Zdravím všechny,
měl bych dotaz na vlastníky Track IR:
Používám TrackIR u řady leteckých simů bez problému, ale v TS2017, který jsem si právě pořídil, mám s Track IR problém.
Vše sice funguje, ale vykreslování v kabině lokomotivy je příšerné - při pohybu pomocí Track IR se obraz překresluje pomalu, takže jsou vidět horizontální "čáry" jak se překrelsuje obraz při pohybu.
S něčím podobným jsem se už sestkal u starého IL2, ale tam se to vyřešilo zapnutí (nebo vypnutím - už si nevzpomínám) Vertikální synchronizace.
V TS2017 vertikální synchronizace nastavit nejde, tak jsem zkoušel použít nVidia Inspector - viz příloha, ale žádná kombinace nastavení nepomohla (testoval jsem Tear control standard/adaptove, Smooth behaviour on/of, Force Vertical Sync - On/Off/ 1/2... )
Nepomohlo ani limitování FPS na 30 nebo na 60 (opět v NvIdia Inspectoru) - i když pak to bylo snad o maličko lepší, ale pořád nepoužitelné.
Když jsem snížil nároky na grafiku ve hře (vypnul AA, dynamické osvětlení a mraky), tak to zase bylo o trošku lepší, ale pořád je používání Track IR silně nepříjemné na oči, kvůli neplynulosti obrazu.
Přitom se jedná pouze o 3D kabinu, když se dívám z kabiny ven, tak okolní krajina se překresluje OK.
Nemám zrovna nejsilnější grafickou kartu, ale v simech jako DCS a FSX mi vše s Track IR jede plynule a v pohodě. Tak proč takový problém v TS2017?
Jak se chová Track Vám?
Mám CPU Core i5@3 GHz, 8GB RAM, GForce 660 Ti, Win 10, Track IR 5 s nejnovějšími obvladači 5.4.2.27545, GeForce ovladače také nejnovější.
pozn. protože se jedná o 32bit aplikaci, tak jsem si na railworks.exe soubor aplikoval 4GB patch, aby SW uměl pracovat alepoň s těmi 3,7 GB RAM (viz
http://ntcore.com/4gb_patch.php