Dobrý deň prajem. Chcel som vygenerovať terén, avšak mám taký problém. Ide o oblasť Záhoria, konkrétne je to miesto pri Sekuliach kde prechádza diaľnica nad železničnou traťou a okolie. Keď som vygeneroval terén, vytvorili sa mi rôzne malé kopčeky a rôzne vysoké hrebene, avšak je to blbosť, keďže je tam rovina. Toto sa mi deje len pri dátach ASTGTM. Pri SRTM sa to nestane. Nedeje sa to všade, ale na tomto mieste ano a aj v Tatrách pri Štrbe, keď som skúšal, či je to len lokálny problém. Aj v Bratislave. Možno sú poškodené dáta pri sťahovaní z netu. Tie dáta mám zo stránok, na ktoré odkaz som našiel na tomto fóre. Vedel by mi niekto s týmto pomôcť? Mohli by ste niekto vyskúšať generovať terén na týchto miestach? Či máte ten istý problém ako ja? Prikladám ešte dve fotografie. Tá rovná plocha je so SRTM dátami a tie "hrebene" sú s ASTGTM dátami. Za akúkoľvek odpoveď vopred pekne ďakujem. Viem, mohol by som používať tie SRTM, ale je v tom pekný rozdiel. Tie ASTGTM mi prídu oveľa presnejšie. A krásne Vianoce, síce neskoro ale predsa.