Ne že bych cítil extra potřebu vměšovat se do debaty... ale ...
TSW mám už téměř 2 roky a za posledních 7 měsíců jsem ho dal "k ledu", a raději investoval v rámci slev do addonů TS2019. Proč?
U simulátoru TSW, jenž hodlá aspirovat na maximální realističnost mi vadí dost věcí - problémy s funkčností i realitou.
Např. leckdy nejdou rozpojit soupravy či odpojit loko od vagonů - a pokud se to už náhodou povede, celá odpojená souprava se děsivě rozvibruje...
Ale těch nejrůznějších bugů je samozřejmě více.
Co se týče reality, tak např. ani jedna z nabízených elektrifikovaných tratí nemá realistické zatrolejování. To jako v DTG ještě nezjistili, že troleje nejsou nekonečné dráty, co se větví nad výhybkami???
Že se prakticky (a hlavně graficky) v TSW nedá vykolejit, by se ještě dalo snést - vlaky mají jezdit především po kolejích - ale ta samotná jízda je všude v kvalitě Maglevu, včetně pojíždění po vlečkových a manipulačních kolejí... další NErealita.
Hlavně, že DTG rozmísťuje do krajiny osly, která má hráč hledat...
+Nehledě na neustále odkládaný editor světa.
Čili závěr pro mě je asi ten, že kvalita prodávaného produktu rozhodně neodpovídá ceně 30€ za hru i za každý její další addon. Pokud se kvalita TSW zásadně nezlepší a předchozí nedodělky DTG neodstraní (což u DTG po zkušenostech z minulých let asi nelze očekávat), tak nezbývá než čekat, až se cena přiblíží kvalitě - tj. čekat na zásadní slevy. Od loňského června ale DTG žádnou větší slevu nenabídla. Snížení o 25%-35% je u produktů této "kvality" směšné, -50% bylo naposledy u Rapid Transit...
TSW má nepochybně velký potenciál do budoucna, ale to by asi museli u DTG rapidně změnit přístup a místo soustředění se na "odlaďování" hry pro všelijaké konzole se raději zaměřit na odlaďování chyb a nedodělků. Jenomže o prachy jde samozřejmě až na prvním místě...
Každopádně nějakou konkurenci by DTG potřebovalo jako sůl. Osobně jsem zvědav, co přinese nový TRZ 2019.