Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Vše o HW a OS v souvislostí s RW
Odpovědět
michal3110
Příspěvky: 61
Registrován: pon 30. dub 2012 19:53:32

Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od michal3110 » pát 09. říj 2015 21:49:30

Ahoj, aké parametre by mal mať PC aby zvládal všetko na maximum? vrátane (MSAA+Antialiasing) diky

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od Hekl338 » sob 10. říj 2015 0:29:11

Tazka otazka. V prvom rade zalezi, ake rozlisenie chces pouzivat. Ak 1280x1024 postaci aj striedna trieda. Ak rozlisenie HD, 8 jadrovy procesor, RAM 8GB, lepsie 16GB, grafika Nvidia GTX750 Ti (4GB) a viac (GTX 960), pripadne ekv. ATI (AMD). K tomu adekvatne zdroj, zakladova doska. Ak chces vyssie rozlisenie, tak ta GTX 960 (prip ekv.) je nutnost. Idealne SSD HDD, dva fyzicke (System, data). V RW sa vyplati pouzivat zamok FPS, pretoze pri lepsich zostavach mas kludne 60FPS a skokovo kludne padne na 35 a nie je to nic prijemne. 30FPS myslim bohate postaci. Je to len moja skusenost, podla toho co vsetko som odskusal, sto ludi, sto chuti ;)

michal3110
Příspěvky: 61
Registrován: pon 30. dub 2012 19:53:32

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od michal3110 » sob 10. říj 2015 9:16:20

Díki Hekl presne od teba radu som potreboval vzhladom na screeny a podobne.

Aktuálna zostava:

Intel i5 - 4690k overclock na 4,2GHz
základná doska: Asus Z97 - P
grafika: Sapphire R9 380 4GB
16GB RAM
zdroj Seasonic S12sII 520W
RW mam nainštalované na HDD disku Toshiba 2TB (7200RPM 64MBcachce)
mám aj SSD tak ak by to pomohlo prehodím to nan. (Crucial M500 250GB)
A pr Romanovej trati som nastavil 2x2ssaa (či ako sa to píše) a 4x anistropné filtrovanie.
Inak všetko na maximum vratane vody a viditelnej vzdialenosti a fps bolo kolísavé od 25 po 60 záležalo na úsekoch. Ale nedáva mi to zmysel prečo. Ved to by malo utiahnuť tá zostava zase není najhoršia. Mal som GTX 960 2GB Strix a včera som ju bol meniť za tu AMD Sapphire. Ale bojím sa že ta Nvidia mala lepší výkon v RW ako AMD. Možno sa mýlim.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od Hekl338 » sob 10. říj 2015 10:45:52

Anisotropne filtrovanie je lepsie dat na 8x, ma zasadny vpliv na rozmazavanie textur, viditelne hlavne pri bocnom pohlade na supravu. Zrut vykonu v RW je depth of field a adaptive bloom. Z mojho pohladu krajsi obraz neprinasa ani jedno z nich, skor naopak, lepsie vypnut. 2x2SSAA je kompromis a zvladne to vacsina zostav. Pouzivam 3X3SSAA, coz je maximum. AA ma zasadny vpliv na vykon, ale aj na vyslednu kvalitu obrazu. Kolisave FPS je normalna vec u kazdej hry a cim vykonejsia zostava, tym su rozdiely vacsie, z toho dovodu sa odporuca FPS zamknut na nejaku hodnotu.

michal3110
Příspěvky: 61
Registrován: pon 30. dub 2012 19:53:32

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od michal3110 » sob 10. říj 2015 11:47:26

A ako uzamknem to FPS? Cez RadeonPRo?

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od Hekl338 » úte 13. říj 2015 17:37:07

Pravdepodobne, tieto GK nepoznam, takze ti nepomozem. Ide, alebo islo to aj priamo cez steam klienta Obrázek

kiski
Příspěvky: 796
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od kiski » pon 03. říj 2016 22:27:08

Ad Hekl: Peter, môžeš mi prosím ťa presnejšie popísať, čo ten zámok FPS vlastne robí? Akože dajme tomu keď dám zámok na 35 fps, a som v úseku, kde by som mal trebárs aj 50, tak GK si akože "odloží" výkon na horšie časy alebo načo presne to vlastne slúži? Moc sa v tom nevyznám, nový notebook mám krátko, ale TS mi ide na 1920x1080 úplne plynule.

Ntb: Lenovo Y50-70, i7 4720HQ, 16GB RAM, 512SSD, GTX 960M 4GB
Nastavenie TS: tie posuvné slidere na max, adaptive bloom a depth of field vypnuté, Anizotropné filtrovanie na 8x, Antialiasing FXAA + 8xMSAA.

Skúšal som aj FXAA + 2x2SSAA, ale tam už to nešlo tak plynule.

Popr. môžeš poradiť nejaké dobré nastavenie GK?

Dikes :)

Jurajs_89
Příspěvky: 636
Registrován: pát 06. čer 2008 7:09:10
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od Jurajs_89 » úte 04. říj 2016 2:54:01

Odlozi na horsi casy :shock: :lol: ?
ObrázekObrázek
magnetový "cvok" :D

kiski
Příspěvky: 796
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od kiski » úte 04. říj 2016 8:23:03

Viem že je to humorné :D , len mne sa potom nejak stráca zmysel toho FPS zámku... :? Zatiaľ mi to nikto poriadne nevysvetlil, načo to je vlastne dobré... :roll:

Uživatelský avatar
kuboss
Příspěvky: 581
Registrován: čtv 24. led 2013 18:55:08

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od kuboss » úte 04. říj 2016 8:47:54

Pri skokoch fps je obraz trhany (napr zo 60 fps na 30 a opacne), ked to zamknes na 30, neskace to a nie je to take rusive - povedane velmi v skratke. Skus videa with fps lock/ and without

Vlastik
Příspěvky: 477
Registrován: pon 22. srp 2016 14:52:25
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od Vlastik » úte 04. říj 2016 9:54:10

kiski píše:Viem že je to humorné :D , len mne sa potom nejak stráca zmysel toho FPS zámku... :? Zatiaľ mi to nikto poriadne nevysvetlil, načo to je vlastne dobré... :roll:
Zamek slouzi prave pro rozlozeni vykonu kde GK koordinuje FPS v ruznych ctvercich podle poctu zatizeni.
Jak pise Kuboss,tak to slouzi k rozlozeni vykonu pokud zamknu na 29 FPS tak kde by bylo vic tak GK odpociva,kde je naopak nizsii FPS tak tam se to bude trhat,to je nedostatkem vykonu GK.
Samozrejmne pro FPS taky zalezi na nastaveni TS pokud,ale v zasade kdo ma rad tzv. plynulou jizdu bez trhani nebo zaskubu tak si navoli zamek.
Je to urcity komfort pro hrace.
Tech prikazu existuje vic ,nekde jsem to tu psal pred x.lety .

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od Hekl338 » úte 04. říj 2016 18:22:45

Ono treba rozlisit, co je lepsie-zamok, alebo polovica refresh rate monitoru. Ak mas 60Hz LCD, zamknes na 30 FPS, obraz sice bude stabilny, ale ked si lepsie vsimnes, pohyb onie je uplne plynuly-grafika pusti double, alebo triple buffering. Co to znamena, sa da vyguglit. Komfortnejsie je podla mna nastavit pre TS nastavit V sync na half refresh rate, kedy pri 60Hz bude FPS opat "zamknute" na 30, ale bez bufferingu, obraz bude bez trhania pohybu a tearingu. Samozrejme, kde klesne FPS pod 30´, pohyb zacne trhat, prida sa lagovanie a pod 25 to uz bude vylozene slideshow.

kiski
Příspěvky: 796
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od kiski » úte 04. říj 2016 21:34:29

Aha, chápem. To znamená, že V-sync sa naozaj oplatí vtedy, pokiaľ som si istý, že mi hra nikdy nepoklesne pod 25 fps. No ale túto istotu nemám nikdy...

Aj o tom delayi pri načítavaní som si myslel, že mi zmizne úplne, keď budem mať SSD disk a ono nie, vždy keď dôjde k načítaniu nového štvorca, tak to poklesne kľudne aj na 22fps, aj keď len na stotinu sekundy... samozrejme sa to s klasickým diskom porovnávať nedá, ale aj tak to tam proste je.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od Hekl338 » stř 05. říj 2016 0:31:24

Nie tak uplne. V sync sa oplati vzdy, pokial vies, ze ti to udrzi fps na frekvencii monitoru- 60/30, inak nastava , co som popisoval. Ale taktiez odstranuje tearing. Tych 25 je uz hranica, ked to uz nezachrani nic, kedze pre oko to uz nie je plynule. U TS ti prepady pri nacitani stvorcov su vzdy, grafika s tym nespravi nic. Ked si das sledovat, co ako maka, zistis, ze grafika pri nacitani je naopak vytazovana na 20%, kdezto procak na max. Bohuzial,,len jedno jadro a to je ten problem-CPU a GPU nespolupracuju, ako maju. S tym vsak nespravis nic, to je enginom.

kiski
Příspěvky: 796
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od kiski » stř 05. říj 2016 9:15:39

Dikes, už v tom mám podstatne jasnejšie. Len neviem vlastne, koľko mám obnovovaciu frekvenciu, pretože keď si to pozriem, tak mi ukáže 48p Hz. Chápem, že je to prekladanie, ale koľko je potom skutočná obnovovacia frekvencia? Dvojnásobok??

Ešte by ma zaujímalo, ako je to vlastne s 3D počasím - je to veľký žrút výkonu či ani nie? Osobne som to skúšal, až taký veľký žrút mi to neprišlo, skôr sa mi nepáčil samotný násvit scény. Napríklad som si dal Overcast, a v kabíne síce bolo šero, ale samotná obloha mi prišla skoro jasná, zatiaľ čo pri klasickom počasí bola obloha naozaj zatiahnutá... Tak neviem, zrejme to bude asi o vkuse každého súdruha :) Testované na TT v.5.

Hekl338
Modelář
Příspěvky: 934
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od Hekl338 » stř 05. říj 2016 16:27:32

oznacenie "p" znaci progresivne , "i" prekladany (interlaced). Cize zapnes V sync a budes mat FPS na 48 alebo 24 half. Coz sa teda uz moc nehodi na hranie, tych 24 je uz podla dost malo. Však otestuj, uvidíš sam. Ta frekvencia je dost obmedzujuca v tvojom pripade, skus pozriet, ci nemozes zvolit inu. Standart je 60Hz, lepsie 75-80Hz. Monitory s G sync 120-144Hz.
3D pocasie vykon neberie, ale ten nasvit je hnus. Strasne studene farby. Pekny je snad len zapad slnka. Dalsie minus je hmla, nemozes tam nastavit hranicu od-do, narozdiel od klasickej dennej doby.

kiski
Příspěvky: 796
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Aké HW aby som pustil hru na maximálne detaily?

Příspěvek od kiski » stř 05. říj 2016 17:40:18

Bohužiaľ, vybrať si nemôžem. Toto je jediná hodnota, ktorá tam na výber je. Takže vlastne sa o výbere ani hovoriť nedá. Je to LED UHD displej. Niekedy mám pocit, že potrebujem lupu :)

V-sync zapínať nebudem. Mám zámok na 31fps, čiže v hre rovných 30. Všetko ide plynulo na FHD, tak to ďalej ani nebudem riešiť. Každopádne dikes :)

Odpovědět