Rychlost jízdy vlaku ve scenáři
Rychlost jízdy vlaku ve scenáři
Ahoj Chci se zeptat. Tady jsem se dočetl, že rychlost vlaku ve scenaři jde nadefinovat. Ted mě zajímá jestli se musí u každeho vlaku nadefinovat rychlost. Já myslel, že rychlost vlaku určuje návěst nebo rychlostník. Mě se totiž děje ve scenáři to, že vlak projede vjezdove návěstidlo 40cet a výstrah, sníží rychlost na těch 40 a po vjeti za výhybku určene koleje se vlak začne rozjíždět řekl bych až na 60-70. A dělá to i posun. Linky náv. jsou řadně ustaveny tak ted nevím co je špatně.
Re: Rychlost jízdy vlaku ve scenáři
rychlostí podle návěstidla pojede jenom do místa, kde je umístěn link, pokud má pak samotná kolej nastavenou rychlost 70, tak zrychlí na 70.
Jenom že já tu rychlost v pravidle přepisuju na 40km tak to nechápu.
si kus tý koleje označ a vpravo ti vyskočí okno, jaký má ta kolej aktuálně nastavený rychlosti
Jo to vím je tam 120 ale ja to přepíšu na 40 a označim manipulačni kolej
Jak potom fungují rychlostníky Pokud se nastaví jak mají být, tak by to vlak měl respektovat bez ohledu na rychlosti koleje
Ale kdepak. Rychlost vlaku se řídí dle rychlosti v koleji, totéž rychlostník. Když bude nadefinována v koleji rychlost 60, bude i na rychlostníku 60. A pokud zapíšeš do rychlostníku, u kterého se rychlost zapisuje třeba 80, tak vlak pojede rychlostí jaká je nadefinována v koleji, tj.60. Vlak respektuje rychlost danou v koleji.
Ahoj Nemůžu pořád na to přijíd. Mám natahnutou kolej z rychlosti 20 a jakmile posun přejede přes link posun. náv. souprava se rozjede ja nevím na kolik. Prostě to nerespektuje rychlost v kol. Co dělám špatně. Přitom kol. ve stanici mám na 30km tam to dodržuje. Ale posunovaci a vlečkovou kol. to neposloucha.