U37 nemá vlastní zvuky (jsou z European locopacku). TU47 ano. Problém by mohl eventuálně být v nepovolení Kuju/Railsimulatror v editoru scénáře nebo tratě. Nic jiného mě nenapadá.Nyplzet píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat. U lokomotivy řady U37 mám vše nainstalované správně a i European locopack mám zakoupený, ale u mašinky nemám zvuky (TU47 pro porovnání chodí). Netušíte kde by mohl být problém?
Modely Pikku
Re: Modely Pikku
Je to přesně tak. Bylo to nepovolené. Stačilo zaškrtnout a už to jezdí. Moc děkuji, nejsem v tomto simulátoru příliš zručný.Roman píše:U37 nemá vlastní zvuky (jsou z European locopacku). TU47 ano. Problém by mohl eventuálně být v nepovolení Kuju/Railsimulatror v editoru scénáře nebo tratě. Nic jiného mě nenapadá.Nyplzet píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat. U lokomotivy řady U37 mám vše nainstalované správně a i European locopack mám zakoupený, ale u mašinky nemám zvuky (TU47 pro porovnání chodí). Netušíte kde by mohl být problém?
Model je bezvadnej. Autorům patří velké dík.

Vážení přátelé, na známých stránkách jsou ke stažení nějaké novinky pro oba rozchody vašeho TS201x. Nejprve nějaké obrázky pro ilustraci:
1435mm 701 776-7

760mm Tu29.012

A teď stahujte další páteční download
Jízda je trochu divoká, ale když jsem to zvládnul já .... Nezapomeňte před jízdou povolit ruční brzdu 
1435mm 701 776-7

760mm Tu29.012

A teď stahujte další páteční download

Jen upozorním na malou chybičku v readme. Spojka je ovládaná klávesou "F" .
Tato změna proběhla již před nějakou dobou, Pikku ji zřejmě z důvodu havárie svého ntb nezaznamenal a do readme zapsal klávesu mylně "R" .
Omlouváme se za toto nedopatření, ke kterému dochází jednou.....
.
Tato změna proběhla již před nějakou dobou, Pikku ji zřejmě z důvodu havárie svého ntb nezaznamenal a do readme zapsal klávesu mylně "R" .
Omlouváme se za toto nedopatření, ke kterému dochází jednou.....

Tak jsem se dočkal ! Musím říct, že model je opravdu vyvedený, krásně se s ním jezdí a řazení funguje skvěle
Jediné co mi chybí je pištění tatrovky, ale to chápu. Přeji mnoho zdaru do další tvorby a za modely moc děkuji ! Mimochodem jak to vypadá s M21 ?:)

- 750225lentilka
Předem mockrát díky díky za nové modely!! Ale...nevím, kde je chyba, ale Túčková verze nejde stáhnout. Stáhne se jen cca.5 mega a konec. Prohlížeč mám firefox, jak to jde vám?
*EDIT: Už dobrý, asi na desátý pokus se to povidlo.

*EDIT: Už dobrý, asi na desátý pokus se to povidlo.

Ahoj pánové,
děkuji Vám za úžasný model Prasátka. Jste borci.
děkuji Vám za úžasný model Prasátka. Jste borci.

-
Na posun už nic jiného než prasátko. A na úzkorozchodce jezdím už jen s tímhle a s párou. To řazení mě tak hrozně baví a ten model je hodně pěkný. Fakt velká pecka!
Mě by jen zajímalo, kolik ta mašinka zvládne posunu na jednu nádrž 
Občas mi přijde, že žere i trávu v kolejích
Možná jsem narazil na drobnou chybku, tak hlásím:
úzká má nádrž na 350 litrů zatímco normálněrozchodná jen 250 nebo 220.

Občas mi přijde, že žere i trávu v kolejích

Možná jsem narazil na drobnou chybku, tak hlásím:
Ale to je mi překvapenísasule píše:...

Jen pro jistotu upřesnění:
bavím se o modelech, kde bych čekal, že obě budou mít stejně velkou nádrž. Na kapotách mají totiž obě těch 350l.
Čili jsem to myslel jako hlášení chybky v nastavení normálněrozchodného prasátka.
(Jak je to na reálných mašinkách opravdu netuším
)
Tímto se omlouvám za (případné) nejasnosti.
bavím se o modelech, kde bych čekal, že obě budou mít stejně velkou nádrž. Na kapotách mají totiž obě těch 350l.
Čili jsem to myslel jako hlášení chybky v nastavení normálněrozchodného prasátka.
(Jak je to na reálných mašinkách opravdu netuším

No a teď jsem naprosto ztracensasule píše:...

Pardon...
Takže snad už nejjasněji: model 701 má nastavenu nádrž cca 250l a mělo by být 350l.
Ověřeno dle atlasu lokomotiv.
Takže snad už nejjasněji: model 701 má nastavenu nádrž cca 250l a mělo by být 350l.
Ověřeno dle atlasu lokomotiv.
-
To musím uznat že ta 701 žere jak divá.
Tak něco, ať zase můžete brblat.
Kadr mi poslal nové audia pro Puklíka. Tady: https://www.youtube.com/watch?v=h4E7kBrhZPw je to nastavené na původní (vlastně default) lokomotivy. Udělal jsem to dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Ti kluci to sami dělat (nebo spíš se učit
) nechtějí. Líp to prostě neumím.
A zde : https://www.youtube.com/watch?v=v37rWQiuHpY . je pokus o to, aby otáčky motoru částečně kopírovaly rychlost lokomotivy. Bohužel udělat to tak, aby mašina jela a otáčky kopírovaly pouze rychlost asi nejde. Vždy je třeba motor vytočit aby to vůbec jelo. Neřešte techniku jízdy na videu, soustředím se na něco jiného než na jízdu
. Ale kdo si chce kopnout, klidně může.
Byl jsem také odkázán na "Schinenbus" od RSSLO , že to tam prý funguje . Ale po přezkoušení musím konstatovat, že nikoli. Ano, audio se tváří jako reálné, ale jinak otáčky motoru (klávesa F5) nekopírují audio, jsou trvale maximální a při řazení dokonce motoráček ani nemá pokles tažné síly. Audio a animace otáčkoměru tedy neodpovídají chování vozidla při jízdě v prostředí simulátoru.
Kadr mi poslal nové audia pro Puklíka. Tady: https://www.youtube.com/watch?v=h4E7kBrhZPw je to nastavené na původní (vlastně default) lokomotivy. Udělal jsem to dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Ti kluci to sami dělat (nebo spíš se učit

A zde : https://www.youtube.com/watch?v=v37rWQiuHpY . je pokus o to, aby otáčky motoru částečně kopírovaly rychlost lokomotivy. Bohužel udělat to tak, aby mašina jela a otáčky kopírovaly pouze rychlost asi nejde. Vždy je třeba motor vytočit aby to vůbec jelo. Neřešte techniku jízdy na videu, soustředím se na něco jiného než na jízdu

Byl jsem také odkázán na "Schinenbus" od RSSLO , že to tam prý funguje . Ale po přezkoušení musím konstatovat, že nikoli. Ano, audio se tváří jako reálné, ale jinak otáčky motoru (klávesa F5) nekopírují audio, jsou trvale maximální a při řazení dokonce motoráček ani nemá pokles tažné síly. Audio a animace otáčkoměru tedy neodpovídají chování vozidla při jízdě v prostředí simulátoru.
Za mě paráda 
Povedlo se ti to dobře Romane

Povedlo se ti to dobře Romane

Rád říkám, že pro mě paráda!
Já byl rád i za původní verzi, ale nové zvuky Puklíka vylepšují o dost.
Já byl rád i za původní verzi, ale nové zvuky Puklíka vylepšují o dost.
Tak to zní opravdu suprově, souhlasím se Sašulem, bude to dávát k ježdění s prasátkem další rozměr !:)
EDIT: Ještě jsem se chtěl zeptat jestli je v RW vůbec možné udělat, že pokud by se s prasetem jelo např. na 4. stupeň a podřadilo se na 3. stupeň, že by se zvedly otáčky motoru a prase brzdilo motorem ? Ale to už spíš taková drobnost nebo podmět k dalším úpravám.
EDIT: Ještě jsem se chtěl zeptat jestli je v RW vůbec možné udělat, že pokud by se s prasetem jelo např. na 4. stupeň a podřadilo se na 3. stupeň, že by se zvedly otáčky motoru a prase brzdilo motorem ? Ale to už spíš taková drobnost nebo podmět k dalším úpravám.