Dílna Roman
Re: Dílna Roman
Mě ty stromy přijdou naprosto perfektní a to jak listnáče, tak jehličnany.

Tentokrát vytvořeno pomocí skriptu TreeGen...
https://www.youtube.com/watch?v=u-7dsXVqP_Y
Textury raději moc nezkoumat, je to poslepovaný z několika fotek co našel strejda google

Bez těch skriptů by 3D stromy byly možná tak ty buky, které jsou default z maxu

No to je právě ten největší slepenecMichal píše:Náhodou, ty stromy plný motýlů na prvním obrázku vypadají pěkně.Roman píše:Textury raději moc nezkoumat, je to poslepovaný z několika fotek co našel strejda google![]()

Tak jsem Michalovi trochu namnožil ty motýly

Si podej s Heklem rukuMichal píše:To je Magnolie?Z blízka jsou ty květy obrovský, ale z dálky to kvete parádně.

Započal jsem s modelováním nové kabiny pro škodovacké lokomotivy I.generace , tedy hlavně 122, 123, 130 a po větších úpravách i pro 242.
Po prostudování spousty dostupných fotek jsem zjistil, že jsou rozdílné kabiny nejen jednotlivých řad, ale hlavně i v rámci jedné řady. A to tak zásadní, že některé lokomotivy 122 mají úplně odlišný pult. Některé mají dokonce vypouklou část pultu a přepínači podobně jako 140, 141.... Tak ta univerzálnost bude o to větší
Nejhorší mám za sebou a teď už to budou jen vcelku jednoduché dodělávky.
Rovnou zodpovím případné dotazy, aby Jste nemusely vůbec reagovat
.
1) až to bude, tak to bude
2) ne, nebude podpora pokročilého skriptovaní, jen předpokládám funkční LVZ, samostatné ovládání sběračů a světel. Zbytek default.
3) pro rejpaly... Vše je moje práce, nic jsem si od nikoho nepůjčil a ani to nemám v úmyslu. Určité části použiji jen z mojí kabiny esa (bez textur a mapování) a eventuálně Pikkův brzdič Dako BS2.

Po prostudování spousty dostupných fotek jsem zjistil, že jsou rozdílné kabiny nejen jednotlivých řad, ale hlavně i v rámci jedné řady. A to tak zásadní, že některé lokomotivy 122 mají úplně odlišný pult. Některé mají dokonce vypouklou část pultu a přepínači podobně jako 140, 141.... Tak ta univerzálnost bude o to větší

Nejhorší mám za sebou a teď už to budou jen vcelku jednoduché dodělávky.
Rovnou zodpovím případné dotazy, aby Jste nemusely vůbec reagovat

1) až to bude, tak to bude
2) ne, nebude podpora pokročilého skriptovaní, jen předpokládám funkční LVZ, samostatné ovládání sběračů a světel. Zbytek default.
3) pro rejpaly... Vše je moje práce, nic jsem si od nikoho nepůjčil a ani to nemám v úmyslu. Určité části použiji jen z mojí kabiny esa (bez textur a mapování) a eventuálně Pikkův brzdič Dako BS2.

- Daniel Marek
Řekl bych, že je to dobrý, palec hore! (y)
Roman jede
Paráááda 

-
Nechceš naskriptovat ještě alespoň kontrolér?
Roman, neviem ako je to na rade 122, 123, ale umožňuje z jedného stanovišťa ovládať svetlá aj vpredu aj vzadu? Lebo napr. 141 neumožňovala túto vymoženosť, obsluhovali sa len svetlá priľahlé k tomu-ktorému stanovišťu. Pýtam sa len zo zvedavosti.samostatné ovládání sběračů a světel
Aha, jasné. Takže presne ako som si myslel - nedá sa.
-
Stromu neni nikdy dost.
Pekná práca. Cez SpeedTree?? Alebo nejaký plugin??
Konečně smysluplný dub. Když si vezmu, že to byl po břízách druhý strom, který jsem zkoušel vytvořit, trvalo docela dlouho, než jsme byl spokojen. Ale mám obrovskou radost z textur
. Moc se mi povedly, musím se pochválit
.

-
Vypadá opravdu moc dobře!