Train Sim World

Novinky o TSW
Odpovědět
Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 488
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Sim World

Příspěvek od Michal » pát 16. srp 2019 22:48:24

Přesně tak. "Journey" u nové trati bude určitě dobrá věc. U toho bodování mně vadí, že to zabírá moc místa na obrazovce. V minulé verzi to jen přičítalo body, tady to ještě píše každou chvíli textové komentáře. Nové ošacení hráče taky nemají dotažené. U stávajícího profilu je přiřazeno neutrální, ale nejde nijak změnit. Alespoň se mi to žádným způsobem nepodařilo.
Jinak perlička po aktualizaci. U CSX Heavy Haul mám splněné 100 z 99 "pokladů". :mrgreen: Asi při aktualizaci jeden zapomněli přibalit do trati. :lol:

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 488
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Sim World

Příspěvek od Michal » pát 16. srp 2019 22:54:17

Subterra píše:
pát 16. srp 2019 22:42:23
Jinak jsem viděl dneska zajímavou "fíčuru"
Myslíš tu mlhu v myčce místo vody? :)

Subterra
Příspěvky: 207
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Train Sim World

Příspěvek od Subterra » sob 17. srp 2019 0:29:47

Michal píše:
pát 16. srp 2019 22:54:17
Subterra píše:
pát 16. srp 2019 22:42:23
Jinak jsem viděl dneska zajímavou "fíčuru"
Myslíš tu mlhu v myčce místo vody? :)
Já jsem to zas tak nezkoumal, náhodně to na mě vyskočilo na YT, tak jsem tomu minutku věnoval. Spíš jenom že tj jako "funkční" myčka :)

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 2049
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Sim World

Příspěvek od Roman » sob 17. srp 2019 11:04:17

Takto řešenou myčku mají již dávno z RW (a jiných addonech TSW) . Jen je škoda, že tam spíš místo mlhy není voda na oknech. Bylo by to reálnější... Nehledě k tomu, že ta mlha je pak i v kabině :mrgreen:

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 488
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Sim World

Příspěvek od Michal » sob 17. srp 2019 13:08:49

Chtělo by to lokální mrak s deštěm. To by byla paráda. Jenže pak by to ještě chtělo dynamické textury, aby po průjezdu myčkou zmizela špína. :mrgreen: To už bychom ale chtěli moc. :) Ani blbé ostřikovače nejdou.

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 488
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Sim World

Příspěvek od Michal » sob 17. srp 2019 23:10:06

Tak zobrazování systému AP se mi podařilo skrýt kombinací Ctrl+6, ale klávesnice musí být přepnutá na anglické rozložení, u českého to nefunguje. Řekl bych, že ještě zapracovali na nějaké optimalizaci. Ostatně něco v tom smyslu naznačil Matt ve videu. Mám lehce vyšší FPS, ale hlavně když je blízko AI vlak, tak mi FPS nepadá do červených čísel, ale drží se okolo 30. Závěrečný graf dopadl typicky kujonsky. Na americké trati, kde se všechno počítá v mílích, jsou hodnoty vynesené v kilometrech. :mrgreen: A já se divil, kde se na trati vzaly takové rychlostní limity. :lol: Docela mi v tom grafu chybí vyznačené stanice, aby se dalo lépe orientovat. Takhle sice vidím, že jsem někde zbytečně moc zpomalil, ale už nejsem schopen identifikovat, kde to bylo...

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 2049
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Sim World

Příspěvek od Roman » ned 18. srp 2019 17:50:05

Já myslel, že máš jen CSX. Tam jsou stanice? Vím o jedné :mrgreen:
O té klávesové zkratce jsem četl, ale nefungoval. Teď už vím proč :lol:

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 488
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Sim World

Příspěvek od Michal » ned 18. srp 2019 17:59:10

Ano, mám jen CSX. No dobře, tak výhybny nebo co to je. :lol: Takových míst i s kolejovým rozvětvením je cestou vícero a mají i vlastní názvy. :)
Mně to došlo při pohledu do mapování kláves, když jsem tam viděl Ctrl++, Ctrl+ě, Ctrl+š a najednou Ctrl+6 (a ne Ctrl+ž). :mrgreen: To je zase ta kujonská polovičatost. Někde to funguje s lokálními znaky a jinde ne. :lol:

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 2049
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Sim World

Příspěvek od Roman » sob 24. srp 2019 19:34:33

Ještě jeden postřeh z aktualizace.
Nemůžu si pomoct, ale museli něco dělat s oblaky nebo se světlem ve scéně jenž je ovlivňuje. Osobně jsem byl hodně kritický ke vzhledu oblohy, ale v TSW 2020 je to prostě paráda. Když k tomu připočtu dynamickou změnu tvaru a hustoty mraků, je to momentálně super. Když to porovnám s tím obrázkovým planetáriem v RW...

Původní TSW
Obrázek
TSW 2020
Obrázek

kiski
Příspěvky: 864
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Train Sim World

Příspěvek od kiski » pon 26. srp 2019 8:28:20

Je to naozaj pekné, ale až také zlé to nebude ani s mrakmi v RW. Stačí si dať dynamic clouds a použiť RW Enhancer. Dá sa to vylepšiť na celkom obstojnú úroveň, aj keď UE4 sa to rovnať nemôže.
Braňo

CRR144
Příspěvky: 272
Registrován: pon 24. dub 2017 19:26:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Sim World

Příspěvek od CRR144 » pon 26. srp 2019 9:50:08

Len musíš rátať s pádom FPS.

kiski
Příspěvky: 864
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Train Sim World

Příspěvek od kiski » pát 30. srp 2019 17:03:38

Máš RW Enhancer?? Lebo ja áno, a nezaznamenal som pád FPS.
Braňo

CRR144
Příspěvky: 272
Registrován: pon 24. dub 2017 19:26:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Sim World

Příspěvek od CRR144 » sob 31. srp 2019 9:45:17

Ano mám a zaznamenal som pád FPS.

p.s: dokonca ťa na to upozorňuje aj sám vývojár enhanceru.

kiski
Příspěvky: 864
Registrován: pon 12. srp 2013 22:30:35

Re: Train Sim World

Příspěvek od kiski » sob 31. srp 2019 14:21:11

Možné to je, a môže nato upozorňovať aj vývojár. Podstatné je, ako sa u mňa v počítači tá hra sama chová. Nemám prepad FPS, alebo som ho teda ja sám nezaznamenal.

Mimochodom, nevieš, aký je, resp. bude rozdiel medzi RWEnhancer a RWEnhancer Pro?
Braňo

CRR144
Příspěvky: 272
Registrován: pon 24. dub 2017 19:26:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Train Sim World

Příspěvek od CRR144 » sob 31. srp 2019 17:11:39

Netuším. Samozrejme to bude závislé od toho aký máš PC. Keď máš rezervu pre RW tak vylepšenie pocítiť nemusíš. Môj ide viacej menej na doraz.

Odpovědět