Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna vla

Pokud něco nevíte, podívejte se nejdřív zde
Odpovědět
Uživatelský avatar
750225
Příspěvky: 32
Registrován: úte 08. pro 2009 18:52:26

Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna vla

Příspěvek od 750225 » čtv 08. črc 2010 20:51:02

Ahoj,jsem v RW zcela nový a chci se zeptat,dá se,popř.jak přejít na vozidle z jedné kabiny do druhé,nebo do jiné lokomotivy(např.na konci vlaku)??
A ještě jedna otázka,jak se dá změnit vlak,myšleno jedu s jedním vlakem a chci se přemístit do druhého??
Díky moc a omlouvám se že otravuji s takovouto otázkou,jde mi jen o to,jestli to nějak jde.

Vlastik

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna

Příspěvek od Vlastik » pát 09. črc 2010 12:38:15

Ahoj,jsem v RW zcela nový a chci se zeptat,dá se,popř.jak přejít na vozidle z jedné kabiny do druhé,nebo do jiné lokomotivy(např.na konci vlaku)??
A ještě jedna otázka,jak se dá změnit vlak,myšleno jedu s jedním vlakem a chci se přemístit do druhého??
V zásadě je potřeba rozlišit dvě věci a tou je výběr aktivity,pokud si zadám aktivitu s volným scénářem tak zde je možnost přeskakovat na vlaky které si do aktivity připravím za předpokladu je jim přiřadíš strojvůdce,pokud na řízený vlak přelezeš ten co jsi v něm jel se zastaví(někdy nežádoucí když přelezu na hlavní trati:)),zcela máš pod kontrolou všechny vyhybky.
Pokud si nastavíš aktivitu standart nebo s jízdním řádem,zde si vlaky co jsou řízené a cestu řídí automat a do takovéhoto vlaku není možné se něják přemístit a pokračovat v něm,je možné si přelézt z jednoho stanoviště na druhé a pokračovat v jízdě zpět a nebo zahájit úkony spojené s úkolem,přechod se provádí při pohledu z kabiny CTRL+= a zastaveném vlaku.

Uživatelský avatar
750225
Příspěvky: 32
Registrován: úte 08. pro 2009 18:52:26

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna

Příspěvek od 750225 » pát 09. črc 2010 18:25:46

Jééé,díky moc,hrozně si mi tím pomohl,já sem tohle jaksi nějak nemohl nalézt,takže ještě jednou díky. ;)
JO a keště něco-ta změna vlaku se děje nějakou kláv-zkratkou?Protože když chci změnit vlak tak zastavim někde ve stanici dám 8 na volný pohled,jenže ten pohled je omezen na určitou vzdálenost,tak když je ten vlak mimo dosahu té vzdálenosti,tak to musim udělat co??Díky moc a omlouvám se za takovéto dotazy. :oops: :oops: :oops:

Robo
Příspěvky: 64
Registrován: pát 29. črc 2011 22:12:17

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna

Příspěvek od Robo » stř 07. zář 2011 18:33:10

Zdar páni, je prechod na druhé ST limitované na konkrétne stroje, alebo to ide všade ? Totižto márne sa pokúšam prejsť na druhé stanovište akéhokoľvek diesela, či elektriky. Prechod na iné stroje mi nerobí problém.

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 2037
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna

Příspěvek od Roman » stř 07. zář 2011 19:00:36

Přejít na druhé stanoviště by mělo jít u všech lokomotiv. Teda pokud je mají nadefinované. U defaultu jsem se nesetkal s problémy.

Robo
Příspěvky: 64
Registrován: pát 29. črc 2011 22:12:17

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna

Příspěvek od Robo » stř 07. zář 2011 19:08:10

Zaujímavé. Hrám to na noťase a v tom by chyba klávesnice bez numerickej časti nemala byť. Takže stále platí ctrl a = ?

Vlastik

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna

Příspěvek od Vlastik » stř 07. zář 2011 19:22:08

Takže stále platí ctrl a = ?
Ano toto platí stále,nicméně poslední dobou se setkávám i u jinak definovaných kláves,netýká se to přímo přechodu ale je určitě lepší si přečíst manuál k vydaným modelům,třeba francouzi mají komplet překopané ovládání.

Robo
Příspěvky: 64
Registrován: pát 29. črc 2011 22:12:17

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna

Příspěvek od Robo » stř 07. zář 2011 19:23:55

Hm, hoci mi to stále nefunguje, ale aj tak vďaka za odpovede. Budem hold "cúvať".

Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 2037
Registrován: stř 01. črc 2009 12:19:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna

Příspěvek od Roman » stř 07. zář 2011 19:43:10

Já tedy na svém nb používám kombinaci kláves ctrl a - ..... Ale asi záleží na rozložení klávesnice

Robo
Příspěvky: 64
Registrován: pát 29. črc 2011 22:12:17

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna

Příspěvek od Robo » stř 07. zář 2011 20:04:34

Takže nakoniec to funguje cez pomlčku. Vďaka za tip.

LupinusCor
Příspěvky: 8
Registrován: úte 11. črc 2017 11:19:30

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna vla

Příspěvek od LupinusCor » úte 08. led 2019 14:18:49

Ahoj :) Rád bych zkusil vytvořit scénář, kdy mám ve stanici dvě lokomotivy, nejprve šíbuju vagóny nafťákem. Když mám vagóny na správný koleji, rád bych "vlezl" do 36X a pokračoval jako vlak dál po trati(myslel jsem po trati jako po trati, né potrati jako potrati) :D Zkoušeli jste to už někdo? Díky za každý tip :)

Subterra
Příspěvky: 195
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna vla

Příspěvek od Subterra » úte 08. led 2019 18:31:37

LupinusCor píše:
úte 08. led 2019 14:18:49
Ahoj :) Rád bych zkusil vytvořit scénář, kdy mám ve stanici dvě lokomotivy, nejprve šíbuju vagóny nafťákem. Když mám vagóny na správný koleji, rád bych "vlezl" do 36X a pokračoval jako vlak dál po trati(myslel jsem po trati jako po trati, né potrati jako potrati) :D Zkoušeli jste to už někdo? Díky za každý tip :)
ve scénáři typu "standard" a "timetable" tohle neuděláš,resp. to ani udělat nejde.

LupinusCor
Příspěvky: 8
Registrován: úte 11. črc 2017 11:19:30

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna vla

Příspěvek od LupinusCor » stř 09. led 2019 11:35:27

Jó, něco takovýho Vlasta psal. Takže to zkouším v volném scénáři, ale jsem teprve na začátku :D

Subterra
Příspěvky: 195
Registrován: pon 08. led 2018 22:44:12

Re: Jak přejít z jedné kabiny lokomotivy do druhé popř.změna vla

Příspěvek od Subterra » stř 09. led 2019 19:50:53

ve free roam by to jít mělo, tam si víceméně můžeš dělat, co chceš.

Odpovědět