Reakcia na nedostatky mapovania modelu ZSSK 131

Témata a povídání netýkající se RS
Odpovědět
Vlastik

Reakcia na nedostatky mapovania modelu ZSSK 131

Příspěvek od Vlastik »

No ,vím že dokážeš být kritický k tomu co se ti nelíbí,nicméně dovol abych ti řekl můj názor zřejmně si myslíš že jsi 100 procentní a vše máš dobře,zítra tě tedy převědčím o opaku a asi se budeš divit co jaké bude hodnocení a to jsem zatím viděl dvě mašiny z tvojí produkce,ohledně skínování,možná to jsou jenom detaily nicméně třeba ten rám moc nesedí s texturou příjde mi že ho roztahuje a neodpovídá zkutečnosti,jedna z mála a tady je scren :
SFCAN006.jpg
další věci ti připravím na zítřek a asi se budeš divit co se dá všechno objevit.
Uživatelský avatar
Ivan.ps
Příspěvky: 44
Registrován: čtv 05. čer 2008 21:55:08
Bydliště: Nové Zámky - Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový model lokomotivy ŽSSK 131

Příspěvek od Ivan.ps »

Páni, určite nikomu neprospeje, keď teraz začnete na seba vyťahovať kto čo robí zle atď. Osobne si myslím, že Hekl vyjadril konštruktívnu kritiku a nikoho nechcel uraziť. Ja by som bol rád, keby mi niekto ukázal to čo robím zle, aby som to mohol opraviť atď.

Vlastík: Nikto nepochybuje o tvojich schopnostiach a o tom, čo všetko robíš pre RS, ale musíš uznať sám, Heklova kritika bola oprávnená a treba tiež uznať, že Hekl sa v textúrach naozaj vyzná ako málokto.

PS: Ak máte predsa potrebu si niečo vyjasniť, tak si to prosím riešte cez SZ, aby tu nevznikal zbytočný flame. Ďakujem
Ivan Palacka
Hekl338
Modelář
Příspěvky: 929
Registrován: pon 09. čer 2008 21:08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový model lokomotivy ŽSSK 131

Příspěvek od Hekl338 »

Co k tomu povedat, asi sa len zasmiat. V prvom rade by si si mal uvedomit, co je skinovanie. Skinar nijak neovplivni mapovanie a tvar modelu, takze to co ukazujes na tom zoo zrovna ma dost prekvapuje. Keby sa lepsie pozries na mapovanie a prave na ten ram, tak zistis, ze je to na oboch celach a nie len na jednom. Zajtra si tu priprav co chces, mne je tov podstate jedno, ale dalej sa nebudem vyjadrovat. Nikdy som netvrdil, ze som bez chyby ja, alebo niekto iny,od toho sa skin, ci model ukaze testerom, ktory cast odhalia, ale tiez nie vsetko, vzdy sa cosi najde. Aj na mojej praci. Ja uz som skiny vydal, takze az tam uz cosi je, povazujem to za bezpredmetne. Pokial sa niekomu nepaci,opravi si podla seba, pripadne skin spravi znovu. Robis, resp. robite novy model, kde sa da este cokolvek opravit, model vydany nebol, naviac som cital, ze su pripomienky vytane. Ale miesto toho reaugujes stylom vsak aj ty to mas zle. Nehnevaj sa na mna, ale to je rekacia ....... No nejdem radsej pisat, lebo by som musel hodne skaredo. Kludne si teda model vydajte ako mate, so sprasenym mapovanim. Len sa potom necuduj,ked ho nikdo skinovat nebude. Uvedom si, ze skinar uz nema ako zasiahnut do mapovania, takze az bude pokurvene, jednoducho to bud nenaskinuje, alebo naskinuje, a potom sa ozvu ludia, ako ty , toto a toto tam mas zle. Takze zariad sa ako chces a hlavne do buducna sa rozhodni, ci chces prijmat pripomienky, alebo len cakat ako tu bude niekdo bezhlavo pisat, to je nadherne, uz aby to bolo atd. To uz niekde mame.... Takze z mojej strany to povazujem za uzavrete a tym aj prispievanie do tohto fora, vidim, ze tu je kazda pomoc k nicomu.
Vlastik

Re: Nový model lokomotivy ŽSSK 131

Příspěvek od Vlastik »

Dobře,neovlivníš tvar modelu,ani mapování ale pokud se nepletu na foru msts jsi psal že jste na modelu spolupracovali spolu s tvůrcem modelu že?Ta ksoudím podle toho že jsi mohl některé věci ovlivnit a připomínkovat a to se asi nestalo.
Takže tyto připomínky ber jako né nadávku ale postřeh:
sám když se koukneš tak konce nárazníků maj rozmazanou texturu a prosvítá znak čd,
SFCAN007.jpg
na dalším je očividně zapomnělo namapovat pod žaluziemi,
SFCAN008.jpg
Další v několika příspěvcích jsi mě upozornil že na baterkách je textura natažená,no na baterkách to tak nevadí jako na celém tomto modelu,kde když odpustím jinak vedená madla a neodpovídající šířku dveří, tak pokřivených bočních okének se nelze nevšimnout a řekl bych že jsou i jinak rozložená,při bližším pohledu by mělo zhruba odpovídat proti úhlu toho rámování a né jak to je,a to samé i to střešní je nějáko natažené a zdeformované.
SFCAN010.jpg
SFCAN011.jpg
Další modely se dávat nebudu ,nechci více "vařit vodu v kotli" ,nicméně by to možná stálo k zamyšlení......

Pro moderátora,byl bych rád aby se toto ohledně mapování přesunulo třeba do hydeparku,děkuji
AirVolk

Re: Reakcia na nedostatky mapovania modelu ZSSK 131

Příspěvek od AirVolk »

Vlastík píšeš o niečom o čom nevieš vôbec nič. Narážam na komunikáciu Hekl verzus autor. Sám si nám teraz predviedol , že nie každý autor ktorému sa dá pripomienka je k tomu aj prípustný. Namiesto toho aby si sa zamyslel a opravil to , tak si použil protiútok...S takýmito autormi je ale spolupráca úplne nemožná. Našťastie viem o tom svoje. S Heklom spolupracujem a na mojom modeli mi úplne skritizoval podvozok. Dal som naňho a neľutujem. Teraz to bude lepšie. Len netreba biť taká netýkavka a treba radšej opraviť chyby, ktoré tam sú...

p.s: mnoho modelárov začalo spolupracovať s Heklom a on pripravuje textúry na veľa modelov. Asi to nebude náhoda že nie?
Vlastik

Re: Nový model lokomotivy ŽSSK 131

Příspěvek od Vlastik »

Po rozvážení celé věci jsem došel k závěru,a tak bych tedy chtěl udělat prohlášení:
Ač to nemám ve zvyku musím usoudit to že pro proštudování modelů měl "Hekl338" ve všech vyjmenovaných bodech pravdu a jeho připomínky jsem akceptoval,tímto bych se mu tedy chtěl veřejně omluvit za to jak jsem reágoval a byl bych rád kdyby po nějáké dohodě se mohl opět konstruktivně řešit jenom připravovaný model 131.
Odpovědět