.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Uživatelský avatar
sasule
Příspěvky: 364
Registrován: pon 16. zář 2013 10:07:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od sasule » sob 14. zář 2019 10:55:09

Já bych šel do toho Samsunga. Plusem je rozlišení a taky hraje roli i moje osobní preference, neb Samsunga (o dost staršího) vlastním a jsem naprosto spokojený. Barvy jsou proti Aceru nebo Fujitsu někde úplně jinde.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 2085
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Roman » sob 14. zář 2019 16:57:12

Osobně taky doporučuji Samsung. Jeden vlastním a podání barev je úžasný. Až jsem se zděsil, jak moje modely v RW mají syté odstíny textur. :lol:

Jurajs_89
Příspěvky: 666
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » ned 15. zář 2019 13:31:53

Kluci díky, nakonec jsem objednal tohle https://www.czc.cz/philips-349x7fjew-le ... 63/produkt , jen mají chybu v popisku, není 60 Hz ale 100 Hz.
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Jurajs_89
Příspěvky: 666
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Jurajs_89 » pon 25. lis 2019 20:34:02

To bych to nebyl já, abych toto téma opět trochu neoživil :lol:.

Poslední dobou se mi stává, že mi hra padá na chybu s pamětní. Spouštím 64b verzi při 16 GB a obzvláště na Kladském pomezí v České Třebové hra nemilosrdně padne. Můžou být na vině i například chybějící vozidla či objekty nebo prostě nestačí kapacita ramky a je potřeba provést upgrade na 32 GB?
Log z Log mate můžu případně přiložit.

Tradičně děkuji za názory a odpovědi ;).
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 512
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Michal » pon 25. lis 2019 20:50:30

Obávám se, že na tuhle chybu nepomůže ani svěcená voda. :)

bobishood2
Příspěvky: 14
Registrován: pát 05. dub 2019 16:23:44

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od bobishood2 » úte 26. lis 2019 19:45:22

taky to nechápu, mám PC na hraní ve 4K a hra neuvěřitelně padá..optimalizace katastrofální..
:oops:

Subterra
Příspěvky: 249
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Subterra » úte 26. lis 2019 20:15:17

já jsem vymyslel tohle https://www.youtube.com/watch?v=exs2tC_HrvQ a dost lidem to pomáhá.

KaMat
Příspěvky: 1310
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od KaMat » úte 26. lis 2019 20:44:36

bobishood2 píše:
úte 26. lis 2019 19:45:22
taky to nechápu, mám PC na hraní ve 4K a hra neuvěřitelně padá..optimalizace katastrofální..
:oops:
PC na hraní ve 4k? To existuje? :D

bobishood2
Příspěvky: 14
Registrován: pát 05. dub 2019 16:23:44

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od bobishood2 » čtv 28. lis 2019 20:56:35

CPU: Intel Core i9-9900K
GPU: NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti 11GB
RAM 64 GB DDR4
HDD 1: 512 GB M2
HDD 2: 2TBB SSD

myslím si, že celkem fajn PC na hraní her..

Všechny hry beží na full, jen RW padá, občas háže chyby, hlášky..nechápu to. Neřeknu, kdybych měl šunku pc, ale myslím si, že mám celkem dělo :D

KaMat
Příspěvky: 1310
Registrován: stř 23. pro 2009 22:04:51

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od KaMat » čtv 28. lis 2019 22:02:54

PC je samozřejmě hodně luxusní, ale opravdu můžeš hrát vše ve 4k plynule na 60 fps? / nastavení detailů / nastavení parametrů v ovladačích grafiky. Nebavme se teď o RW - To je šrot.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 2085
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od Roman » pát 29. lis 2019 12:42:29

Minimálně TSW mu na 60 fps ve 4K poběží až na kritická místa (velké stanice) určitě :lol: . Když to většinou zvládne mé PC, a to mám pouze i7-7700 3,60 GHz a RTX 2070... A k tomu ještě hru "popostrčenou" modifikací engine.ini.
RW je prostě co se engine týče už úplně za zenitem. Hlavně nestabilita u addonů třetích stran je do nebe volající (hlavní důvod, proč jsem se s touto hrou přestal vztekat). Čekat pět minut načítání na pád hry? Na to opravdu nemám nervy :lol: .
Ale autorům v nejbližší době nic jiného než zůstat u RW nezbývá.. TSW mít editor nebude a konkurenční hra z oblasti železniční simulace s editorem na obzoru není. Ale má to jednu výhodu. Kdo hraje RW a tvoří do něj, ušetří za upgrade HW :lol: :lol: :lol: .
Jinak na své konfiguraci mám problém cokoli spustit na vysoké detaily ve 4K a nepadne to pod 30 fps. 60 fps je spíše vyjímka. Ale zase takovej hráč nejsem...

bobishood2
Příspěvky: 14
Registrován: pát 05. dub 2019 16:23:44

Re: Počítačové sestavy

Příspěvek od bobishood2 » pát 29. lis 2019 13:08:37

Mám 2K monitor :-) na 4K 60 FPS to není, to si myslím, že bude spíše o nových generacích GPU co vyjdou příští rok..


Nicméně, RW je extrémní posun oproti MSTS - nechápu, jak někdo může MSTS v dnešní době hrát. Je škoda, že nikdo nenabídl panu Šemorovi, že se celá trat předělá do RW...

Odpovědět