Lokomotiva 363 039-9 nejede

Pokud něco nevíte, podívejte se nejdřív zde
Odpovědět
Cigydd
Příspěvky: 10
Registrován: ned 28. kvě 2017 19:42:20

Lokomotiva 363 039-9 nejede

Příspěvek od Cigydd » sob 01. črc 2017 15:42:09

Ahoj všem,

se synovcem jsme stáhli trať Přerov – Česká Třebová a všechny potřebné modely a teď máme problém rozjet vlak.

Postupujeme přesně podle tohoto návodu:
https://docs.google.com/document/d/1zIX ... MuZ6c/edit.

Ukazatel s nápisem "F" vystoupá až na maximum, podobně jako v tomto ukázkovém videu https://youtu.be/F6c3_yw6Q5Y, ale mašina (363 039-9) se ani nehne.

Podle kommentářů pod tímto videem nejsme sami, kdo má tenhle problém. Nemůže to být tím, že jsem někde stáhl starou versi modelu? Samozřejmě už nevím, odkud jsem ji stahoval, stahoval jsem to všecko hromadně a původní archivy jsem smazal.

Napadá Vás něco?

Uživatelský avatar
Michal
Administrátor
Příspěvky: 564
Registrován: pát 06. čer 2008 8:44:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lokomotiva 363 039-9 nejede

Příspěvek od Michal » pon 24. črc 2017 8:57:05

Pokud máš podezření, že je to starou verzí modelu, tak si u Hekla stáhni aktuální originální balíky a ne někde nějaké pochybné plagiáty. Je mi jasné, odkud jsi to stahoval, když vidím ten odkaz na manuál...

Echineo
Příspěvky: 138
Registrován: pon 28. lis 2016 18:49:41
Bydliště: Poprad, Slovensko

Re: Lokomotiva 363 039-9 nejede

Příspěvek od Echineo » pon 24. črc 2017 11:07:38

Link na Heklove stránky http://modely-msts.cz/railworks.html (máš ho aj v manuále)
Inak ten manuál čo máš je starý, tu nájdeš nový http://krs.web2001.cz/navody.htm

a doporučujem si prečítať readme pribalené k balíku

Cigydd
Příspěvky: 10
Registrován: ned 28. kvě 2017 19:42:20

Re: Lokomotiva 363 039-9 nejede

Příspěvek od Cigydd » sob 12. srp 2017 16:23:31

Ahoj, děkuji Vám oběma za laskavé nakopnutí i za aktuální odkazy.
Ale jinak musím říci, že jsem to náhodou stahoval určitě od Hekla a odnikud jinud.
Podívám se na to, zkusím se prokousat novým návodem i manuálem.

Cigydd
Příspěvky: 10
Registrován: ned 28. kvě 2017 19:42:20

Re: Lokomotiva 363 039-9 nejede

Příspěvek od Cigydd » čtv 24. srp 2017 16:58:59

Ahoj,

tak jsem to zkusil podle nového návodu a opět se vlak ani nehne, ačkoliv ukazatel poměrného výkonu vystoupá na maximum.
Teď jsem si přečetl u jednoho balíku, že je třeba odstranit všecky starší verse. Zřejmě v tom mám slušně řečeno nepořádek a mám tam starou versi něčeho, ještě nevím, čeho (při pohledu do manažetu balíků jsem viděl více různých versí různých balíků). Takže mě čeká úkol vše odinstallovat a znovu nainstallovat. Uff!
Nebo by stačilo ty starší verse odinstallovat? Nevymažu tím i soubory těch novějších? Vyřešila by to deinstallace starých versí a reinstallace nových versí? Jde o to, nakolik je installátor balíků „chytrý“. Vyzkouším to.

Cigydd
Příspěvky: 10
Registrován: ned 28. kvě 2017 19:42:20

Re: Lokomotiva 363 039-9 nejede

Příspěvek od Cigydd » čtv 24. srp 2017 20:18:47

Takže co jsem měl ve dvou versích, byla jen lokomotiva 749. Starou versi jsem odinstalloval, ale při té deinstallaci jsem narazil na soubory s právy neznámého uživatele, které nešly smazat – byla to chyba na souborovém systému. Chybu jsem opravil, soubory vlastněné neexistujícím uživatelem zmizely a starý balík už v manažeru není, tak předpokládám, že toto jsem opravil.

Ale já nemám problém s lokomotivou řady 749, ale s lokomotivou 363 039-9. A ta stále nejede.
Četl jsem README k balíku 36X12016 (Loko 1.2) a jediná zmínka, kterou považuji za důležitou, je, že si mám nainstallovat kabinu a zvuky. A ty installované mám. A při řízení postupuji přesně podle návodu. Vše funguje, jak má, až na to, že se vlak nerozjede.

Prosím, je tu někdo, komu tato lokomotiva také nejede?

Je tu někdo, komu jede?

Dokud to nerozjedu, tak budu otravovat :-)

Cigydd
Příspěvky: 10
Registrován: ned 28. kvě 2017 19:42:20

Re: Lokomotiva 363 039-9 nejede

Příspěvek od Cigydd » čtv 24. srp 2017 22:21:38

Tak jsem našel nesmazatelné soubory, co mají v nepořádku uživatelská práva, i v balíku 36X12016 (Loko 1.2). Ani jako správce je nemůžu smazat.
Je možné, že když nejdou smazat, nelze z nich ani číst.

Podezírám se, že jsem do těch addressářů rozbaloval něco v Linuxu a ten nějak pomršil ta práva. Přece jen zápis na souborový systém NTFS pod Linuxem asi má pořád své mouchy. Zvlášť, když Windows, jimž ten disk patří, mají versi 10…

Budu to řešit nouzovým režimem, kompletní deinstallací, smazáním všech zbytků a novým startem s čistým štítem.
Dám vědět, jestli se zadaří.

Cigydd
Příspěvky: 10
Registrován: ned 28. kvě 2017 19:42:20

Re: Lokomotiva 363 039-9 nejede

Příspěvek od Cigydd » pát 25. srp 2017 19:33:36

Ahoj,

další novinky jsou takové, že jsem reinstalloval RailWorks a teď mi chybí různé modely.

V žádném případě nemůžu nikde sehnat tento model:

CZ_CDC 753751

Google je skoupý na slovo. Věděli byste někdo, kde ho seženu?

Cigydd
Příspěvky: 10
Registrován: ned 28. kvě 2017 19:42:20

Re: Lokomotiva 363 039-9 nejede

Příspěvek od Cigydd » úte 29. srp 2017 11:01:55

Jen uvedu na pravou míru ty nesmazatelné soubory. Nemůže za to žádný zásah z Linuxu, ale Windows 10. V nich prostě nesmažete nic ve složce Program Files či Program Files (x86), protože je to považováno za systémové soubory. A nesmažete to ani jako správce. Takže co tam jednou nahrajete, to tam zůstane na věky. Pokud se tedy nepřepnete do nouzového režimu, to je jediná cesta, jak to smazat. Pro mě to byl docela šok, když mi to došlo.
Windows 10 není operační systém, je to reklamní platforma, na níž jsou zájmy vlastníka platformy nadřazeny zájmům vlastníka počítače.

Odpovědět